odpoved:
1.Vsetky trhove znacky aloe(pokial viem) su z Aloe Barbadiensis.
........
2.Dnes sa vselikde uz pestuje aloe, ale ja mam preferenciu na nepestovane, divoke z Arizony a Noveho Mexika.
Pestovane aloe je na polnohospodarskej pode, ktora je uz ciastocne vycerpana na stopove prvky.Co ovplyvni obsah gelu.
.......
3. Nikde som necital, ze by aloe bolo s vysokym obsahom enzymov, ci uz je to cerstvy, ci 8 rocny list, tym myslim vo vnutri listu(stvolu) nie v zelenej supke, ktora sa odstranuje(fileting).
..........
4.Spominana "stabilizacia" je priemyselny proces, patentovany, ktoremu sa zasadne vyhybam. Ja som za prirodne formy podla moznosti.
.......
Z vyse 300 clenov Aloe Coucilu len malokto pouziva dnes priemyselne procesy vzhladom na vzacne polysacharidy, ktore sa v aloe nachadzaju a ktore mozno znicit uz len zvysenim, teploty na 50 stupnov Celzia.
o sa tyka enzymov specificky v aloe vera, jedina zmienka je v produktoch Forever(lycium, aloe vera)a tam spominaju enzymi :oxidase, amylase, catalase lipase,alkalin phosphatase.
Nespominaju ale, v ktorej casti rastliny sa nachadzaju.
Ani jeden z tychto nie je proteolyticky tj rozbijajuci bielkoviny, inac by "stipal na jazyku".
Takze na rozpustanie bielkovinnych zhlukov asi nepomozu, vsakze.
.....
Co sa tyka dr Henderson, za kratky 10 minutovy prieskum pri zadani slova dr Henderson a aloe a enzymi do Google.com, som ich nasiel sedem, a urcite je ich viac.
Prominentny je Bill Henderson, hlavne jeho rakovinny protokol.
Ale je aj Ric T.H., Dr Donald H., Jack, Charles, Burns,dr Greg....