Zákal sklovca

Príspevok v téme: Zákal sklovca
livethedream

ahojte, chcem sa spytat tych z vas, kto maju zakal sklovca tak ako ja, opisem vam to: v pohlade obcas vidite akoby take cierne pavucinky, najma na svetle...

tak ako si to liecite? mne ocna povedala, ze dnes to ma kazdy druhy clovek, ze sa nevie, ako a preco top vznika toto ochorenie, ale ze ani ako sa to lieci, ze to moze zmiernit akurat iodid draselny a sodny2%, co predavaju take kvapky v lekarni. ak niekto z vas tieto kvapky uziva, chcem sa spytat, ci je naozaj potrebne si to kvapkat kazdy den, ci sa to niekomu uz zlepsilo pomocou tychto kvapiek, alebo aj nejaku inak?

Súvisiaci obsah

Ivka 1

Marek ak chceš,napíš mi na mail. Môžem Ti dať kontakt na lekára,ktorý by Ti nohol pomôcť. Je už len na Tebe,či jeho
rady prijmeš alebo nie.

mira

Na pár dní to stačí, potom
ak si z Bratislavy, spoj sa s Petrom Planietom z Planetafood, ak nie, zožeň si knižky od J. Pruchovej a Michia Kushi, alebo navštív kurz Dobruska makrobioklub. Prípadne mi napíš mail.

marekmarek

spojit sa s niekym? ale s kym?

tu stravu zmenit mozem, budem menej pit a ak tak iba cistu vodu, budem jest viac obilnin, lenze to robim aj teraz! budem jest menej mliecnych vyrobkov, to by sa aj dalo...

lenze podla mna je to velmi malo na to, aby sa moj stav rapidne zmenil, zrejme bude treba robit aj nieco viac...

mira

Marek, podľa toho, čo opisuješ to vyzerá na celkové zahlienenie v oblasti hlavy a krku, ktoré by mohlo viesť skôr k zelenému zákalu.
Je to spôsobené ovocím a kombinácii s hlienotvornými látkami ako mliečne výrobky nasladko, džusy, povzbudzujúce látky a aromatické. Pískanie v ušiach je zahlienenie spojené s problémom s pečeňou. Tiež celkové prevodnenie.
Mal by si nahradiť ovocie zeleninou a zaradiť kaše z obilnín - z jač. krúpov, pšena, ovsenných vločiek, ryže natural atď. a trochu strukovín varených na polievku, nátierku alebo prívarok atď. Pri tomto systéme nevznikajú toxiny a nemusíš sa preto čistiť nadmerným pitím. Pije sa jemný čaj alebo čistá voda nie priliš studená a nie pri jedle.
Tot je prikrátky návod, aby si pochopil všetko, bolo by dobré spojiť sa s niekým alebo si prečítať knižky.

marekmarek

ja dufam, ze nemam ani sedy ani zeleny zakal... aspon podla toho co povedali doktori by to malo byt v poriadku... u mna to nevyzera na chorobu oci, skor by som povedal na nejaku chorobu hlavy, mozno krcnej chrbtice, tazko povedat...

tie symptomy, ktore mam ani podla mna nesuvisia so zakalom, ved posud:
- bolieva ma hlava, pocitujem pichanie, niekedy dokonca zavrate
- niekedy sa mi tazsie dycha, mam bolesti v oblasti krcnej chrbtice
- vidim svetielka, hmlu, zakaly
- niekedy mi preblikava cely obraz, nieco ako ked rychlo zavieras a otvaras oci
- citim vibracie v okoli oci, take brnenie ako ked mas z niecoho strach
- ked sa pozeram na svetle miesto a potom nahle na tmave tak vidim svetielka, ktore chvilku blikaju, potom sa to ustali
- ked sa zameriam na nejaky obraz a potom sa pozriem inam tak este istu dobu vidim to iste co predtym
- piska mi v usiach

vsetky moje symptomy su popisovane na mnohych strankach, v slovencine sa to hlada tazsie, ale ked skusis anglicke vyrazy ako:
floaters, flashes, tinnitus, palinopsia, entoptic phenomena, anxiety, depression
tak najdes mnoho odkazov

co sa tyka mna, na mna sa takmer 100% hodi to, co je poipisovane na tejto stranke:

www.migraine-aura.org

tak ako? poradis mi?

marekmarek

a mam este otazku na zuzanu11

vedela by si povedat co bolo pricinou tvojich zakalov? prekonala si nejaky zapal? alebo to moze mat suvis so stravou? stresom? pocitacmi? nedostatkom vitaminov? dvihala si nieco tazke? casto sportujes? nosis okuliare? mas aj nejake ine poruchy videnia?

ked hovoris, ze si ich zacala vnimat iba teraz, mozno si spomenies co sa stalo, ze ich zrazu vidis...

cokolvek moze pomoct...

marekmarek

mira dakujem za odpoved, ja by som aj rad vyskusal nejaku tu dietu a urcite rad vyskusam cokolvek co by mi pomohlo, neviem vsak co konkretne mam robit, pisala si o zmene stravy, povedala by si mi o tom viac? a s tou vodou, to si neviem predstavit, ja denne vypijem tak 2 litre, je to vela? mne sa zda, ze niekedy je to malo...

neverim, ze mi to nejako extra pomoze, ale uz som skusil naozaj vsetko takze jeden pokus navyse vadit nebude...

napisala by si mi teda co konkretne nemam a co mam jest?

dakujem

zuzana11

Ahojte ja mam zakaly na sklovci len pol roka ale mozem vam povedat ze je to len na obtiaz!!mam ich dost a vadia mi hlavne ked som vonku,uz som si na ne celkom zvykla ale dala by som zato asi vsetko aby som videla zase tak ako pred pol rokom