Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
tu s a nedava striedka ziadna,mozes to pouzit proste ako natierku alebo ako plnku do tychto pagacikov,co zostane natries na pecivka
varena plnka:nakrajame dnove pecivana na kocky domisy,pridame vajcia ja davam na 10 peciv 5-6 vajec,pokrajanu petržl.vnat vela,pokrajany cesnak,nakolko deck amoje neznasaju pecienku kuraciu resp.ziadnu,tak ja davam na kocky pokrajanu sunku alebo salam hocijaky,mrazeny hrasok alebo kukurica ale nemusi/nedavam vzdy,len ked mam/osolime,okorenime dame do mikrotenovych sačkov,v sacku sformujeme valceky,zaviazeme a dame dovody uvarit.varime asi 3/4 hodiny.
inka hm ale v tých plnkách si použila vždy striedku zo sedviča a tu ?
plnene pagaciky:
kysnute cesto slane,ja robim tak od oka:kvasok asi pol kila 3/4kg polohrubej muky,pochutkova smotana ,kmin,sol,mlieko podl apotreby,zamiesim ,necham vykysnut.vykrojim kolieska ako pagaciky,potriem vaickom a posypem semiackam:mak,sezam,slnecnica,struhany syr,to je jedno alebo hrubou solou,alebo aj nicim.upecieme.potom rozrezeme po vychladnuti,aby sa nerozpadli na jednejstarne nechame v kuse,vlozime kusok salatu a kusok plnky,t.j.ako na plnene pecivka,priklopime ahotovo
inka: aká je to tá klasika varená plnka? To nepoznam ani ja:-(
inka jasne ja by som rada vedela aj tie plnené pagáčiky, môžeš mi napísať recept? dakujem
nie rozrežem ich na poly,s dlhsim nožom po bokoch tu striedku narežem a lyžicou vyberiem,potom naplnim prilozim pevne k sebe a zatiahnem do alobalu,alebo potr.folie
inka a ten sendvic a pecivo ako vyslabavas? Odkrojis len jeden koniec a vydlabes striedku von?
mozes to naplnit tou druhou plnlou a pridat pokrajanu šunku
a deti miluju male pecivka.teda moje milovali.zalezi ozaj od toho ci chces piect varit slane alebo sladke a kolko casu tomu mozes venovat.robievala som aj plnene pagaciky a klasika varenu plnku.