Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
Jana C
ja ked si do nosa streknem tú vincentku, tak potom mi stále tečie s pravej nosnej dierky sopelík. Najskôt to bola krvička a teraz už len soplík, ale len z pravej...
Jana C
ja mám tie modriny, červeno tmavo fialové, hlavne na hornom viečku.
Oni mi tam niečo splietali o vincentke, to ti nič nehovorí?
SLNKO26
ďakujem :) ja som bola už 2.krát otvorene a keďže je jazvy čerstvá, tak ju je dosť vidno. ale po tej prvej mi ostala len biela čiarka. ak sa ti dobre hoja jazvy, nemal by to byť problém. tel. číslo na dr. Kováča 048/413 29 05. ak ti môžem odporučiť, určite si daj spraviť aj špičku, lebo nos bude inak vyzerať, aby si to neľutovala.
MRKVUS
gratulujem!! ja si nos vyplachujem Physiomerom, to je niečo ako Stérimar. normálne si to strekni do nosa. na opuchy ti môžem poradiť rozdrvený ľad v dvoch vreckách a v servítke, aby si nemala omrzliny :) a vždy lež s vyvýšenou hlavou, aj v noci. na modriny je Heparoid, ale asi sa nemôže dávať okolo očí. mne po 1.opke mizli modriny 2 týždne (boli tmavofialové, neskôr krikľavo žlté), po 2. asi 4 dni (to boli len žlté)
00ariana00
Dr. Kovac v BB
All
zabudla som sa spýtať, ža ako sa mám o noštek starať, oni mi tam niečo hovorili, ale skoro vôbec som ich nevnímala. Hovorili niečo o nosovom spreji vincentka, či také niečo, aj ho mám doma, ale neviem, čo s ním, mám si ho len tak striekať do nosa, alebo na vatový tamponik a tým si čistiť noštek?prosím poradte, dík moc
All
ahojte holky, tak už mám potom. Na opke som bola v stredu 15.4 a teraz už som doma, xvalabohu. Robil mi hrbolček, lámal kosti, zužoval noštek. Dr Kováč po opke, povedal, že mi tam musel dosť kostí povyťahovať, ale že všetko prebehlo ok. Dokonca mi ráno po opke vybrali tamponádu, lebo som skoro vôbec nekrvácala,takže ok. Okolo očí mám dosť modriny, neviete náhodou, po akej dobe zmiznú, a či nie je niečo na to, aby rýchlejšie odpuchli? Na kontrolu idem 22.4 v stredu, tak som moc zvedavá, ako to bude všetko vyzerať. Bolesti som nemala, ani žiadne tabletky mi nemuseli potom dávať, skoro vôbec som nekrvácala. To dýchanie ústami je hrozné, ale dá sa to zvládnuť.
Tak držte palčeky. Ináč dr, sestričky, všetci sú tam moc milí. Ozaj, ked ma budili po opke, tak som mala zimnicu, ale ináč v pohode.
tak zatiaľ
Prosim vas mohli by ste mi poslat tel. c. na Dr. Kovaca?
Ahojte, som tu znova, Jana C drzim ti prsty k skoremu zahojeniu.
Zakynka nemohla by si mi poslat fotku s tou jazvou pod nosom na vymenu by som ti poslala moju, este nemam po operacii, ale ten moj original.Ja len tak, ze ako velmi to vidno, lebo netuzim mat dalsiu jazvu.
To sa
To sa musi vzdy prisposobovat aj spicka, ak mam mensi hrb a krivu prepazku?
ZAKYNKA
termíny všetkých 3 operácii som si dohadovala tak, aby som nemala menštruáciu, aj lekár sa ma na to vždy spýtal. po tejto 3 opke som viac krvácala, doktor sa ma pýtal, či nemám menštruáciu, takže pochybujem, že počas krámikov menej krvácaš. vtedy by sa ani zuby nemali trhať. v nemocniciach je to tak, pre máš plášť a pod ním si úplne nahá. Neviem si predstaviť, že by som vtedy menštruovala..
Chantal333
s umyvanim vlasov naozaj nie je žiaden problem,ja som si zmyvala vlasy priamo pri sprchovaní,zaklonila som hlavu a opatrne som si umyla vlasy.Naozaj žiaden problem.Zakloniť hlavu v pohode môžeš,len v predklone to ani neskušaj! A čo sa tyka tej menštruácie počas operácie,nie je s tym žiaden problem,dokonca je potvrdené že počas menštruácie pri operácii človek menej krváca.Len nemala by si dosťa menštruáciu v ten den ked budeš mať operáciu,hlavne ked maš velmi silnu a hlavne bolestivu,lebo by ti nazabrali analgetika.Skôr je to horšie ked maš tri-dva dni pred menštruáciou lebo vraj vtedy zvyknu rany velmi krvacať.Pytala som sa na to mojej obvodnej a aj na nete som sa to niekde dočitala.S fajčením to radšej neskušaj,zbytočne by si si to mohla zkomplikovať,hlavne tym že fajčiari maju vačší nábeh na trombozu.Inač do platnosti vstúpil zákon o ochrane nefajčiarov a v reštaurácii som sa už s tym stretla, takže naozaj dobry dôvod ako prestať fajčiť:) držím prsty.
Operovať bez predoperačných vyšetrení je podľa mna velmi nezodpovedné!!! preto sa čudujem že niekto podstupi také riziko.Ja si vážim svoj život a určite by som nešla pod nôž keby som nemala istotu že človek čo ma zodpovednosť za môj život je v skutku ZODPOVEDNÝ!Našťastie iná doba a myslim si že aj medicína je v tomto smere daleko vpredu.
Neboj zvládneš to, ako sme to zvladli všetky pred tebou, ani nevieš ako a už budeš mať po tom.A kedy presne maš termín?