Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

peter25

Ak teda mozem aspon spravit mensie promo. Moja ORL mi odporučila Doc. Doležala a nemozem si vynachvalit. Mal som deviovanú prepážku, ľavá nosná dierka nedýchala 12 rokov, a nos bol vykrivený a mal hrb. Ľudia si to veľmi nevšímali, no ja hej. Opky som sa ako každý človek bál. Stretol som sa s ním v auguste, a bol to vtipný človek, taký cynik zábavný, ale super(úzkoprsejšie povahy môžu mať problém.) Priniesol som mu návrh nosu vytvorený v Photoshope, a všetko sme spolu prebrali, povadal mi čo je reálne, čo je úplný blud a úplne narovinu. Bol dokonca ochotný sa baviť so mnou o hlúpostiach, ktoré ma zaujímali, napr. nos Michaela Jacksona. Dohodli sme termín, došiel som do nemocnice, spoznal fajn nových ľudí. Samotná OP je v pohode, po tom ma nos vôbec nebolel aj keď som nebral nič proti bolesti. Jediné bolestivé(ano plakal som) bolo vyberanie tampónov z nosa. Prvých 8 dní bolo strašne otravných, sucho v ústach, človek má tu sadru, čiže nikam nemôže ísť aťd. Potom ide sadra dole, rovnako vnútorné splinty(toto nebolí) a človek pomaličky začína dýchať(ja strašne opatrne) Môže pretrvávať v nose nepríjemný pach(predsalen tam stála 8 dní krv a hlieny), ale teraz po mesiaci je to už fajn. A čo je hlavné nos je rovný, zboku, zpredu, je ešte trochu asymetrický kvoli opuchu, ale to nevadí, vyzerá to proste fajn...odporúčam.

peter25

Problem by som videl ja skor v psychickej vyrovnanosti drahe dievcence. Ja sam som absolvoval 14.12.2009 operaciu na Antolskej u Doc. Doležala, jednalo sa o septorhinoplastiku. Dokonca som Docentovi priniesol aj vlastny navhr nosa(zhruba ako vyzeral predtym, nez sa mi pri nehode(futbal) prilepil na pravu cast tvare) Ten nos, ktory mi vytvoril, je vzdialeny od toho co som mu priniesol, a vdaka panu bohu. Vytvoril mi super novy nos, bez hrbu, rovny...ochvilu bude mesiac a nos je este stale opuchnuty, a opuch sa zvacsuje zmensuje podla zmien teplot, strasu, prostredia v ktorom som. Citim pri dotyku, ze su tam stopy po zlomeni, ale neviem, kto mohol cakat nieco ine. Jasne, nieje 100 percentne sumerny, ale ocakavat 100 percentnu sumernost je mierne trhle...sorry za uprimnost...a ist 3ti krat na reoperaciu, bud svedci o totalnom diletantovi chirurgovi(mala pravdepodobnost) alebo o psychickych problemoch(vacsia pravdepodobnost).

tina1112

ilona77 a u koho si bola? u kovaca? lebo ak ano mne ho tiez len zbrusil a teraz mam nos hruby a hrbolcek tam predsa mam, chalan mi povedal ze skoda bolo tolko penazi ked rozdiel je minimalny, neposles mi na vymenu fotku na mail?poslem aj ja tebe, tina778@pobox.sk

ilona77

S1M, Oriesok_:
Ja som nebola spokojna uz po prvej operacii, lebo nos bol stale celkovo velky, vlastne mi iba odstarnil hrbol. Neskor sa mi vytvoril na lavej strane korena hrbol, tak som bola na druhej v lokalke, kde mi to zbrusil. Po case to vsak bolo este horsie, lebo namiesto hrbolceka sa mi spravil hrbisko navrchu korena, co vyzeralo priserne. Spicka tiez otras. Preto som chcela tretiu, ale kompletku. Skratil mi ho, spicka je gulatsia, je aj trochu nizsi. Trochu. A to som prosila o maximalne zmensenie, ake len bude mozne. Nikto si zmenu nevsimol. Najhorsie je, ze sa mi ten hrbol vytvara opät, cim ziskava nos hrozny tvar. Tiez by som chcela vediet, ake nosy robia ini chirurgovia, najviac ma laka Palencar a Kostal.

Oriesok_

Divne je, že sem nikto kto bol operovaný u hocijakeho chirurga na Slovensku sem neprispieva, žeby sa s nami podelili o skusenosti alebo su všetci tak spokojny, že ich taketo fora ani nezaujimaju. Veď načo zbytočne. Alebo nevedia o tomto fore.
V živote som nikde nečitala ake nosteky robia napr z BA Trška, Križko, Palenčar, Žiak... akoby oni taketo operácie ani nerobili je to divne.

S1M

liza8
Aky mas nostek spredu?
Je tu nejaky pripad, komu sa nos vyrovnal? Mam ho dolava, vidno to hlavne cez webkameru a na fotkach... Poradte :(

S1M

Oriesok_
Ved to, niektori ich maju od prirody tak dokonale symetricke a my si ich dame upravit a nedozijem sa krasneho symetrickeho nosu? :( No operacia vraj nikdy nie je 100percentna, musime sa s tym asi zmierit, cest vynimkam, ktore mali tolke stastie :(

Oriesok_

Ilona77 prosim ťa aj ja by som rada vedela čo ti robil na nose pri poslednej operácii? A stale to nie je dobre?
SIM to ti fakt povedal že symetricky nos by vyzeral umelo? No tak ja ho tiež nemam z každej strany rovnako a chcela by som, ale sestra ho ma symetricky od prirody a nevyzera umelo. Tak ja už fakt neviem čo si myslieť to ťa chcel presvedčiť aby si už za nim viacej neišla na opravu asi :-)

S1M

ilona77
Noo, ty si mala riadne spavu naladu :) A co ti robil?
Ja som bola dnes na kontrole, vraj sa mi to vyborne hoji no nos stale nie je uplne symetricky, hlavne nosnymi dierkami. Kovac povedal, ze symetricky nos by vyzeral umelo.
Barbie
V lokalke tie injekcie bolia, je to neprijemne, ale kedze si uz po jednej celkovej volila by som lokalku ;) samozrejme ak sa na to citis. Prezit sa to da. Ak to nebude obrovsky zasah tak lokalka urcite.

BarbieOne1

baby co myslite, co je lepsie celkova narkoza, ci lokalne umrtvenie.. budem sa muset coskoro rozhodnut..

u lokalky sa bojim toho napichania, ze vraj to hrozne boli

a u narkozy toho, ze to nieje dobre mat v priebehu 2mes dve.