Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
moje deti ked boli mensie milovali vselijake rizota.to je tiez lacne jedlo a naje sa z toho urcite aj chlap.taka ryža s hraškom to možem jest stale a naozaj nepotrebujem k tomu žiadne maso.
presne inka: ale vieš čo , mne muž hovorí že správna gazdinka vie aj z ničoho navariť:-( no nekopla by si ho niekam? Ale už som si zvykla. Presne treba mať vždy niečo aspon tie zemiaky, muku mlieko. Alebo chleba a maslo, tuk, masť a cibulu:-O
ja ani neviem kde som to čitala,zrejme mi to niekto niekedy povedal,lebo to robim uz davno.a varim to ako normalny spenat.na cibulku dam pokrajane listy spanatu aj zihlavy,udusim,zalejem mliekom a zahustim mukou rozmiesanou v mlieku,kedmam dam smotanu na varenie.my uz tiez nevyprazame asi 3-4 roky,preto som vdacna za recepty ,kde sa nevypraza.
a co varit ked nie su peniaze.no tak jak baby pišu,krupicovu kasu,zemiakovu kasu,topenicky s cesnakom alebo vo vajicku.polievky zaprazane,cesnakova je super,alebo zemiakova.je pravda zena kazde potrebujes nieco,no znicoho uplne sa varit a ani najest neda.
no a práve v takej situácii bud tá zemiaková kaša s cibulkou, alebo v zime pečené zemiaky v trúbe a maslom mnam
no krbka to je ťažké...vyslovene ak nemusím tak potom nevarím, ale ešte mám menšie deti sa zavďačím večer krupicovou kašou, ale ja strašne tiež môžem bylinky a hlavne bazalku. Tú by som dala všade.
Znie to vyborne, len my uz nevyprazame ;) Mna tu zaujali tie spenatove halusky. Parada.
Mam este jeden navrh - co varite, ked ste dva dni pred vyplatou a k dispozicii mate dva hladne detske krky a zvysky v chladnicke? Tak vznikli moje zihlavove fasirky :D (ale priznam sa, ze inspiraciu som nasla na jednej vegetarianskej stranke, ale slo tam len o pohanku, zihlavu som pridala ja). Ako robis ten zihlavovo-spenatovy privarok? Preco by to nemalo byt spolu ok? Ved to su pribuzne rastliny, obe plne zeleza, vit C a pod. Fiha. Nepamatas, kde si to citala? Zaujimaju ma taketo veci.
krbka: toto neviem či poznáš - ponáte baby. Ale robila som aj vyprážané kelové listy. Normálne sparíte listy, a potom robíte ako s reznami. Ochutíte obalíte vysmažíte. Chutilo to všetkým ani som nepovedala čo jedia:-O
baby minule som jedla perfektné zemiakové pagáče - mäkkučké, ako perinka. Zoženiem recept a dám ho sem. Myslím že celkovo pagáče môže asi každý
vieš čo - zvalíme to na rúru. Je zlá a preto praskne:-O.
zihlavove fasirky vyzeraju skvelo.urcite vyskusam.prave mi dorasta v zahrade špenat a uz sa tešim.robievam ho so žihlavou teraz na jar.niekde som čitala že ked ho takto uvarim že už nema ani jedno ani druhe žiadny vyznam,ale je mi to jedno lebo mi to chuti.