Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
moj oblubeny šalat:
uvarene kuracie prsia alebo pokrajane kuracie maso ,ak nam zostalo z peceneho kurata pokrajame na kocky,pokrajanu cibulu,nakrajane na male kocky jablka,ananas z konzervy,1 majolka 1 smotana pochutkova,kari korenie,sol.nechame odležat v chladnicke aspon hodinu,premiesame popripade dochutime ,lebo ovocie pusti štavy tak podla chuti.podavame s polenymi broskynami alebo len tak na hlavkom salate s bagetou.
hej ani ja som nevedela ale jedla som taký fajnový šalát a hrozne mi chutil, taký babský:-O, ale áno bola tam aj kukurica. Vyskúšam, možno to bude to čo hladám a tie krabie tyčinky ani nesparíš, ani nepovaríš proste len také dáš?
niekedy som nevedela prist na chut tym krabim tučinkam,odkedy som jedla tento šalat,tak ich zbožnujem.už som ho obmienala aj s inou zelneninou,ked som nemala doma papriky.napr.s paradajkami a kukuricou.s marzenou zleninou,vzdy nam cchuti skvele.takze som zvedava ako bude chutit vam,daj vediet.
a este jeden velmi chutny šalat:
baliček ruccoly,cherry paradajky,mozarela,parmezan,olivy zelene.
ruccolu rozložime na tanier na nu rozpolene paradajky,pokrajany syr,olivy,pokvapkame olivovym olejom,citronovou štavou,mierne osolime.podavame bez alebo s bagetou
inka: super som písala, že hladám recept na cestovinový šalát s krabími tyčinkami:-O, vyskúšam díky
kto ma rad krabie tyčinky tu je super šalat:
2 baličky krabich tyčiniek pokrajame na kolieska
1/2 balika cestovin z tvrdej pšenice spiraly,maslicky alebo ake mate radi uvarami scedime
1 červenu+1žltu+1zelenu papriky nakrajme na drobne kocky alebo pasiky
1 cibula
1pochutkova smotana+pol majolky/nemusi byt/potom pridame este jednu smotanu
osolime okorenime,nechame trochu odlezat v chladnicke
mnam,mnam dobru chut!
Ostal vám knedlík?? Pokrájajte na kocky,opražte na oleji na panvici,zalejte 3-4 rozšľahanými posolenými vajíčkami,môžete do nich pridať nadrobno nakrájanú šunku,nemusí byť,a omeleta chutí skvele. Je to rýchla a teplá večera,ozdobiť môžte kečupom,postrúhaným syrom,nivou,zeleninou
Aj ja pridám receptík JARNÝ ŠALÁT:
Pokrájame na malé kocky: 1-2 hlávky mladého šalátu, 2 vajcia na tvrdo, 10-15 dkg šunky, 10dkg tvrdého syra(postrúhať), 2-3 mladej cibuľky, trochu soli, cukru, šťava z citróna a zalejeme biely jogurtom alebo sladkou smotanou, dobre premiešame! FAjné-Mňam, Recept je z hotelu Hilton v Budapešti, kde toto podávajú ako predjedlo. Ja to jem hocikedy, k TV
Oprava...vysypem sáčok mrazenej zeleniny
A ešte niečo zdravé,čo si obľúbil dokonca aj môj chlap. Na olivový olej vysypem sáčok dusenej zeleniny (brokolica,karfiol,karotka),ochutím vegetou,podusím,resp. nechám zohriať,nech sa rozmrazí,nech si zachová peknú farbu a je chrumkavá. V troche mlieka rozpustím tavený syr,nivu,miešam,kým sa nerozpustia a prelejem na zeleninu,ako prílohu cestovinu. Je to chutné,zdravé,pekné na pohľad.