Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
hoope
moja neboooj,dobre dopadnes :)
mala som robenu iba spicku,sice mi povedal,ze mam krivy nos a ci ho nechcem vyrovnat ale bala som sa lamania kosti a naslednej rekonvalescencie tak som odmietla,teraz neviem,ci sa radovat alebo banovat
no dierky mam sumerne,aj mi to rovnako odpucha len ako je to zmena,cakala som vacsiu ale jasne,ze nemozem chciet takto skoro vysledok,dufam,ze mi ta spicka este spadne lebo potom by sa to vyrovnalo uplne
operovali ma den po s1m,pred troma tyzdnami
tu reoperaciu ti urobia asi v lokalke a to ti podla mna len napravi par chrupaviek,uvidis,dobre bude :)
lliillii
snad to co si napisala nie je pravda,i ked aj to je jedna z moznosti ktore napadli uz mna.
Papaja
ty si mala u doktora Kovaca robenu iba spicku?pred cca kolkymi tyzdnami a si zatial spokojna vsak?Ja si tiez myslim,ze baby ktore su po operacii a su spokojne sa tu uz nemaju dovod vracat a diskutovat.Na reoperaciu spicky sa chystam spat ku Kovacovi a tak ma prosim podpor ze sa nemusim obavat.Dikes
lilliii
mne osobne povedala moja obvodna orl lekarka,ze KOvac je najlepsia kapacita na nosy na slovensku no a ta keby chcela tak dohodi svojich lekarov a neodporuca mi trepat sa do BB...
a ja som spokojna,mozno ti,ktorym operacia vysla nemaju dovod vraciat sa na forum a rozoberat tu nedostatky
no dufam, ze to nie je pravda...uvidim, ako sa to u mna vyvinie...
moj nazor:
podla mna tie dobre hodnotenia na vasho super lekara pisali sestricky alebo .....
len aby si dohodili biznis. a teraz tie negativa pisu ozaj oper.pacienti.
alebo ako mi vysvetlite doteraz same dobre ohlasy a zrazu vsetci nespokojni-nahoda?
nechcem nikomu ukrivdit ale inak to nevidim.
Este davnejsie tu bol jeden link kde odpovedali na otazky chirurgovia a celkom fajn to bolo, len link si uz nepamatam.
hoope
Presne co si tu opisala som mala aj ja. Od tej lavej vnutornej dlahy co ma tlacila az po tu asymertiu dierok a chrupavky.
Som z toho strasne zufala :( Som treti tyzden po operacii. Neviem ako tomu pomoct tak si tu chrupavku co mi trci prelepujem tak aby bola narovnako s pravou stranou, taham si to leukoplastom dohora. Fakt uz neviem co :(
Niekde som čitala, že chirurg nemôže ovplyvniť to ako sa to hoji a zrastie, tie jazvy pod kožou... a teda sa nemôže ani hnevať keď sa ho opýtate na opravu. Niektorý sa nahnevaju akoby urazia že sa niečo stalo ale prečo, veď aj my chceme mať pekný nos ako hocikto iný no nie? A platiť velke peniaze zase niekde inde je o ničom čo ak to ten druhý pokazi tak nebudu ani peniaze ani pekný nos. Potom si treba dobre vybrať a hlavne tomu druhemu veriť.
liza 8
ano cca po 5 dnoch som si vsimla ze nosne dierky prestali byt rovnake-dovtedy boli.Ano dlahu som vtedy este mala,aj vonkajsiu aj vnutorne ,a koniec nosa som mala v tom case este vzdy poprelepovany leukoplastami......ale i tak som si vsimla ze na jednej strane ten leukoplast tahalo dole a dierka zmenila tvar,vtedy som bola este kludna ze je tam opuch tak preto.
V podstate som tiez ako to tu teraz niekto pisal,v jednej dierke tu dlahu citila,v druhej vobec.Aj ta vonkajsia dlaha ma na jednu stranu velmi tlacila,na druhej tiez nie..ale to asi kvoli tomu aby ten nos posunuli do stredu.A dierky som pred operaciou mala krasne symetricke.Takze bohuzial.I ked snazim sa to brat realne a nedepkovat-lebo je kvoli comu-nie kazdu plastika sa vydari.Teraz uz len rozhodnut sa spravne-oprava opat u Kovaca?Citam ze vela bab s nim v poslednom case nie je moc spokojnych.A ja som si ho vybrala prave na zaklade vasich odporucani.Dalsich zvysnych 700 eur nemam.Baby ktore ste boli u Kovaca na reoperacii pripadne operacii spicky otvorenym sposobom prosim ozvite sa.Je pravda ,ze ani pred operaciou som ziadne fotky jeho prace nevidela,al e doverovala som ze som v spravnych rukach.Snad som sa nemylila a doktor mi-nam rozumne vysvetli co sa stalo a ze sa to v pohode da opravit a pekne:)
ahojte baby,jej kolko sa vas ozvalo
Dakujem za podporu,hej snad to 2.operacia da do poriadku ,ale zatial to fakt vyzera dost zle.Pred operaciou mi nikto nepovedal ze mam krivy nos,a teraz uz asi piati.No a ked vam to povie aj vlastny muz tak asi si nevymysla.
SIM
doktor Kovac to videl po tyzdni,dvoch aj po mesiaci a povedal na to len tolko ze je priskoro sa bavit o tom,konecny efekt uvidime az po 3 mesiacoch .Teraz mam 2 mesiace po a vobec sa to neopravilo.Takze ak to chcem mat pekne,druhej operacii sa nevyhnem.Uz som spominala ze som mala cely nos mierne posunuty dolava,tym ze ho zlomil,aj prepazku a dal do stredu...tym vlastne aj tie chrupavky na konci nosa posunul smerom do stredu a vlastne na tej lavej strane ta chrupavka na konci vytrca-co robi dierky nesymetricke a tiez je vlastne cela spicka nosa na lavej strane viditelna bambulatejsia neviem ako to lepsie opisat.Jednoducho je tam tej chrupavky akoby dvakrat tolko ako na pravej
sim, oriesok
mne sa tie dierky zdaju cca rovnake, ale to uz som si vsimla hned, ze ta prepazka nie je uplne rovno, viete ako ide ten pasit od nosa smerom k ustam, tak prepazka nesmeruje uplne jeho stredom, ale akoby zatacala doprava, cize na nose presne naopak, trosicku dolava, ja som ju aj mala dolava posunutu, ale zase dole aj dierky som mala vzdy symetricke, tak neviem.