Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Matiska

Ahojte baby ja som bola u dr.Kovaca v januari cize uz mám dva mesiace po opke ja som mala tiez komplikovanjesiu operaciua tiez ma upozornil an tie rizika. mne sa spravil hrbol najprv bol malý ale teraz ako to odpuchlo je vacsi a a tvrdi.ten uz nezmizne v aprili idem na kontrolu chem si to dat spravit ked som to uz podstupila chcem to mat pekne.niekde som citala ze vraj to male zbrusenie robi uz len v lokálke vneviete o tom nieco??alebo si budem musiet vybavit zasa vysledky na celkovu??hadam nie..a asi az za rok mi to moze spravit si myslim..najradsej by som to mala uz za ssebou aj druhy krat.

kybernetika

lu_la:
ano už mi to dá celé dole, nevravel že by mi mal ešte niečo na nos dávať. Vravela som mu, že v utorok už musím byť v práci:). Neviem prečo nás dali na rovnakú hodinu, tiež mi to značila sestrička:) No čo už. Dnes som si už umyla vlasy, konečne. Fajn pocit čistoty po dlhom čase:)

zakynka

mrkvus
mna tiež prvy krat vylakal, inač on tak pôsobi na ludi, je si sebou isty a mne sa to na nom pači,lebo mi to dalo istotu.Mne okrem toho čo tebe robil aj komplet prepažku lebo som ju mala bybočenu a zdeformovanu.Inač tie kostičky do milamal na nose normalne citim.Ked sa mi to teraz hohi,občas citim ako sa mi ukladaju a pohybuju,je to taky zvlaštny pocit,no zatial ta vyzera pekne.Mne vravel tiež že do troch mesiacoch by mal nos nadobudnuť trvalý výsledok,teda ak sa nezdeformuje dovtedy tak by sa už nemal nedormovať.Potom už len musí vyzrieť asi pol roka.To že sa môže zdeformovať aj neskôr ako po roku to je už nasledkom prijatia zasahu môjho tela(nie operáciou).Vieš mne sa nos defoval od 8-mich rokov,a to bez toho aby som ho mala operovaný,takže rizika deformácii budu vždy.Preto sa neboj.Navyše reoperácia za zdarma(a skôr ako po roku mi to neodporučil).

mrkvus

ZAKYNKA

No, mne povedal, že mi bude musieť nos polámať na 6-krát, a zúžiť ho, a odstrániť hrol. Bude to robiť vnútorne, lebo prepážky že mám v poriadku. Ale povedal, mi že je tu riziko, že sa mi to môže zle zrásť, a tváril asa pritom tak divno, že me normálne vyľakal...

PS: dík za maila

zakynka

mrkvus
aj mne hovoril Kováč že sa to môže mierne po operácii zdeformovať,nakolko mi uplne "rozbijal" nos.Ale vravel že to je jeden z desiatich prípadov a že sa to ani vôbec nemusí stať.Všetko záleží na organizme a na tom ako to všetko zvladne tvoje telo.Tiež mi vravel že tie deformácie ak nastanu že to su už len také miniatury(milimetrové záležitosti).

zakynka

Jana C
no ano na ten papier,kde sa maju vypísať predoperačné výsledky mi tiež napísal internista celkovu správu.(mne však ten papier nevyplnal,lebo ja som k tomu priložila všetky výsledky rozborov ale na druhu stranu toho papiera minapisal celkové zhodnotenie).Takže už sa ti to kráti.Ja teraz na PN-ke mam pocit že mi to beží velmi rýchlo.

lu_la

kybernetika
no tento pondelok? to ti už dá dlahu úplne nastálo dole a už ti tam vôbec nič nedá? lebo ja mám prísť tiež v pondelok na predlahovanie na osmu :) to som dohadovala so sestričkou, tak neviem, prečo nás tam dala obe, ale môžeš ísť kľúdne prvá, lebo ja som strachoput a každej malej bolesti sa bojím..:)