Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
kybernetika
ahoj,bola si u dr Juraska na opke?a ako si spokojna,ja chcem ist k hudakovej, ale este zajtra mam u neho konzultaciu pre porovnanie, ako ti prebiehala rekonvalescencia?
Jana C
jani ja cvicim aerobic pre tie otrasy som sa pytala, ale na korculiach sa tiez natriasa...:-))
a ako si to zvladla?co ti vlastne robili, neposle mi prosim foto,??chantal333@azet,sk...teraz mas tampony, dlahu?
All
niekto tu chcel vedieť či môžu byť počas anestézy gelové nehty.Tak moja kamoška bola na operácii a povedali jej že by nemali byť.Počas narkózy musí byť vidieť nechtové lôžko,nechtami sa do tela počas narkózy dostávaju rôzne toxíny ktoré môžu ovplyvniť celkový stav.No aj v tomto prípade sa názory lekárov líšia, preto je lepšie konzultovať priamo so svojim operátorom resp.anesteziológom.
Jana C
no ja som sa tiež bala, ale nič to nie je.Vyberanie tamponády podla mna bolo ovela horšie.Tie dlážky v nose su z tvrdej folie takže su uplne ohybné a ani nebudeš vedieť ako ti ich vyberie.Navyše to už budeš mať nostek z vnutra trošku zahojený takže nebude to bolieť.Teraz to maš ešte uplne rozjatrené.
Ked som mala ešte tamponádu tiež mi to stale tieklo a navyše kedže mam alergiu na leukoplast tak som si tu gazu obvazovala okolo uši a krku(také ruško z obvazu) no vyzerala som asi ako M.Jackon ked nosí ruško na ustach:D
lu_la:
no ja mám pocit že mi tiež nejako neodpucha...ale opuchnutý je lebo to cítim, že je to také makké okolo nosa a špička je tiež stále opuchnutá...ale ja verím, že sa to vstreba, ved nemôže to byť stále opuchnuté. mna nebolí takmer vôbec. Len ma stále svrbí vo vnútri:))
Ja som sa pýtala Juraška, či môžem ísť na slnko po operácii alebo do solárka do mesiaca a on mi povedal že slnko uplne v pohode, že to nemá vplyv a solárku že by tiež namalo poškodiť, ale radšej mi to neodporucal. Ja si ho fotím každý den a stále pozerám, či už odpúcha no nezdá sa mi....možno sme len nedočkavé:))
Jana C
tak už máš potom, ako ti závidím, mňa to čaká o týždeň. Výsledky z interného sú ok, ženské prišli včera, takže 15.4 idem pod nôž. Ako to prebiehalo?
ZAKYNKA
u mňa si to určite nikto nevšimne, nosy mením častejšie, ako účes :D počuj, ked ti vyberal tie dlažky z nosa, bolelo to? dosť sa toho bojím a celkovo ma nos bolí, čo sa mi predtým nestalo. ale aspoň sa zajtra zbavím tamponády, tečie mi to jak besné
Jana C
no ja som tiež zvedavá na fotečky, popravde pred operáciou som si fotky neurobila (nerada som sa fotila,nezanšala som sa na fotkách) aj preto som trošku zvedavá na fotky od doktora aspon uvidim rozdiel aj na fotkách.V práci kolegyne hadajú čo je na mne nové,popravde nos mi zmenil celkový výzor tváre a preto nikoho ani nenapadne že som bola na plastike nosa:D super pocit.Jani tak nech sa ti to výborne a hlavne rýchlo hojí,nech si čoskoro fit a verím, že budeš spokojna s "novým" noštekom.Potom si môžme vymeniť fotky,budem zvedavá ako ti to doktor urobil.
ZAKYNKA
mne najväčší opuch zmizne po mesiaci, ale viem, že ešte pár týždňov potrvá, kým nadobudne tvar. ja mám plný comp fotiek, čo som sa každý deň po oboch opkách fotila a porovnávala, hehehe
Jana C
no ked ti vyberu tamponádu tak ti to začne trošku odpuchať lebo sa to začne hojiť ale skutočne odpuchnutie pocitiš až ovela neskôr.Mne to tak viditelne odpuchlo cca po troch tyždnoch,ale citim že to ešte pôjde kusok dole.Mam len jeden problém, zarástol mi v nose steh, a teraz sa mi to trošku zapalilo.Som zvedavá čo na to povie MUDr. ked pôjdem na kontrolu o dva tyždne.Bojim sa že mi to bude musieť nejako vyrezávať.