Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
jej ste hrozne zlaté, niečo teda už spravím, a inka ten sandvič - malý neznáša ryby a čo dám namiesto tuniaka?
no co, sme predsa sikovne zeny :) a tak to vyzera, ze aj dobre gazdinky :)
plnene papriky a pecivka:
vydlabes ocistis:
striedku do misy a pridame maslo,vajicka na tvrdo nakrajane,horcicu,kysle uhorky,kapiu,zelenu cibulku alebo pazitku
syr makky,bambino.karicku cokolvek comate radi ,mozes postruhat aj tvrdu tehlu.vymiesas a naplnis papriky aj pecivka.das doalobalu dochladnicky na druhyden krajas.poukladas na listy šalatu a mas take misy jak lusk
ano ja som sa tiež pobavila že v jednej minute sme 3 písali to isté - sranda:-O
detom skus urobit hlavne take pre oko recepty: chlebicky v tvare usmiateho saska (nos cherry rajcinka a pod), puding troch farieb postupne navrstveny v sklenenom pohari... Kopceku zmrzliny tiramisu mozes urobit hrozienkami oci, cornflaksovymi fliacikmi usi, lentilkou nostek, cokoladovou polevou pusku a budu to mali dalmatinci. Takisto jednohubkami s veselymi sparadlami (za par korun v tescu) urcite urobis radost. Atd, atd. Smotanovu tortu lubime aj my!
plneny sendvič:
sendvič vydlabes lyžicou,striedku das do misy,pridas konzervu tuniaka,maslo,na tvrdouvarene vajicka,pokrajanu cibulu,červenu papriku,kyslu uhorku,premiesas a naplnis sendvic,zabalit doalobalu a do chladnicky na noc.
ale kebysi sa chcela vecer pred oslavouviac zamestnat,tak dam tip na plnene pecivka,ci plnene papriky,alebo plnene sendvice.na druhy den vsetko len pokrajas.
vidim baby ze mame naozaj rovnake chutky ...
a potom skus urobit niekory z tych cestovinovych salatov,ktore sme tuuz spominali.ten kuraci napr.detom velmi chuti ,k tomu mozes podavat trojuholnicky toustov ak mas toustovac,ak nie tak len pokrajaj pecivka.a klasika oblozene chlebicky.
Este vajickova s rascou patri k tym lacnym a dobruckym.
Potom mam este tip - cestoviny dat na vymasteny a struhankou vysypany plech, na ne mrazenu zeleninu (prelejem ju predtym vriacou vodou), osolit, riadne okorenit, zaliat besamelom (urobit zaprazku, osolit, zaliat mliekom) a posypat napr pazitkou alebo petrzelkou, proste dacim cerstvym. Ak mate radi cesnak alebo mate doma nachladnute deticky, nebat sa pretlacit aj zo styri struciky a rovnomerne rozlozit po povrchu. Dat zapiet zase na tych 25 min. Ked to uz vyzera hotove posypat struhanym syrom a dat do truby uz len fakt na dve minutky. Skoro z nicoho a vyborne.
Ak chcete pridat daco hodnotne, ja este pred zeleninou nasypem trochu sezamu, trochu lanovych semienok, pripadne zase nakrajam tu zihlavku (to teraz april-maj mam zihlavove obdobie ;) .