Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Adka POP

Lenka 11:
Ahoj, no neboj, nie je to také hrozné, ale napíšem všetko po poriadku:
Čo sa týka konzultu, vôbec som mu nepovedala, aký chcem mať nos, teda ako má vyzerať. On to už vie, môžeš sa spoľahnúť. Len som mu povedala, že v prvom rade nech je funkčný a čo sa týka krásy, môže to byť len lepšie...Sama vidíš, ako pekne mi ho spravil.
Aj mne do karty napísal septorhinoplastiku, to znamená, že ti odoperuje naraz prepážku aj plastiku nosa. Pred operáciou som ho videla, v podstate ma vtedy odfotil zo všetkých strán a to bolo všetko. Po operácii prišiel hneď sa spýtať, ako sa mám. No a na druhý deň ma potom prepúšťal a dával mi papiere. Cez noc tam nebol.Neboj sa, vždy je to lepšie, keď si dáš všetko naraz robiť, ako keby ti najprv robil prepážku a potom plastiku nosa. Dvakrát by si musela pretrpieť tú tamponádu a všetko čo s opkou súvisí. Čo sa týka samotnej operácie, ak máš na to žalúdok, tak si cez google vyhľadaj, na niektorých stránkach sú videá, ako to robia. Ja som si to pozrela a bolo mi hrozne. Určite to nerobia cez ústa! Možno kolegyňa mala naozaj operované aj dutiny (zvyknú operovať aj cysty v dutinách) tak možno preto jej niečo robili aj cez ústa, neviem. Tamponáda - hm, to je hrozné, že 2 dni to máš popchatú gázu v nose, cez to ti preteká krvavá tekutina, to ti prelepujú. (mne sa to furt odlepovalo). Dá sa to zvládnuť. Pre mňa to bolo najhoršie, že som dve noci nespala, lebo sa mi vysušovalo hrdlo, ako som dýchala ústami, no je to zvyk. Potom bolo hrozné, keď mi vyťahovala MUDr. už doma (som z LC)tamponádu, tak ma zaliala krv a dosť to bolelo, lebo mi potrhala chrasty, ale nie všetky ženy sa sťažujú. Ja som stratila veľa krvi, tak som odpadla. Neboj, bude to v pohode. Keď už máš tampony vonku, tak je to v pohode, postupne som si vyčistila nos a vedela som už dýchať mierne nosom. Potom o týždeň vyťahujú tie umelohmotné drážky, toho som sa najviac bála, ale bolo to bezbolestné! Ani to nekrvácalo. Odvtedy je to v pohode. Škoda, že ideš až v 02/09, lebo o tom budeš len premýšľať a báť sa. Ja som čakala len 3 týždne, a to rýchlo ubehlo.
Ak máš ešte otázky, kľudne napíš, poteším sa. Ahoj, Adka POP.

Adka POP

Matiska:
Ahoj, na tvoju foto sa veľmi teším a držím ti palčeky, aby to všetko dobre dopadlo. Uvidíš, budeš spokojná :-)

luna_

karin 11:uz si sa rozhodla? ides ku Kostalovi?

Adka pop,B4rca:aj ja by som velmi rada videla vase fotky lunana9@post.sk dakujem

Jana C

LENKA_11
mojej kamoške robili 2 krát prepážku a vždy len cez nos. inak sa tam podľa mňa ani dostať nedá.....

leoneta

ADKA POP:ahoj, každý komu si poslala foto tvojho nového nošteka ho tu chváli.Poslala by si foto aj mne?Idem tiež ku Kováčovi.
Ďakujem.
môj mail: marianna.11@pobox.sk

lenka_11

Adka POP:

Ahoj Adi :o)

V prvom rade DAKUJEM za fotecky. Nostek mas krasny, blahozelam k nemu a tesim sa s tebou :o)
Taakze, teraz ku konzultacii. Vcera som bola na konzultke u Kovaca. Povedal mi, ze mam posunutu prepazku. Takze opkou sa vyriesia 2 problemy: funkcnost nosteka a aj vizualny dojem :o)
Objednala som sa az na februar 2009 (pracovne povinnosti mi skor nedovolia). Troska ma trapi, ze som mu nepovedala, aky chcem nostek. Nechcela by som moc zdvihnuty.. este mi donho naprsi :-D
Stretnem ho este v den operacie pred zakrokom? Na papier mi napisal, ze ma caka: septorhinoplastika.. fuuu. Tesim aj bojim zaroven.
Dnes mi jedna kolegynka rozpravala, ako jej robili vykrivenu prepazku. Som skoro odpadla! Zevraj cez usta ju operovali.. brrr.. :-o No a hovorila mi aj o tamponade..ze to bol des.. mala to napchate este aj pod ocami (proste nakomplet dutiny mala zatamponovane). A ze hnusne to bolelo, ked jej ju vytahovali... Dost odstrasujuco to vyznelo. Ako to je vlastne s tou tamponadou. Mala si ju IBA v nosiku? A fakt to bolelo az tak..?
Odpis, prosim :o)
Pa zatial