Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
ahojte...vie mi niekto povedať, ako dlho trvá , kým vám daju termín na operáciu?ja sa tiež chystám, ale stále sa odhodlávam, lebo mám tak trochu strach z toho všetkého, ale jednoznačne chcem ísť ..
predsa si len myslím, že je to konfortnejšie v celkovej narkóze, ale naozaj je to asi vec názoru. Neviem koľko trvala operácia, ale zdá sa mi to pre pacienta dosť nepohldné..neviem. Ja som bola v celkovej a keby som nedajbože mala ísť znova, tak sa zase necham uspať.
No ja som pri lokálke neležala,ja som bola v polosede,a mala som stále odsávačku,keby mi niečo stekalo do hrdla a potom do žalúdka,určite by som si to všimla:)Ja som tiež chcela najprv celkovú,lebo som si nevedela predstaviť,ako to prežijem v lokálke a som tiež fajčiar a tie obavy tam predsa len boli,zatiaľ každý kto bol v lokálke,by to bez problému podstúpil znova.Neviem prečo máš názor,že pri lokálke Ti to nezlomia tak ako majú...Ver,že so mnou a mojimi kosťami mal lekár čo robiť a nebolo to nič.Ani som nevedela čo robí,len keď sa so mnou rozprával,aby som mu dala hlavu tak ako chce,mi vravel,čo ide robiť.Je to na každom,každý reaguje inak,ako hovoríš o injekciách,ja mám panickú hrôzu z nich a nepríjemná bola len jedna,posledná.Ale to bola sekunda a potom som necítila už nič:)Nechcem nikoho odhovárať,len som vyjadrila svoje skúsenosti,a každý lekár má svoje metódy niekomu sa lepšie operuje,keď pacient spí a inému,keď s ním pacient spolupracuje...
aj ked...male obavy súúú,som notoricný fajčiar :-(
0000....dakujem moc,za tieto info,nerozmyslela som si to..v celkovej to bude....
ja som si dal nos robit v 17 rokoch. (skor som dospel ako moji rovesnici tak preto v 17-tich)...
robili mi to v celkovej anesteze a som na 70% spokojny. aspon uz neodpudzujem ludi ako to byvalo skor... :)))
u zien sa moze operovat nos okolo 16 rokov a u muzov okolo 18...
prajem vam pekny nostek ;))
ja zase musím oponovať nikulienka. Operovali ma v celkovej narkóze, narkozu som mala veľmi dobrú pekne som sa zobudila, otvorila oči a pri mne už stali sestričky,musím sa priznať že som sa bala ako to zoberiem,že nedycham ustami,ale ani som to nezbadala,horšie to bolo v noci ked musíš spať vyvyšená.Odporúčam celkovú,pretože ked ti robia nos,musia ti ho zlomit v lokalke ti ho tak nezlomia alebo zlomia ale vytrpiš si a trva to dlhšie,maš sice umrtvene miesto,okrem toho,umrtovacie injekcie neprajme nikomu,pichn sa to až úpne hore.A nakoniec,uvedom si že ležiš takže ked ťa operuje krv ťi steka do úst a do žalúdka a práve toto vyvoláva zvracanie,operacia trvá cca 1.30 a nebudeš vladať s dychom.V celkovej máš kanylu v hrdle,anesteziolog všetko kontroluje,a krv sa ti do žaludka nedostane pretože ti to počas operacie čistia,alebo aj ked sa stane že trošku tak to nieje také množstvo ako v lokálke.Si predstav ked máš sopel, hlieny,lahni a nech ti to steka do krku a teraz si predstav to iste s krvou a dvakrát také množstvo.Ešte raz odporúčam celkovú ale je to na tebe.Prajem pekný noštek.:-)
Ja si nemyslím,že v lokálke to spravia nekvalitnejšie,ako keby to bolo robené v celkovej anestéze...Človek to má natoľko umŕtvené,že aj keby Ti chceli ten nos amputovať ,tak to človek nezistí...A čo sa týka celkovej a pooperačných stavov,sú ľudia,ktorí mávajú problémy po operácii s tým,že dostanú šok,keď sa nemôžu nadýchnuť nosom a zvracajú a to je to najhoršie čo môže byť,pretože v tom prípade sa môže nová stavba nosa posunúť.
Jednoznačne odporúčam celkovú narkózu,v lokálke ti to tak pekne nespravia.Okrem toho ti musia urobiť interné vyšetrenia, a keby si nebola o.k. tak ťa neoperujú.takže neboj.
...čo sa tejto plastiky týka,vsimla som si ze vsade pisu o tom ,ze to robia v lokalke...mne dal doktor na vyber,ale sam povedal,ze lepsie sa to robi v celkovej,tak som si vybrala tu...-----JE TU NEJAKY SILNY FAJCIAR,CO PODSTUPIL TUTO OPERACIU PRI CELKOVEJ???