Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Sona3

Bola som na reoperácii u toho isteho, lebo som nemohla znova davať peniaze inam, som bola rada, že som si mohla odložiť na tuto prvu operáciu. Nezarabam 600 eur v čistom mesačne aby som si to mohla znova dovoliť odkladať. No uplne rovno ho nemam ani teraz pretože sa to malo riešiť hneď pri prvej operácii, ale je to lepšie je skoro rovno a teraz bola operácia naročnejšia keď už som mala spojene tie kosti navrchu po odstaneni hrbola. Musel mi ho znova zlomiť... a nechcel to pokaziť ešte viacej ako som to mala. Ale robim si tlakove masaže aj keď mi to nekazal a zda sa mi, že si ho sama vyrovnam niekedy uplne rovno. Ale niekedy mam pocit akoby sa mi vracal naspäť. No snaď nie

Tina11

Sona3
To co bolo za doktora preboha? Ja pocitam s tym, ze chirurg mi spravi nos v prvom rade tak, aby bol pekny a hodil sa mi k tvari a je mi jedno, co vsetko mi s nim bude robit. Uz si bola na reoperacii?

Sona3

Ja som priniesla chirurgovi ukazať obrazok nosa len tak orientačne ako si to asi predstavujem. No to dievča ho malo krasne rovno spredu, žiadna deviacia do ľava ani do prava. A to mi sam chirurg povedal, že si možem priniesť aj obrazok. Tak som mu obrazok ukazala a nechala to na neho, veď nerobil nos prvý krát v živote a vie ako by mal vyzerať pekne k tvari a čo najsumernejšie. A predsa mi môj nos nechal nakrivo do strany, len preto, že som mu nepovedala že chcem nos aj vyrovnať spredu. Ja som to cely život ani nevnimala že ho mam aj krivo a aj krivu prepažku veď sa mi dobre dýchalo a ten hrbol keď som mala tak deviacia nebola skoro ani vidno. No ako mi odstranil hrbol tak sa mi ešte viacej zvyraznilo to pokrivenie do strany. Takže som mala nos na kosti širši ako bol môj pôvodný a ešte aj krivši. A na fotke to bolo najviac vidieť. Som myslela že si niečo spravím, nič ma nebavilo ani žiť, aj v praci som si hocikedy poplakala pri robote, na zastavke som sa z ničoho nič rozplakala už nervy v riti, že prečo mi nespravil nos cely a hlavne tak aby vyzeral normalne. Doma som chodila ako bez duše a nemohla som sa dočkať reoperacie, ten rok čakania trval pre mna akoby to bolo 5 rokov. Aj som musela otačať hlavu bokom ak som sa s niekym rozprávala lebo to bolo vidno a hambila som sa za seba. A keď si pomyslím ake problemy som mala v práci, keď kolegyna zistila cez znameho chirurga, že som na takejto operácii v ich nemocnici, tak som mala čo robiť aby som ju tam neprizabila s niečim. Veď som nad touto operáciou rozmýšla už roky, kym som sa odvažila na ňu isť. A hlavne, že mi do spravy napísal, že som mala deviaciu do strany pred operáciou a po operácii, že mam nos v strednej rovine.

Tina11

peter25
Dik. Ja som uz na to vsetko pripravena a viem, co ma caka pri hojeni a hlavne, ze to trva par mesiacov, kym nos nadobudne konecnu podobu a medzitym je vselijaky.

kerinka
Nos odpucha niekolko mesiacov a spicke to trva najdlhsie, takze sa este urcite zmensi a zuzi. Ale hlavne...neviem, ci tie fotky tak skresluju, ale ten nos mas krasny, podla mna dokonaly. A ked pozries na foto pred je to dost velky rozdiel. Skus sa pofotit, nie uplne zblizka a porovnaj celu tvar pred a po.

peter25

Kerinka, napisal som, ze moj nos ma aj po operacie svoje asymetricke prvky. Ja som okrem toho, ze som po zlomeni svoj nos neznasal, prvy vosiel do miestnosti vzdy nos, potom dlho nic a az potom zvysok mna, a nemohol som nim dychat. Moj nos ma na jednej strane priehlbinu medzi chrupavkou a kostou, spicka je mierne hrubsia, a urcite to nieje na 100 percent vizual, ktory som niesol chirurgovi. On mi urobil nieco, co narozdiel od toho navrhu vyzera prirodzene, a ja sam za seba viem povedat, ze pre mna je ten nos rovny*ak sa niekomu nezda, mozem mu dat kontakt na mna, moze mi dojst pobozkat r...* ked uz to mam povedat takto blbo. Je jasne, ze v niektorych pripadoch sa neda nos na prvykrat skresat do uplne idealnej formy, ale ze by to bolo az tak casto, ako sa to prezentuje tu na tomto fore, to sa mi nezda. Niektore baby odtialto mi posielali svoje fotky, a zdali sa mi fajn po opke. Nuz ale, kto chce riskovat, nech riskuje

kerinka

mily Peter25 blahozelam ti, ze mas nos po akom si tuzil...Ale na druhej strane neodsudzuj tie co nie su po operacii spokojne. Cely zivot ma trapil vzhlad mojho nosu, posledne roky som sa utesovala tym, ze po operacii uz budem mat konecne pekny nostek...Ano, je to lepsie ako pred tym, ale...Jednoducho ta spicka nosu je hruba. A co teraz, akoze mam sa zmierit s tym, ze jednoducho mi priroda nadelila, ze pekny nos mat nikdy nebudem? to tazko. Mrzi ma to, ale uz teraz som rozhodnuta, ze ked tak pojdem na reoperaciu. Operacia vobec nebolela, jedine ma stvali monokle pod ocami, ktore mi strasne dlho mizli. Ale kedze mi doktor tento krat nebude lamat kosti, tak po tyzdni po reoperacii budem fit. A potom uz mozno konecne budem mat nos pekny...Takze, ked si spokojny je to fajn, ale nie kazdy ma to stastie, ze to vyjde na prvy krat. A co je to nerealna predstava pri operacii nosa? nechcela som zmenit ucho aby mal tvar nosa. Moj nos ani pred tym nebol nejako extra velky, mala som hrbolcek a bambulu. A nechcem aby som mala tenky spic v predu, iba chcem aby bol hrot nosa uzsi ako ho mam teraz.

peter25

Tina,

urcite chirurgovi dones obrazok, komunikuj s nim, pytaj sa ho kolko chces, aj som s mojim chirurgom presiel aj Michaela Jacksona a jeho nos, kecali sme o vsetkom moznom. Ten clovek totiz dostane tvoje peniaze, takze svoju rolu musi zohrat na 100 percent. Ja az dnes viem povedat, ze sa mi moj nos paci. Je zhruba rovnaky aky som doniesol ukazat chirurgovi, venujem sa grafike, takze vizualne som si vedel predstavit, co na tvari nosit chcem, a co nechcem. Hodnotit nos po 2 tyzdnoch az 2 mesiacoch je kravina. Ked bolo pekne, bol odpuchnuty, ked bolo skaredo napuchol, ked som bol stastny bol odpuchnuty, ked nestastny napuchnuty. Este aj dnes trosku pracuje ale uz je v pohode, vracia sa mi uz aj posledny cit, urcite mozes pocitat, ze prve dva mesiace budes mat pocit, ze na tvari nosis nejaku cudziu vec, budes mat problem zapajat mimicke svaly okolo nosa, budes sa divne usmievat, divne rozpravat, zivanie ti bude robit problemy. A tiez, vzdy budes citit, ze si mala lamany nos, je to citit na dotyk pod kozou, nic strasne btw. Priprav sa tiez, ze ak mas citlivu kozu, tak budes mat po snati dlahy co robit, aby si sa zbavila akne. A este jedna vec, samotna operacia je daleko menej bolestiva nez by sa mohlo zdat*myslim proces po prebudeni*, co je ale strasne neprijemne, je tahanie tamponady z nosa. Samotne vyberanie splintov*vnutorna dlaha* je prakticky bez bolesti. Po vybrani splintov mozno budes mat v nose velmi neprijemny organicky pach, co je ale logicke, kedze 7-8 dni si nemozes vycistit nos a mas v nom krv. Drzim palciska, ja mozem ludom co nemozu dychat a niesu spokojni s tym ako ich vybavila priroda/pokazil osud tuto operaciu iba odporucit. Velmi dobre referencie su na Kovaca v BB, na Marsala z Trnavy a mna robil Doc. Dolezal na Antolskej, a neviem si ho vynachvalit, bol fakt super.

peter25

Operovany nos samozrejme je celozivotnou zalezitostou, nos ale mierne rastie cely zivot, a upadajuca spicka je zalezitostou veku a genetiky, skor nez zakroku plastickeho chirurga. Vseobecne mam pocit, ze toto forum nieje verejnou reprezentaciou toho, co dokazu/nedokazu plasticki chirurgovia, ale skor reprezentaciou toho, ze im ide len o prachy, a tak su ochotni zoperovat aj psychicky menej stabilneho jedinca, ktory si sluboval nerealne veci od operacie...a teraz ma vsetci zozerte...ja mam 3 mesiace a 4 dni od OP, moj nos je po operacii normalny, nevyzera umelo, sem tam ma miernu asymetriu, ale je podstatne krajsi nez predtym/nie dokonaly/ a to predsa islo.

Oriesok_

Neviem potom prečo všade hovoria chirurgovia hlavne, že operovaný nos je na cely život. Prečo klamu? Potom to ako vyzera napr. rok od operácie nie je na celý život, on meni tvar k horšiemu.