Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Jana C

tiež všetkým želám krásne sviatky a veľa vody

CHANTAL333
kosť bola v pohode, ale nepáčila sa mi špička, tak som išla ku Kováčovi. ked som mala robenú kosť, tak som išla von takmer po 2 týždňoch a to som mala kapucňu (bolo to v zime), lebo som bola dosť opuchnutá a stále som mala svetložtlé modriny. ale po druhej opke som išla von už po týždni a teraz tiež chodím, ale iba večer a so šiltačkou :)

chantal333

Jana C,
v prvom rade prajem pekne sviatky plne rychleho zotavenia a chcem sa ta opytat jani preco si bola uz na tretej?je to chyba dr, alebo sa to muselo zmensovat postupne...alebo si bola nespokojna?...
do dvoch tyzdnov podla teba odpuchnem tak aby som mohla ist von po opke?pytam sa lebo ta izolacia od sveta ma desi najviac....

Jana C

BARBORKA C
Blava je asi najdrahšia, na západnom Slovensku sú ceny okolo 700 eur. na východe netuším. modriny závisia od rozsahu zákroku a od organizmu. do 2 týždňov by si mala byť v pohode. aspoň čo ja môžem po 3 operáciách posúdiť :))

Jana C

CHANTAL333
v mojom svete dlaha=sadra :D tá moja dlaha bola zo sadry a zakrývala celý nos, ale teraz už asi dávajú len také decentné, čo som baby videla. po prvej opke som do vybratia tamponády jedla iba kaše, lebo nos ma nepustil a stále som cítila, ako mi tam žblnká krv... predkláňať sa ani nebudeš môcť, lebo nos ťa bude ťahať, proste to nepôjde. určite to nesil a hlavne sa zbytočne nenapchávaj liekmi, dosť budeš otrávená z narkózy a z infúziek. nechaj telo vydýchnuť :)) ja sa z nosa budem tešiť, až keď bude naozaj pekný (t.j. malý :) nechcem si zas robiť plané nádeje a potom si dohadovať ďalšiu operáciu

chantal333

Jana C
mna bude robit tiez kost, zatial mi o predkalanani dr nic nevravela, ale tak mna si povzbudila ty, ked si hovorila ze prve dve opky boli ok, ja viem ze budem mat dlahu, ale o sadre neviem, je to pravidlo, ked robia kost?a papas tuhu stravu?ja planujem prvy tyzden úpo opke teda do vyberu tamponov spat, uz som si aj dithiaden zohnala:-))a jani tie tri dni zbehnu uz velmi rychlo ale nostek budes mat krasny uz zvbysok zivota...drzim palce

BarborkaC

Mohol by mi niekto napisat cenove relacie na vychode a zapade??
ja by som chcela zmensit nos a ostranit hrcu...kolko cca ma to vyjde??
a ako je to s tymi modrinami,kedy zmiznu??kolko budem pn?

zakynka

Jana C
mne začala klesať špička nosa až na druhy den ked mi vybral tie dlažky, ono si to asi ešte bude chvilku držať tvar.Ale je to aj dobre aby sa to nebodaj nedeformovalo.Všetko chce svoj čas,hlavne aby to vyzeralo dobre.V utorok sa ozvy ako si dopadla,som zvedava na tvoje pocity:)

Jana C

ZAKYNKA
až v utorok :((( ale dávam si 2 krát denne ľad, aby čo najrýchlejšie odpuchol, bo je fakt obrovskýýý. ale rátam s tým, že keď mi vyberie tie dlažky, tak sa trochu scvrkne. ja si každý deň minimálne 2krát drgnem do toho nosa, ale hneď to oľutujem :) a v noci permanentne, chcem si ho poškriabať, len v polospánku jaksi zabúdam, že som invalid, ale bolesť ma hneď preberie, hehe

zakynka

Jana C
no bola som na tom dosť podobne.Tiež som nemohla dýchať cez nos.Stale som si nos čistila vatovými tyčinkami ale stale sa upchával.A najhoršie to bolo rano.A tiež mi to v jednej nosnej dierke tlačilo na rez,ale kazal mi že ked mi to bude vadiť tak si mam jemne chytiť za nos a trošku s nim pohybať a pomahalo to.Odratávala som dni ked mi mal vyberať tie dlažky,aj ked som sa toho bala ale túžba ich mať von bola vačšia:) ale neboj ked ti ich vyberie bude to uplne super:) kedy ideš vyberať?

Jana C

KARIN11
na chrbte musíš spať preto, aby si si to v spánku neposunula. a ked som mala robenú kosť, inak sa mi ani spať nedalo, lebo nos ťahal a bolel, keď som si chcela ľahnúť na bok. ani predkloniť som sa nemohla. to mi vtedy aj v nemocnici zakázali