ahojte,
najskor som sa nechcel vyjadrovat, ale ked tak rozmyslam, musim...
hovorite tu o sklovcovych zakaloch (floaters), ktore dost dobre poznam, mam ich uz niekolko rokov, vela som si s nimi zazil, vela som o nich cital, na webe mozno najst mnozstvo diskusnych for, ktore sa im venuju a samozrejme aj vela web stranok, ktore su zamerane cisto na problematiku floaterov
v com je problem???
vsetci, naozaj vsetci si myslia, ze zakaly su nepodstatne, co vsak nie je pravda!!!
zakaly su normalne ochorenie, ktore treba liecit, nemozme predsa iba pritakat doktorom a tvarit sa, ze je vsetko v poriadku!!!
ja mam zakaly viac ako 5 rokov a mozem povedat, ze sa za tu dobu takmer zdvojnasobili, co bude o dalsich 5 rokov? kked to pojde takto dalej tak v 50-tke ich bude tolko, ze to uz nebudem zvladat!!!
nehovoriac o tom, ze zakaly mozu sposobit mnozstvo inych ochoreni, suvisi to najma s ich vnimanim, neustalou snahou nevnimat ich, velkou aktivitou svalov okolo oci, caste su aj ine ochorenia oci kedy zakaly su iba 1. priznakom
vo svete panuje nazor, ze tuto chorobu treba liecit, treba najst liek, ktory by pomohol, skoda, ze tejto teme sa nik vazne nevenuje, vsetci ju povazuju za malichernu
co su to zakalky to uz davno vieme, doktor ich dokaze vidiet volnym okom,
nik vsak nevie ako vlastne vznikaju a ako sa daju liecit
jod v ziadnom pripade nepomaha, alebo ak ano tak iba v mizivom pocte pripadov, ja sam som ho pouzival niekolko rokov avsak bez pozitivnych vysledkov
chcel by som vas poprosit, aby sme si vymenili skusenosti, pokusili sa najst aspon pricinu, musime o tom hovorit, nemozme sa donekonecna tvarit, ze vsetko je v poriadku