Zákal sklovca

Príspevok v téme: Zákal sklovca
livethedream

ahojte, chcem sa spytat tych z vas, kto maju zakal sklovca tak ako ja, opisem vam to: v pohlade obcas vidite akoby take cierne pavucinky, najma na svetle...

tak ako si to liecite? mne ocna povedala, ze dnes to ma kazdy druhy clovek, ze sa nevie, ako a preco top vznika toto ochorenie, ale ze ani ako sa to lieci, ze to moze zmiernit akurat iodid draselny a sodny2%, co predavaju take kvapky v lekarni. ak niekto z vas tieto kvapky uziva, chcem sa spytat, ci je naozaj potrebne si to kvapkat kazdy den, ci sa to niekomu uz zlepsilo pomocou tychto kvapiek, alebo aj nejaku inak?

Súvisiaci obsah

mira

Marek, len ti chcem napisať, že teraz pomaham vyliečiť sa zo šedého zákalu môjmu kamarátovi. Je superštíhly, až chudý, zle začal vidieť pred pár mesiacmi, ale doktori mu tvrdia, že to má najmenej 5 rokov. Prečisťujúcou stravou sa mu najskôr znížil vnútroočný tlak, a vyčistilo sa bielko, čo aj subjektívne cíti. Dokonca začal vidieť aj čítať za silného osvetlenia, problém má už len keď je slabý sln. svit. Je objednaný na operáciu o pár mesiacov, dúfam, že dovtedy sa mu to natoľko zlepší, že nebude musieť.

Ivka 1

Ja 111 máš pravdu veľmi ma baví pomáhať
ľuďom ale pre peniaze by som to nikdy
nerobila. Veríš,že sa dá robiť niečo aj
bez toho,že by si za to niečo mala?
Prispej aj Ty nejakou radou, bez toho,
aby by si osočovala iných.
Píšem len svoje skúsenosti a tých je už
viac ako dosť. Veď ak niečo pomohlo mne
a mojim blízkym,tak prečo si to nechať pre seba? Je to predsa každého vec,či
moju radu prijme alebo nie.
A vieš,čo je pre mňa najväčšia odmena?
Keď mi príde sms alebo zazvoní telefón a
človek,ktorému som poradila mi poďakuje za moju pomoc. Ver alebo nemusíš,že práve to ma napĺňa šťastím.

marekmarek

ahoj mira,

prepac, ze az takto neskor, ale cez vikend som nebol na nete, chcel by som reagovat na tvoj prispevok, nie preto, ze sa chcem hadat, ale preto, ze chcem uviest par faktov:

1. tvoje slova su zrejme pravdive, bohuzial vsak ide iba o dalsie vysvetlenie toho co sa mohlo v mojich ociach stat, takychto vysvetleni som uz cital niekolko, ziadne vsak nesedi tak aby som bol presvedceny, ze prave to je pricina mojich problemov

2. co sa tyka nasytenych/nenasytenych kyselin, asi je pravda co pises, lenze tvoja teoria by sedela v pripade postupneho vzniku zakalov, lenze u mna vznikli zakaly prakticky zo dna na den, prekonal som nejaky zapal, bol som velmi citlivy na svetlo a zhruba po mesiaci som zacal vidiet mnozstvo zakalkov, takze hromadenie sa tukov v ociach zrejme nesedi s nahlym zvysenim poctu zakalkov

3. ked uz ide o to, moja strava je roznoroda, mam sportovu postavu, som sportovec a teda v ziadnom pripade si nepripustim, ze sa stravujem zle, ba povedal by som, ze sa stravujem az prilis dobre

4. kazdy jeden doktor ti povie, ze strava ma byt vyrovnana, bielkoviny su jej neoddelitelnou sucastou a nik si nemoze dovolit ich len tak vynechat, to sa tyka aj vody, ide leto, kazdy by mal vypit aspon 4 litre vody a to len malokto vypije, akekolvek znizenie tohoto mnozstva sice moze priniest ulavu ociam, lenze moze viest ku kolapsu celeho organizmu, takze takouto cestou by som sa nevybral...

podla mna pricina zakalkov je niekde inde, podla toho mnostva informacii co som uz nazbieral by som sa skor priklanal k stresu, ktoreho som mal pomerne dost, je to sice lacna vyhovorka, ale zatial som neprisiel na nic lepsie co by jednoznacne specifikovalo kde sa stala chyba

ja111

Ivka1, baví ťa to ešte? Stále si tu robíš reklamu na aloe akože môjmu ockovi, mojej sestre atď. Si fakt trápna. Prečo klameš? Pre peniaze zrejme!

mira

Marek, ak chceš pochopiť, ako vznikajú zákaly, musíš pochopiť rozdiel medzi nenasýtenými a nasýtenými mastnými kyselinami. Bielkoviny v nadbytku sa neukladajú. Nasýtené mastné kyseliny - palmitová a stearová prijaté v nadbytku sa ukladajú.Tuky z nich zložené majú vysoký bod tuhnutia a tak sa ľahko zhlukujú za mierneho chladu, za pôsobenia soli a v nadbytku. Tvoria usadeniny v rôznych častiach tela - na vnútorných orgánoch, v cievach krvného obehu alebo lymfatických, pod povrchom alebo na povrchu tela, záleží to od energetického stavu organizmu. Takto sa usadzujú aj v sklovci, šošovke, rohovke.
Ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín v strave by mal byť 1:3 v prospech nenasýtených. V mlieku je to 13:1 v prospech nasýtených, v hovädzom mäse tak isto, približuje sa k tomu i bravčové a kuracie. Priaznivý pomer je jedine v rybách žijúcich v hĺbke a semenách rastlín.
Ak prekročíme potrebnú dávku v príjme nenasýtených m.k., telo z nich vytvorí nasýtené a sme tam kde sme nechceli byť, t.j. nadbytok akýchkoľvek tukov škodí. Zhluky stuhnutých tukov tekutinu v sklovci zakalia . Liečenie spočíva v dočasnom vylúčení všetkých tukov a silnom obmedzení príjmu bielkovín. Prijímajú sa vo forme strukovín a obil. zrn. Zavedie sa čistiaca strava s množstvom vlákniny z celých zrn, zeleniny. Malé množstvo priaznivých tukov sa dodá po čase prečistenia vo forme semienok a panenského sezamového oleja, rátaného na kvapky.
Nepreháňa sa množstvo prijímaných tekutín a dávajú sa teplé obklady na oko a večer sa kvapne kvapka čistého zahriateho sez. oleja do oka na vyčistenie a vytlačenie prebytočnej tekutiny.

marekmarek

ahojte,

najskor som sa nechcel vyjadrovat, ale ked tak rozmyslam, musim...

hovorite tu o sklovcovych zakaloch (floaters), ktore dost dobre poznam, mam ich uz niekolko rokov, vela som si s nimi zazil, vela som o nich cital, na webe mozno najst mnozstvo diskusnych for, ktore sa im venuju a samozrejme aj vela web stranok, ktore su zamerane cisto na problematiku floaterov

v com je problem???
vsetci, naozaj vsetci si myslia, ze zakaly su nepodstatne, co vsak nie je pravda!!!

zakaly su normalne ochorenie, ktore treba liecit, nemozme predsa iba pritakat doktorom a tvarit sa, ze je vsetko v poriadku!!!

ja mam zakaly viac ako 5 rokov a mozem povedat, ze sa za tu dobu takmer zdvojnasobili, co bude o dalsich 5 rokov? kked to pojde takto dalej tak v 50-tke ich bude tolko, ze to uz nebudem zvladat!!!

nehovoriac o tom, ze zakaly mozu sposobit mnozstvo inych ochoreni, suvisi to najma s ich vnimanim, neustalou snahou nevnimat ich, velkou aktivitou svalov okolo oci, caste su aj ine ochorenia oci kedy zakaly su iba 1. priznakom

vo svete panuje nazor, ze tuto chorobu treba liecit, treba najst liek, ktory by pomohol, skoda, ze tejto teme sa nik vazne nevenuje, vsetci ju povazuju za malichernu

co su to zakalky to uz davno vieme, doktor ich dokaze vidiet volnym okom,
nik vsak nevie ako vlastne vznikaju a ako sa daju liecit

jod v ziadnom pripade nepomaha, alebo ak ano tak iba v mizivom pocte pripadov, ja sam som ho pouzival niekolko rokov avsak bez pozitivnych vysledkov

chcel by som vas poprosit, aby sme si vymenili skusenosti, pokusili sa najst aspon pricinu, musime o tom hovorit, nemozme sa donekonecna tvarit, ze vsetko je v poriadku

Ivka 1

Môjmu ockovi.ktorý má 68 rokov veľmi pomohla a pomáha čistá prefiltrovaná šťava z aloe,ktorú si 3x denne kvapká do očí. Mal šedý zákal. K tomu užíva doplnky výživy.

RNG

aha, konecne mas potvrdenie, ze jod sa podiela na vyrobe enzymov, ktore vedia tieto bielkovinne zhluky odstranit!
To je pokrok!!!!
Lebo ja tu uz davno trubim poznatok mnohych lekarov, ze vsetky nepotrebne latky a utvary v tele sa daju odstranit extra enzymami a na mnohe vlastne telesne enzymi treba extra jod , ze davka, ktoru nam odporucaju od roku 1948 je prinizka a Japonci, ktori jedia vela morskych rastlin maju aj 80 krat tolko prijem jodu v priemere, nez nasa maximalna davka.A su na tom lepsie, ako my.

RNG

livethedream, ja som sa len zlakol, ze si chces davat jodovu tinkturu do ocu(2% jodu, 2.5% jodidu draselneho v 40% alkohole!)
Ale ked maju kvapky do oci, 2% KJ a NaJ vo vode tak to je fajn. Jodid sodny a jodid draselnu su neutralne soli, takze nepalia oci. (Samotny jod pali este aj kozu niekedy, nieto sliznice)

livethedream

tak nejak extra mi to zu neprekaza, uz som si zvykla, mam to asi dva roky..ale len som chcela vediet, ci si mam kvapkavat tie kvapky pravidelne, aby s ami to nezhorsovalo, alebo co mam robit?