Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
Pre lucia5555: luci, nie som odborník a lekár, ale keby som mala hovorit z vlastnej skúsenosti, nevidim v tom nejaky problem. Hojenie je sice u kazdeho individualne, ale dovtedy by ti mali vsetky viditelne opuchy a modriny (ak by sa nejake vytvorili) zmiznut. Nos vsak bude este istu dobu citlivy.
ahojte nevie mi niekto povedat ci tri tyzdne po plastike nosa mozem odcestovat na dva mesiace???
dakujem
Caute baby chcela by som si dat skratit nos a upravit spicku -robili to niektorej?kolko to stalo?
lea ja som tak isto po operácii 5 mesiacov, a ostal mi tam taky hrboľček,že vraj to sa musí nejak samo poupravovať predsa niekedy to ani neni chyba lekara, ale tie kosti on nemôže za to ako sa zrastu aj ked to spravi dobre. Spokojnost u mna na 75%.Ešte rozmyslam ze by som si nechala nieco so spickou ale to by bolo asi uz moc, niektoré ťažke nosy inac nejdu hned na prvu supu pekne spravit. A možno sa niekedy až moc skumame.:-)
ahojte. Chcem sa spýtať je mi 17 rokov a chcel by som už podstúpiť rhinoplastiku, pretože vôbec niesom spokojný s mojim nosom.:(Mam ho tak strašne veľký. Je to možné aj v tomto veku? V akom ročnom období je najlepšie isť na operáciu, ja som rozmýšľal nad zimou pred zimnými prázdninami aby som zas aj toho veľa nevymeškal v škole keďže som ešte školák.A za aký dlhý čas je možné podstúpiť operáciu ak by som sa dnes rozhodol?...ako dlho treba čakať...vopred ďakujem za odpoveď...majte sa
Ja mam nufacik tiez novy. Zajtra bude presne rok, co som podstupila operaciu u MUDr. Červeňa na sukromnej klinike Novamed v BB. Ako clovek je trocha zvlastny, ale odbornik je fajn. Na pooperacnych stvoch bolo najhorsie to dychanie cez usta:-( Pre mna jedna hroza!! Da sa tomu trocha pomoct tak, ze si na pery prilozite navlhcenu gazu. Ale prvu noc som sa aj tak nevyspala a tie dalsie (pokial mi nevybrali tamponadu - inak tiez nie moc prijemny ukon)neboli o nic lepsie. Co sa tyka nejakych bolesti - ani si nespominam. Mozno ma trochu bolela hlava, ale tak v norme.
Prevetrala som niekolko diskusnych for na plastiku nosa a vyslo mi z toho toto: V Blave maju 2 lekari dobre odporucania od viacerych pacientov: Guba ( ktory to ale robi iba v lokalke) a Kostal. V BB je jeden super lekar Kovac ktory je ORL takze urcite bude prihliadat na funkcnost noveho nosu ale ma atestaciu z plastickej chirurgie nosa a potom nieco pre kosicanov: Saca a Mudr. Ivan
Ja osobne so svojim nosom nie som spokona od 12-tich rokov a to mam uz 29 som sa este stale neodhodlala...Ja nemam strasny nos...ale je to na mne prva vec ktoru si clovek vsimne...a navyse cez pravu nosnu dierku na 90 % nedycham kvoli zlej prepazke...Ja skusim ist na konzultaciu do Blavy, do bb aj do rodnych Kosic a potom vam dam vediet aky som mala dojem:)))
ahoj Slonicek mna operovali v ružinove. Lekara nechcem menovať On mi tiež vravel že do pol roka klesne tak preto je to zvláštne že sa to neupravilo. Ešte počkám a ked sa to neupraví tak tam pojdem znova.Čo už.Ved oprava by mala byt bezplatná. Už ste boli ešte niekto v takejto situácii? Alebo ste ho mali všetci rovný hned po operácii?
Pre LEU:
Vraj ten finalny tvar ma byt vidiet po pol roku, tak v Tvojom pripade uz by asi mal ten tvar byt finalny, pisala si ze 5 mesiacov...Teba kde operovali?
Este otazka pre Ranajku, prosim Ta, ako dlho si asi mala strpnuty nos? Ja mam iba mesiac po operacii a spicku nosa mam este taku "cudziu", tak sa pytam :-)