Super recepty

inka

tak tu ti moc neporadim,to sa stava aj mne.kamoska mi poradila ze ho musim pomensie piect,potom ze menej tuku dat do muky.ale proste sa to stava sem tam aj mne nech robim cokolvek.

inka

no ma to nejake dozvuky...,ale robievala to este moja babka aj pšenovu kašu a u nas tento recept zostal natrvalo medzi jednotkami.moje deti tuto kašu zbožnuju ako špenat.

šalátik

inka počuj môžem sa spýtať? Sa mi stáva že mi praskne v trúbe kysnutý koláč. Vyzerá pekne a potom mi pukne nevieš čo robím zle? Ale chuťovo je fajn len už mi to pokazí náladu

krbka

Zihlavove fasirky
-zihlava, pohanka, grahamova muka, bezglutamanova vegeta, cierne korenie, majoranka
Vezmeme si rukavice a v lese/zahrade natrhame mladu zihlavu (ti, co sa k zihlave stavaju s nedoverou, len 5-6 rastlin, ti, co vedia, aka je to pochutka, podla lubovole). Poriadne poumyvame pod vodou a na 30 sekund zalejeme vriacou vodou, ocedime. Takato zihlava je pripravena na konzumaciu i za surova. Ale my robime fasirky. Uvarime si teda pohanku (za 2 salky), nechame ju dojst pod pokrievkou. Do misky dame pohanku, zihlavu, vegetu, zahustime troskou muky, osolime, okorenime - malo by sa to dat vyliat na vymasteny plech. Zapecieme cca 25 min a podavame nakrajane na kocky ako slany kolacik (detom) alebo ako vegetariansky ´ham´ v hamburgeri alebo ako klasicku fasirku so zemiakovou kasou - posypeme petrzlenovou vnatkou, mozeme pridat aj tatarsku (v tom pripade to vsak nebude az take zdrave). Predsudky prec, vyskusat! Doplnite si nenasilnou formou zelezo a ak manzelovi neprezradite, ze ide o pohanku a zihlavu, bude mysliet, ze je to fasirka z mleteho masa. Znie to ako zazrak, ale je to tak.
(obmeny - mozete pridat pseno, rozne vnate, nastruhanu mrkvicku, zeler , kalerab, cokolvek nastruhate, o to to bude zase nabuduce inaksie a zaujimavejsie; da sa to obalovat v struhanke a vyprazat alebo plech vysypat mletymi orechami atd atd... fantazii sa medze nekladu).

šalátik

inka: no tak toto som ešte ani nepočula ani nejedla, ale som za vykúšanie všetkého.Ale myslím, že potomto jedle by muž spal v inej izbe:-O

inka

to kura poznam,to robievam kura alá kačiaca.kura naplnim kyslou kapustou,aj okolo pekača dame kyslu kapustu.okorenime a dame prikryte do truby.podavame s knedlou.a ak dame pod kura kacaci tuk je to uplne ako kacica.

inka

fazulova kaša:uvarime fazulu bielu menšiu,uvarime ryžu,2-3 zemiaky dame ku koncu varit do fazule,všetko zlejeme dojedneho hrnca pomagame,osolime,trochu majoranky,pretlačney cesnak .premiesame na ohni.na vrch pomastime osmazenou cibulou.my k tomu pojedame kysle uhorky a moj muž k tomupotrebuje ako k zemiakovej mlieko kysle,acidko,kefir to je fuk

šalátik

no kočky a jedna chuťovka: klasické rožky prekrojíme na polovičku na to dáme nivu a dáme zapiecť _ je to chrumkavé teplé, rýchle a dobré:-O

šalátik

ma napadlo unás má velku odozvu kura, na pekáč dám kyslu kapustu, na to jedna varianta je zemiaky na okržálky a na to kura alebo druhá varianta bez zemiakov ale potom k tomu spravím opekané zemiaky. Takto upečieme kura a je to fajne. Skuste