Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

lenka_11

Adka POP:
Ahoj Adi :o) Dakujem Ti velmi pekne za odpoved. Ja mam tiez problem s funkcnostou nosa. Uz 10 rokov pouzivam Nasivin, inak neviem zaspat, tak mam upchaty nos. Akonahle sa dostanem do horizontalnej polohy, nosom absolutne neviem dychat. Okrem toho mam pocit, ze mam krivu prepazku. ORL mi zistil, ze mam jednu nosovu dierku menej priechodnu..cize dla mna to suvisi s prepazkou. Inak ked som na fotke, vidiet, ze mam krivy nos. Nie je to len v mojej hlave, niektori blizki ludia mi to potvrdili.. Co je najvacsia svanda, z oboch profilov ma moj nos dost rozidelny tvar.. na jednej strane taky "kleopatrovsky" na druhej taky trochu hrbolkaty a gulaty.. chi chi :-D Musim priznat, ze by som si velmi priala, aby bol moj nostek sumerny...
Coho sa najviac obavam? Dost sa obavam bolesti a narkozy, to musim priznat (este nikdy som nebola na ziadnej opke a ani som nerodila). Ale uplne najviac mam obavy, ci moj novy nos nebude horsi ako moj terajsi....
Kazdopadne, chce to pevne rozhodnutie a odvahu, ze.. :o)
Ach jo.. 24.11. mam konzultaciu. Uvidim, co povie Kovac.. Snad mi to pomoze vyriesit moju dilemu :o)

Uz sa tesim na tvoje fotky :o)

Pa

Jana C

NOS24
ja som tiež bola na reoperácii, stále som naháňala môjho doktora, nech mi to rýchlo spraví a teraz to ľutujem. Reoperácia sa nemá robiť skôr ako po roku, tak radšej počkaj

karin11

Nos24 aj mne je to luto, že si neni spokojná a navyše keď ti povedal, že ti neopraví to čo ta na nose ešte trápi. Možno aj v nejakom sukromnom centre by si dopadla takto a ešte k tomu za viacej penazí. Myslím, že to záleží od šikovnosti doktora. A on by mal prípadne opravy dodatočne spraviť.

Adka POP

petula5
Ahoj. No vieš ja som mala nos veľký krivý, hrboľ na ňom a teraz ho mám tak pre mňa akurat, rovny, špička hore trochu,tak si myslím že takto by aj mohol ostať. Isteže je ešte trochu napuchnutý, ale ak ešte odpuchne, nebude potom veľmi malý? xixi, naozaj ti ho ešte neviem odfotiť, mám prelepené páskou, ale cez víkend odfotíma pošlem.

Adka POP

Livaa
Ahooj!
Ano, som OK, dnes mi vybral všetko z nosa, ani to veľmi nebolelo, nekrvácalo. Ja som sa toho veľmi bála.
Nos je pekný, nemám už hrboľ. Som spokojná. Aj sa mi veľmi dobre dýcha, hádam dostanem aj "otravu kyslíkom" xixi, mám ho ešte zalepený, koncom týždňa to mám dať dole, potom sa odfotím a samozrejme ti pošlem foto.

Adka POP

Olano
Ja som niesla ranný moč, brala mi sestrička u mojej obvodnej lekárky v Lučenci krv a preliala si ho do viacerých skúmaviek. Na druhý deň som prišla pre výsledky a šla k internistovi, on ma poslal na EKG. On napísal aj celkovú správu, či doporučuje operáciu. Zdôrazni, aby ti urobili všetky vyšetrenia čo ti kázal KOváč, lebo mne zabudli na dôležitú vec - dobu zrážanlivosti, ale našťastie do dobre dopadlo. Držím palce.

Adka POP

nerozhodna

Ahoj. Ja mám dnes 8 dní od operácie (operoval ma Kováč v BB minulý pondelok) a myslím si, že to už ani veľmi nie je napuchnuté. Ešte mám modriny. Dnes mi dával von tie umelohmotné drážky a štichy.
PN ti dá obvodný lekár, oni PN nedávajú, aspoň teda mne nedali.