Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
No tak uz patrim k tym co idu na reoperaciu. Caka ma niekedy v decembri. "Hura"...
baby a to po akom case sa vam spravili tie hrbolceky?:(..nelakajte ma...
Niekedy mam pocit, že taký chirurg čo urobi nos 100% dobre asi ani nie je. Ja som bola už dva krat na operácii, kde mi lamal kosti a teraz musim isť znova, pretože sa mi začal kriviť naspäť ako som ho mala. Už sa aj bojim dalšieho lamania ani neviem či sa to môže stale s odstupom toho roka. Ale beriem to tak akokeby som si každy rok zlomila nos nejakým urazom, tak by mi ho napravovali tak či tak :-)
Ale teraz by som sa chcela ísť opýtať k dr Maršalovi do Trnavy na toho som čitala zatial iba same dobré, tak neviem. Alebo aj dr Palenčar z BA raz niekde písal že robi nosy tak aby nebolo vidno, že je robený, lebo on hneď zbada, že je robený nos po inom chirurgovi hlavne na špičke. Tak aj ten ma zaujal. Videla som ho aj v televizii a bol celkom kludný a milý. No tak ešte neviem. Snaď som pomohla aspoň s týmito dvomi :-)
Tak ako citam, mozem byt rada, ze mam problem "len" s chrupavkou na spicke nosa. Hrbolcek na kosti ZATIAL ziadny nemam (ani neviem ci mi to zbrusoval alebo lamal). Ale nos mam konecne rovny a dohora (tiez zatial) lebo bol krivy a spicka padala. Som mesiac aj 5 dni po operacii.. Zajtra by som mala mat kontrolu a som zvedava co mi na to povie (ak bude lebo som si nasla zmeskane hovory od sestricky a bola som mimo a dnes sa tam aj tak nedovolam).
ahojte
Ilona 77
ja som po operacii nosa takmer 3 mesiace a som tiez maximalne nespokojna,kedze nos vyzera otrasne,horsie ako pred operaciou.Cely je natoceny do lavej strany,na pravej strane ako keby chybalo tkanivo-tak sa mi to tam preliacilo dovnutra,spicka je otrasna,maximalne nesymetricka.Bola som presvedcena ,ze pri 2.operacii do doktor Kovac krasne opravi a budem to v poriadku.Ale teraz fakt neviem.Naozaj na nho v poslednom case citam len kritiku.A tiez sa mi na boku kosti ,tam kde nos lamal vytvoril hrbolcek.Takze moj nos vobec nevyzera ako po plastike,ale ako po poriadnom udere do nosa.Som z toho uz zufala a stokrat som uz olutovala ze som do toho sla,ten povodny hoci nebol stopercentny,nebol taky asymetricky a bol moj.Co by ma stala operacia spicky,lebo ta asi vyzera najhorsie,u ineho chirurga len v lokalke.
Caute, uz som tu davno nebola, ale ako som sa docitala spätne, zacina nas byt akosi viac, co sme s pracou MUDr.Kovaca nespokojne... Ja mam po prvej opke rok a 3 mesiace, po zbrusovani 4 mesiace. V decembri idem tretikrat a na kompletku, lebo moj nos je strasny. Po tom druhom zbrusovani, ked mi odstranoval vzniknuty hrbcek na lavej strane korena, sa mi vytvoril ovela väcsi na strede. Som z toho vsetkeho uplne zufala, spicku mam tiez hroznu, nosne dierky velke, uplne mi vidno dovnutra nosa na zjazvene tkanivo. Horsie to uz ani nemoze byt. Setrim, aby som si to cele zaplatila, nechcem uz reklamaciu u Kovaca, ktoreho to evidentne otravovalo. A co ma sokovalo, bolo jeho skonstatovanie na nedavnej kontrole, ze tam (na vrch korena nosa) je tazky pristup. Ako to moze povedat plasticky chirurg? Ked videl, ze to nepojde cez dierky, mal to spravit otvorenou metodou, nie nechat tak. Pisem si s mnohymi, co maju rovnaky problem. Len neviem, ku komu ist. Ste niektora stopercentne spokojna? Ak ano, kto vas, prosim, operoval?
danka
tak nejak,vyše 50 može mat
Papaja a koľko môže mať asi rokov taký starší človek je to okolo 50?
s1m
ja už okuliare nosím asi od 10 dna po opke ale na začiatku ma dost tlačili na nose,najma v polovičke kde mi začínala spuchnutá špička
možno ak su také nejaké odlahčené a majú tenký rám tak ich možeš kludne nosiť
ako noštek,lepší sa to?
ja tiež striedavo oblačno...
papaja
Bola som 4 dni prec :) Nos sa mi stale formuje, raz je fajn a inokedy zase ta spicka strajkuje. Ked je chladno tak je odpuchnuty a ked teplo tak je spicka taka zavalita. Chrupavka je kusok inaksia a stale nie symetricka.
Viete tu teda niekto ako dlho nesmiem nosit okuliare? Lebo cez slnecne dni je to pre moje oci celkom zaber a potom ma stipu.