Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
prave som dovarila veceru.dnes som si tu take chute narobila,že som ledva vydrzala.
takze dalsi receptik na skvely obed ci veceru:
mrazeny spenat dame rozmrazit,zamiesame s hrubou mukou a vajcom na cestona halusky,oslime.uvarime halusky klasickym sposobom v osolenej vode.na spenenu cibulku dame udusit nastruhane šampiony na hrubom struhaku ,nesolime nekorenime,po uduseni nastruhame dva trojuholniky nivy do sampionov a nechame rozpustit.zalejeme slahackovou smotanou,ja davam smotanu na varenie.mnam ,mnam.tieto zelene halusky su super!
Pre takých, ktorí milujú špenát....
Na troške oleja opražíme cibuľku alebo pór. Podlejeme vodou, osolíme a pridáme polku mrazeného špenátu. Miešame, kým sa špenát nerozpustí. Necháme to zovrieť a na záver pridáme tavený syr BAmbino a rozpustíme. Podávame s cestovinami, ja to mám najradšej s Penne.
Ak má niekto rád, môže si pridať do toho aj nakrájané šampiňóny. Dobrú chuť.
kimka.. dobre je to aj tak, ze natries chlieb syrom, das na to sunku, priklopis druhym chlebom, ktory si tiez natrela syrom, aby to drzalo po kope a obalis vo vajicku... a zvysok podla teba:)) ja si na to davam este kecup alebo pikantnu paprikovu pomazanku.. ta od mojej druhej mamy /svokry:))/ je vyborna.. ale da sa aj kupit.
tuto temu treba citat az po obede, inak je to seba-tyranie :)) ja som ju zacala citat okolo 11..no hroza!!!
sa asi utopim v slinaaach!!! mnaaam na vsetko mam chut!!
kimka...toto moze byt tiez ozaj dobre:) ked pouzijem len zltko je to problem? asi len v tom, ze toho bude menej na obalovanie..
A toto poznate? Tvrdsi krajec chleba si natrieme syrom (karicka,lunex) a na vrch poukladame cibulu, ktoru sme si nakrajali na tenke pol mesiaciky a rukou ju do toho syra zatlacime, aby sa nam tam prilepila a neodpadla. Takto pripraveny krajec chleba obalime v rozslahanom vajicku z oboch stran a opecieme na oleji. Najskor opecieme tu stranu chleba, kde nie je syr a az potom otocime na syrovo-cibulovu stranu. Opekame rychlo. Dobru chut!!!
Ja zboznujem cestoviny s rajciakovou omackou. Cibulku si oprazime do sklovita, pridame roztlaceny cesnak, chvilku poprazit,aby cesnak nezhorkol a zaliat rajciakovou omackou. Najlepsie su take v krabickach. Pridame do nej trosku cukru, sol, vegeta, korenie a nechame prejst varom. Nakoniec dochutime este cesnakom, bazalkou a oreganom. Podavame so spagetami, alebo roznou cestovinou a posypane nastruhanym tvrdym syrom. Je to fakt uzasne!!!
no prosim, hovorim ze genialne..toto urobim zajtra, zboznujem take pikantne veci:
Fazuľová rýchlovka
Potrebujeme:
2 konzervy fazule v paradajkovej omáčke, 2 klobásky, 300 g točenej salámy, 1 PL medu, 2 cibule, 2 KL chilli omáčky, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 PL hladkej múky, 1 PL zemiakového škrobu, 2 dcl vody, soľ, mleté čierne korenie, sušená koreňová zelenina, olej
Ako na to:
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s medom. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu a salámu a restujeme 7 – 10 minút. Vmiešame chilli omáčku, worchesterovú omáčku, soľ a korenie. Po chvíli pridáme kečup a fazuľu a všetko dobre premiešame. Múku a zemiakový škrob zmiešame s vodou a masu zahustíme. Dochutíme sušenou koreňovou zeleninou a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s cestovinou.
inka, sorry za preklep :)) je to pol kila ryze, vola sa to velmi proste: ryzovy salat s majonezou.
inak si to mozes velmi prisposobit, ja tej ryze davam aj 100-150 gr, ked jem sama, podla toho prisposobim aj ostatne ingrediencie :) akurat sa zas hraben na tej stranke..ludia tam su take genialne recepty..hned dam dalsi:))