Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

kerinka

Tak uz som sa zmieril s tym ze ked pojdem na operaciu zrejme pojdem aj na reoperaciu...Tak,len teraz ma zaujima, ze ci to medzi prvou operaciou a reoperaciu nebude este horsie ako pred operaciou? No proste, ci sa nebudem hambit aj vyst medzi ludi...Bo, potom cakat minimalne pol roka na reoperaciu s tym ze ako hrozne vyzeram, ze mam horsi nos ako pred tym..Boze, mna uz z toho chyta depka. Na tu operaciu pojdem rozhodne, a ked bude treba aj na reoperaciu...Bojim sa, ako budem vyzerat medzi prvou operacioua reoperaciou :-((. A este ma zaujima, ze ci nie je lepsie to povedat ozaj iba nutnemu minimu ludi, bo co citam, tak dost casto pisu ti co operaciu mali, ze ani nebolo vidiet ziadnu zmenu, ze im ani nechceli verit ze na operacii boli. Vy ste to vraveli?A vsimli si na vas zmenu? A este jednu otazku mam: JE TU VOBEC NIEKTO KOMU STACILA JEDNA OPERACIA NOSA?

Iva_

No ja musim ist na operáciu ešte raz, pretože mne sa nos začal po roku točiť do jednej strany :-( nechapem to. To bude asi preto, že nad tou nosnou dierkou cez ktoru ma operoval tak mi asi ju viacej naťahoval alebo čo, myslim si.
Ten olej je neškodný možeš si s tým natierať vnutry nosa super s tým povolia tie chrasty. Inak mne nehovoril chirurg o ničom že by som si tam mala dávať lad alebo niečo.

papaja

iva

vdaka,vyskusam :)
nemoze ten olej podrazdit tie chrasty a tak?pocuj ivka a tebe sa ani po case neukazali ziadne jazvy?lebo niekde som citala,ze tie sa prejavia az tak mesiac dva po operacii
potierala si si ten nos aj ladom na odpuchy alebo netreba?

sim

myslis,ze ten wobenzym fakt zabera?

Iva_

Papaja ja som si namočila vatovu tyčinku do detskeho oleja aviril taky modrý. Mala som z toho prijemnu vôňu v nose :-) a aj chrasty mi povolili a hlavne som nemala vysušený nos zvnútra.
SIM môže to byť opuch ja som mala jednu stranu nad nosnou dierkou taku akoby stlačenu dovnútra lebo cez tu dierku ma operoval ale povolilo to asi po mesiaci keď nos odpúchal.

S1M

Iva

Dakujem za radu :) Inak mne sa zda ze ten nos nemam uplne rovny. Podla tej priehlbinky nad hornou perou to nie je rovno, ci to je len koli opuchu, ze moze byt jedna strana viac napuchnuta a robi to ten dojem?

papaja

iva

no mam ist az v utorok tak uvidim...

ako ste si cistili po operacii tie krv.chrasty v nose?ja uz mozem normalne dychat ale mam ich pri spicke vovnutri a vela

Iva_

Papaja a kedy ideš na kontrolu? Potom ti da ešte asi dalši leukoplast, neviem presne ako je to keď sa robi iba špička nosa. Možno sa nič hrozne nedeje, ak mu povieš, že sa ti to odlepilo. Ak ideš až niekedy v stredu, alebo neskôr na kontrolu, tak možno by bolo dobre mu zavolať, či môžeš prisť skôr a že už ti to nedržalo. Vieš pre istotu aby sa na teba nenahneval, že si mu nič nepovedala... každý doktor ma svoju povahu, to ten môj by určite zúril :-)
SIM malokomu to vydrži celý týžden zalepené tak napevno skus to nejako pritlačať aby to aspoň trochu držalo. A spi iba na chrbte aspon maš istotu, že je to rovno. Inak tie kosti sú zrastene už po týždni, tak tebe by sa to nemalo nejako zdeformovať.

papaja

Ivka

ivi ja som dlahu nemala ani vo vnutri ziadne tamponady a ta paska sa mi odlepovala po bokoch tak som ju dala dolu a aj strasne ma nos pod nou stipal tak som myslela,ze tomu pomozem...no som si asi dala....
ale teraz som cez neho nalepila taku pasku ktorou nam v nemocnici lepili obvaz pod nosom,,,hadam nevadi :)