Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Oriesok_

Ricchi
PN môžeš dostať v obidvoch pripadoch. Ak to maš zo zdravotných dôvodov tak maš PN na 100% - vybočenie prepažky a ak to maš iba z estetickeho dovodu tak ti chirurg tiež napíše spravu pre lekarku že maš mať napr. kľud, bez fyzickej namahy, maš dlahu na nose... a s tym pôjdeš k lekarke a ona ti da PN ale s inou diagnozou, nejaku si vymysli :-). Mne to tak spravila moja dr a velmi jej dakujem. Veď nemala na vyber do prace ma nemohla poslať v takom stave :-)

Ricchi

Ahojte..chcem sa opytat tych,ktory boli na operaciu nie z kozmetickych,ale zdravotnych dovodov(problemy s dychanim a pod)Obdobie na zotavenie po operacii sa berie ako marodka alebo si treba vybrat dovolenku?Dakujem..

Tina11

No, ja verim, ze mi to spravi dobre a kedze kozu na nose mam suchu, bez porov a tenku, tak by sa to malo aj dobre zahojit. Neviem si ale predstavit, ze ty by si to mala az take zle. Foto len nosa asi neposles, co?

S1M

Tina11
No bud ti to opravi alebo to budes mat take iste alebo horsie. Bohuzial taketo moznosti tam su, nesie to svoje rizika. Nikto nemoze vediet ako sa mu to podari alebo ako sa to bude tebe hojit. Predsa je to zasah do organizmu. Drzim palce

S1M

Tina11
No niekedy povie, ze by sa najradsej do neho nepustal, ze su tam iste rizika. Ale ak ta uz objednal na operaciu tak ti to podla mna napravi.

S1M

Oriesok
Aj ja mam tu chrupavke v spicke taku, ze nie je gulata ale je to take napoly, vidno ze su tam 2 chrupavky a nie je to ako celok... a presne, tie dierky, nad kazdou mam inak kozu. Pravu mam vyssie ako lavu. Kost som mala vzdy symetricku ale od kedy mi ju dolamal tak symetricka uz nebude :( Radsej sirsiu povodnu a symetricku ako toto nove uzsie nesymetricke a hrbolate :(

Oriesok_

No vidíš SIM, ja som na tom podobne pred operáciou som mala svoju špičku guľatu a sumernu a teraz ako mi nos odpuchol po operácii tak ju mam z každej strany inak nad nosnou dierkou a už ju nemam spredu guľatu ale akoby prepolenu napoly a užšiu. Mne asi nespojil chrupavky v špičke ale iba zužil a ako mi špičku zužil a zvrchu zjemnil tak sa mi zvyraznili tie chrupavky. A ešte k tomu ten hrbol na chrupavke mi nechal :-(. My dufame že budeme po operácii konečne chodiť medzi ludi tak aby sme sa za seba nehambili a chirurg, teda aspon mne všetko skomplikoval. To zase bude reči keď budem musieť mojej dr vysvetlovať načo idem zase na tu operáciu (musim ist k nej lebo budem potrebovať PN, dovolenku mame určenu zamestnavatelom) a v praci sa bojim že to zistia tam mam zase take trafene a zvedave kolegyne.

S1M

Tina11
Oproti staremu nosu je to ine, ten bol este horsi. Som len sklamana, ze clovek si za to zaplati a ocakava fakt pekny vysledok, nie len o kusok lepsi. Mne to vidno hlavne na fotkach a ludia co o tom vedia to vidia.