Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

dddd

Závidim všetkým dievčatám,ktore sa narodli s pekným nosom a nemusia dávať peniaze za operáciu a ani nikdy nezažili posmešky napr. od spolužiakov. Ja som to zažila a veľmi ma to trápilo až dovtedy kým som si nedala nos operovať. Neľutujem to a ani nikdy nebudem.

slonicek

Este na zaver: urcite suhlasim s Milankou, ak to vazne nepotrebujete, nedajte sa operovat. Ja mam sice uz po operacii, na ksichte novy rovny pekny nos, po niekolkych rokoch mam konecne spojene aj kosti... ale zatial to nie je moj nos. Potrva dlho-dlho pokym sa skamaratime so zrkadlom...Urcite prejdite Vas zamer s ludmi ktorym dôverujete, s rodinou a tak... lebo bude to zmena nie len pre Vas, ked sa na to date, ale (a najma) pre okolie...kto nezazil, nepochopi...

slonicek

K operacii:Operovali ma v lokalnej anesteze,bolo to v pohode,prva injekcia trochu zastipala,ale pohoda, rozpravala som sa cely cas s doktorom a sestrickami, boli velmi mili.Este na "stole" mi ukazali vysledok a bolo to celkom fain.Ak mate skusenosti s trhanim osmiciek,zubkov mudrosti,tak mne tie zuby prisli horsie nez toto...Takze sa netreba obavat nejakych utrap.Ani po operacii to nebolo nic hrozne,prvy den dokonca vobec,kukala som telku do noci a potom som zaspala,ta tamponada sa da zniest, je to len taka mensia tamponada,nie ako ked robia operacie na ORL,vtedy tie dreny natacia pekne hlboko. Na dalsie dni treba pocitat s opuchom oci a s monoklami,tie zmiznu tak najskor za tyzden.Mne bolo najneprijemnejsie ze som sa nemohla kompletne cela poumyvat na tvari,to je pre mna hrozny pocit,ja som schopna chodit s maskou alebo peelingom aj kazdy den...tak toto bolo vazne utrpenie.

slonicek

No napisem viac,nie je problem. Najprv o rozhodnuti:ako som uz pisala prvykrat ma operovali na ORL,iba mi zosekli nosokostny hrb a ostala mi "pekna" priehlbinka v kosti, trochu viditelna a dost hmatatelna. Takze este raz, ORL doktor nie je plast. chirurg! neopakujte moju chybu. Tato moja plastika nebol az taky rozmar,skor oprava toho co uz bolo raz pokaslane...Ked som prisla na konzultacie k plastickym chirurgom, kazdy z nich si hned vsimol ze moj nos uz co-to zazil, uraz a potom to "zosekanie". tiez chrupavka na kosti bola z kazdej strany trochu inak...no dost co sa tyka popisu vychodiskoveho stavu...Riesila som to niekolko rokov pokym som sa rozhodla...

kattka

Ahoj sloníček, kto Ťa operoval druhýkrát? Bolo to v lokálke, alebo v narkóze. Napíš prosím viac. Ďakujem

slonicek

Nos som si chcela dat operovat uz vela rokov dozadu. Bola som mlada, studentka, s obmedzenym rozpoctom a podarilo sa mi nahovorit jedneho doktora na ORL, aby mi zosekal kostny hrb, ked mi robil nosnu mandlu...doktor svoju ulohu splnil, ale nakoniec sa ukazalo ze to nebol prave najstastnejsi napad, predsa ORL doktor nie je plasticky chirurg... Tak ma nos matal dalsich asi 5 rokov, pokym som sa rozhodla opat. Na druhykrat som sla k plastickemu chirurgovi. Operovali ma pred dvoma tyzdnami. Rozdiel je vidno a myslim, ze budem spokojna. Ak chcete viac info, dajte vediet, rada sa rozpisem! mne by viac info urcite ulahcilo rozhodovanie...