Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
ja som nasim o operacii nic nepovedala, len som prisla domov zafacovana po:-))viem, ze keby som povedala mamine, ta by ma odhovorila a bolo by po vsetkom.vedel to len jeden kamarat....som rada, ze som necuvla a viem, ze zakrok bol to najlepsie rozhodnutie v mojom zivote.
Ahojte,tak ja som sa dnes bol objednat na rhinoseptoplastiku,14.02 ma budu operovať.V celkovej anesteze mala by trvať tri hodiny:( Tiež som vela rokov vahal a bal sa,jeden termin operacie som pred troma rokmi zrušil.No teraz som na 100% rozhodnuty že pôjdem. Mam velmi nepekny a krivy nos,takže mam stoho dost mindraky a o sebaistote ani nevravim.Budu ma operovať v KE -šaci vyzera to tak že su tam ozaj odbornici,no uvidime.Bude ma to stať 28000sk,no čo my ostava. Potom napišem ako som dopadol. Tak my držte prsty.
zuzanan. - ja som to hlavne citila na dotyk hned, ono to nie je velke, ale je to vidno a ten tvar sa podla mna po tom roku nejak vyrazne nezmeni, o tom zariadeni chirkoz som tu citala prvy krat, ja osobne by som tam nesla, vyzera to, ze sidlia v nejakych suterennych priestoroch bytoveho domu v Petrzalke, uz to na mna neposobi moc dobre...
ja som rozhodnuta, ze pojdem znova, uz sa mi na to jeden lekar aj pozeral, ja som bola za nim kvoli niecomu inemu a on si to hned vsimol a spytal sa ma, ci to mam po zakroku, ani som to nijak nenaznacila, hned vedel
ja osobne sa rozhodujem zatial medzi ruzinovskou nemocnicou (www.nspr.sk) a ustavom lekarskej kozmetiky (www.ulk.sk)/
Robíš asi dobre že si to nechávaš pre seba,ja termín plánujem tak do konca februára tak dufam že už necuknem.Ináč s tými doktormi to poznám,ja som už dva roky strávila tým že som zbierala infošky na konzultácii som bola minimálne u piatich cez súkromné zariadenia až po štátne nemocnice,nechcem nikoho uraziť je pravda že doktor ktorý ma atestáciu a je špecializovaný to riziko je minimálne, ale predsa je to tvoj nos a hladáš to najlepšie.Určite by som nešla chirurgovi ktorý nemá atestáciu z plas.chir.,ja si myslím že som si vybrala dobre.Ćo sa týka toho zahraničia naozaj je lepšie ked prídeš osobne,je to predsa len iné.Alebo skús mailom skontaktovať nejakých doktorov,bola by si prekvapená koľko je ochotných a odpíšu ti.
Na stranke Chirkoz.sk nieje nic podrobne popisane. Dokonca ponukaju korekciu nosa - Makych casti. No ale ja chcem aj kost sfixovat. Nepisu tam ani cenovu relaciu. Objednat sa na konzultaciu momentalne nemozem, niesom na SR. Asi je lepsie ak clovek, ktory chce plastiku, proste ide. Ked sa v tom zacne rypat , ako ja , tak zacne mat pochybnosti, ze ktory doktor je lepsi. Sakra preco neni len jeden. Nikdy by ma nenapadlo , ze na SR je tolko plastickych chirurgov.
estee - vdaka za odpoved.Ten hrbolcek sa ti vytvoril hned po operacii alebo po roku.bo som citala , ze konecny efekt je az po roku.
jaja - kedy ides na operaciu? uz mas termin?
No a co sa tyka podpory. Nepotrebujem podporu. Mame to poviem az ked budem pred operaciou, zbytocne by som jej robila stres. Ako keby som ju pocula, (,,bud rada,ze ta nic neboli,ty ides na plastiku,mrzi ta nieco,,)
Som silna osobnost, zvladnem to pokial to neskonci nosom z prasiatka.Hnaci motor by bol dobry vysledok a to staci.
No a nakoniec by bola aj mamina spokojna.A ak vysledok bude zly, no tak potom, teda ozaj neviem.Asi dalsia plastika ,tak sa to myslim obycajne robi. :-))
ides teda k Dr. Brozmanovi? ja ti len drzim prsteky, urcite do toho chod, ked to tak velmi chces, mne to naozaj psychicky velmi pomohlo
jaja - ja som to nikomu nehovorila, ani som sa nepytala na nikoho nazor, len mamina o tom vedela a jedna kamaratka, ale je pravda, ze podpora i ked len od jedneho cloveka velmi pomoze a hned to cele "nesies" lahsie, mam pocit, ze na Slovensku to este stale mnoho ludi vnima ako nieco skor negativne, pritom to je uplne bezne uz aj tu, staci sa pozriet, kolko ludi denne odoperuju...
co sa tyka rizik, tak pokial ta operuju v lokalnej anesteze, ja o ziadnych rizikach neviem, otazny je len vysledok, podla mna to je najvacsie "riziko", ci bude podla tvojich predstav
zuzanan. - ja som bola uz na jednej operacii, moj nostek je sice vcelku maly, ale spravil sa mi hrbolcek, pricom predtym som mala nos rovny, vadila mi velkost, takze sa to nepodarilo celkom ako malo a teraz si to chcem nechat napravit
ustav typu chirkoz skotocne "doporucujem" navstivit! tie uvodzovky nie su nahodou ! bez dalsieho komentara!
estee-to je super že ťa mama podporuje,pretože ja nemám podporu vôbec nikoho a každý má odrádza,opreráciu si plastím sama ale o to ani nejde skôr o to že každý mi hovorí(teda blízki čo som im to povedala)že načo vyhadzujem peniaze na debiliny,asi tak.Mama naopak mi stále pripomína rizika op. a stále to omiela chce ma odradiť ale moc sa jej to nedarí.V tomto ti fakt závidim,tiež chodím do školy,v lete chcem isť do zahraničia tak preto neprichádza do úvahy.
zuzanan.-riziko je vždy,ale ešte som fakt nevidela nikho znetvoreného,tak dufam že to nebudem ja:-)preto je veľmi dôležitý výber doktorov,hlavne aj nech je starší aby mal veľa praxe.Pevne verím že prasačie nosy mať nebudeme,ešte som niekde čítala,vraj ked sa robí op.v celkovej narkóze tam nevieš kto ťa naozaj operuje,ideš na sál s tým že ťa bude operovať skusený chirurg,ale kluden môže iba asistovať svojmu mladšiemu kolegovi kt.sa zauča.Musíš proste veriť že to bude dobre,a ked ťa bude operovať skúsený chirurg tak to bude dobre.uvidíš.