Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
aj ja pridám. cestoviny uvariť kolienka,špirály alebo mušličky.syr niva postrúhať zamiešať s cestovinou a jednu kyslú smotanu do toho ešte zamiešať.rýchle a dobré.
ja robim takyto salatik:2bal.krabych tyciniek,2pory,5natvrdo uvarenych vajec,1konzerva kukurice,2majolky.tycinky,por,vajicka nadrobno pokrajame,pridame kukuricu a zmiesame.je vyborny a je ho dost
kolko tej ryže?ako sa vola to jedlo?
ja robievam nieco podobne vyskušam aj toto.može to byt super
ja som z vas taka hladna... :))) a tiez jeden odo mna:
¼ kg uvarenej ryže, 1 majonéza, zelená paprika, červená paprika, malá uhorka, cibuľa, paradajky, 1 PL masla, karí korenie, korenie, soľ
Ako na to:
Polovičku očistenej cibule nakrájajte najemno, speňte na masle a pridajte karí korenie. Krátko orestujte a dajte preč z tepla. Vychladnutú zmes premiešajte s majonézou. Do uvarenej ryže pridajte rezance z papriky, uhorky, mesiačiky paradajky, zvyšok pokrájanej cibule a majonézu. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
je to z www.dobrerecepty.sk pred tyzdnom som to robila..nema chybu..ja by som ryzu jedla aj 10x denne :))))))))))))))))))))
detičky mam dve,aj ked už su z nich poriadne velke deti.ale sladke može byt stale.
špagety miluje aj naša cela rodina na všetky možne a niekedy mam pocit že aj nemožne sposoby.a vobec cestoviny zbožnujeme.
no ja sa pridám k cestovinám, uvarím si cestoviny, potom dám na panvicu syr, nivu, karičku, bambino - proste aspon 3 druhy aj tvrdý nastrúhaný syr, pridám nakrájaný pór a v rukách oddelený na prstienky, nakrájanú šunku a zalejem smotanou. Preleje na špagety a oblizujeme sa všetci.
no ja dám tip na špagety, neviem u nás sa vždy jedli a aj muža som na to naučila, a deti už teraz tiež. Samozrejme že deti špagety s grankom a s cukrom, ale ja jem špagety s bielym jogurtom neochuteným klasickým a postrúhaným tvrdým syrom. Ja to hrozne mám rada, a už si to dá aj muž aj deti. Ale naprikl. poznám ludí čo jedia špagety s kečupom a so syrom.
inka: no vyskúšam, neviem či máš detičky, ale ak áno tak vieš že sladké môže byť vždy ale už malý začína byť na mäsko:-O,ale zatial ma ešte nezje.
ešte ma pre teba napadol jeden recept pre tvoje deti ale nielen pre ne:palacinkova torta.urobis si par palaciniek asi 10.a vrstviš ich.natrieš nutelou poukladaš na nu nakrajane banany na kolieska,dalsiu natries dzemom,možeš posypat sekanymi alebo pomletymi orechami.takto ich striedas dokola,možeš použiť hocijake sezonne ovocie,vzdy trochu stlaciš vrstvy,nakoniec položim na poslednu tanier a necham v chladnicke stuhnut potom mozes poliat cokoladou ale nemusis.najlepsie je nechat tortu v chladnicke cez noc.krajame klasicky ako tortu na trojuholnicky,ozdobime slahackou a ovocim.takto neminies ani vela bananov.
krabie tyčinky vytiahnem z mrazaku asi pol hodiny pred krajanim.kym ich vsetky odbalim daju sa super krajat.netreba nic ine s nimi robit.to maso je uvarene a zmarazene ako krevety.