Super recepty

mira

Jarná pochúťka zo zelených vňatí :
Cibuľku osmahneme na troške sezamového alebo slnečnicového oleja, podlejeme vodou a pridáme nakrájané listy kelu a nasekané bylinky, napr. hluchavka, myší chvost, hviezdica prostredná atď. Také, ktoré teplom nezhorknú ako púpava. Cvíľku podusíme a dáme pravú sojovú omáčku shoyu, zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody a nakoniec dochutíme šťavou z citónu a čerstvou šťavou zo zázvoru.
Osviežujúce !

inka

moj muz na stastie zje vsetko,ale sujedla ,ktore nemusi.ked sme boli niekedy pohadani,tak som robila take trucy naschvaly.navarila som spenat so zemiakmi,co on teda z dus e neznasal,al emy sme to s detmi zboznovali a vecer ked uz sa chcel udobrit tak vzdy vraviel z eda si teda tie vitaminy pre zachranu rodiny. a ke d som ho zase cakala po tyzdnovej odluke tak som vyvarala akokazda zamilovana manzelka jeho oblubene.no nie nadarmo sa vravi ze lask aide cez zaludok.

inka

ak nelubi tvarohove,to sa necudujem,ani moj nie.my zboznujeme slize makove,orechove,lekvarove al emoj len vajcove.vyskusaj mu dat taketo vajcove

šalátik

no granadír lubim ale môj muž ho nechce a on nelubi ani tvarohové slíže a ja s deťmi ich môžme teda :-O, ozaj už som ani dávno nerobila kapustové fliačky s korením a s cukrom. Ale tomu tiež nevie hocikto prísť na chuť:-/

meniny

ano inka je to tak. Ale vieš mna ked mamina volala do kuchyne tak len miešať a to ma nebavilo. Teraz mi vždy povie že vidíš mala si sa učiť. Ale ja som zase skôr na somariny - práveže tie koláčovejšie veci ako na jedlo ako také.

inka

ano dava sa tam kuracia pecen a nemusis ju vobec restovat.ja robievam 4-5 sackov tej plnky tak napoly,so sunkou,alebo bez a s pecienkou.

inka

ja som to tiez vzdy hovorila,ze moja mama vari tak ze aj ked stoji pri mne,ja to jednoducho tak nedokazem.sranda je ze dnes si pyta ona odo mna recepty a hovori ze jednoducho ona nech robi co robi,tak to nedokaze tak ako ja.varenie vas musi bavit,ak vas to nebavi tak tonikdy nebud eono.
ja to hovorim mojej dcere stale,ale nenutim ju lebo v jej veku to ani mna nebavilo,zacalo to az ked som bola na materskej a nudila som sa doma.chcela som muza vzdy prekvapit ked dosiel vecer z roboty a niekedy sme s a aj riadne nasmiali na mojich nejedlych vytvoroch.a su pravdaze dni kedy s ami nechce varit vobec a vtedy robim tie jednoduche nenapadne jedla a moj muz sa vzdy tak zamysli a povie ,boze ake je to dobre co to uz nevaris castejsie.napr.on miluje cesnakovu polievku s opecenym chlebom nasucho.proste to zboznuje.alebo ryzu s lecom.