Zákal sklovca

Príspevok v téme: Zákal sklovca
livethedream

ahojte, chcem sa spytat tych z vas, kto maju zakal sklovca tak ako ja, opisem vam to: v pohlade obcas vidite akoby take cierne pavucinky, najma na svetle...

tak ako si to liecite? mne ocna povedala, ze dnes to ma kazdy druhy clovek, ze sa nevie, ako a preco top vznika toto ochorenie, ale ze ani ako sa to lieci, ze to moze zmiernit akurat iodid draselny a sodny2%, co predavaju take kvapky v lekarni. ak niekto z vas tieto kvapky uziva, chcem sa spytat, ci je naozaj potrebne si to kvapkat kazdy den, ci sa to niekomu uz zlepsilo pomocou tychto kvapiek, alebo aj nejaku inak?

Súvisiaci obsah

anria 44

No je rok 2022. A na sklovcove zákaly stále nič neexistuje. Je to naozaj divne. Ja mám tiež. Ale po úraze. V oku mám dve čierne bodky a pavučinu a vlocku. A periférne mi bublaju také malinké záblesky. K očnej chodím každý týždeň pomaly. Dávam si kontrolovať sietnicu. Lebo zevraj keď je zakalený sklovec zmrastuje sa a poťahuje sietnicu. Takte som z toho dokakana. A pri otázke čo na zakaly je odpoved každej očnej že nič. Že na to sa nič nedáva. No rok 2022.

ni-ka

no ja som mala zakal hrozny,nevidela som uz ani na krok a na oboch ociach...po opke som videla super a potom sa mi spravili tie skvrnky...letela som na pohotovost dali mi nejake kvapky ale moc to teda nepomohlo...ze vraj mozu casom zmiznut, rozpustit sa...ja ich mam len na jednom oku...inak, myslim ze je aj operacia kde sa da vycistit sklovec od tychto zrazeniniek...nejak ho preplachnu ci co...skus sa popytat:-)

mendy1

Nika je to na nervy ze idem na operaciu siveho zakalu vidim krasne cisto iba na tv rozmazane a pri kontrole mi zistili zakalenie zadneho puzdra ktore vraj odstrania a zrakova ostrost sa obnovi. Toto bol moj pripad. Tak ok po pol roku mi laserom robili zakalenie puzdra mimochodom videla som krasne cisto. No po tejto operacii vidim este horsie ako so zakalom zle sa mi pozera cez tie bledosede flaky skoro cez cele oci a vidim aj rozmazane lebo vlastne cez to pozerat nie je sranda. Neviem co terazlaserom mi poskodil oci a chybu si neprizna. Zrakova ostrost sa mala obnovit a nie vytvotit este horsi zakal ako som mala.

ni-ka

mendy-mam presne ten isty problem...vznikli po operacii a dost ma to obtazuje...najskor som myslela ze mi zakrvacalo do oka kedze vznikli po operacii ale su to len zakaly v sklovci...
tak som rada ze nie som jedina...

0vecka

ja si pametam ze tie pavucinky som videl uz ako male decko... teda vidim ich len ked sa pozeram na jednofarebny homogenny povrch napr prazdny list papiera... ale doteraz som si myslel ze je to normalne

RNG

Laser pali vsetko vez co jeho luc prechadza. Tj aj bielkoviny vyzraza, tak ako ked zohrejete/upeciete vajecne bielko.
Taketo bielkovinne zhluky sa daju odstranit viacmenej len bielkovinnymi enzymami/proteolytic, ktore treba brat najma v entericky ochranenych kapsuliach, aby sa neznicili v zaludku.
Doplnok jodu a selenu zvysuje vyrobu enzymov, tj taktiez ho na cistenie tela odporucam

mendy1

Mne vznikli zakaly sklovca po operácii sekundarnej katarakty YAG laserom už na druhý deň. Na oboch očiach. Dosť ma to trapi pretože pred operáciou sekundarnej katarakty som videla čisto, nič sa mi pred očami nemihalo žiadne priesvitne alebo bledo šede flaky. Neda sa cez to normalne pozerať, toči sa mi hlava. Stalo sa vam to niekomu? Chirurg vravel že je to normalne že to tak dobre teraz vidim až vidím sklovec....aj on vidi flaky pred očami a je to uplne normalne lenže pred tým som videla čisto.
Operovali vam niekomu zakal sklovca? Prosim poradte mi ku komu mam isť mam pocit že chirurgovia sa kryju jeden druheho ak sa niečo pokazilo

Peter 17

zdravim mam 17 rokov a v lavom oku mi nasli napisem to ako to mam v sprave : okruhle ostroohranicene zltobelave lozisko s trakciou v okoli cela horna polovica makuly nariasena presiaknuta .. tak sa chcem opitat ze co to je a ako to liecit? a na to oko vidim velmi slabo tak co to je a ako to sa to ma liecit ?

xx22

poradil by mi niekto co fakt pomohlo na zakaly sklovca? moj brat ich ma v takom mnozstve ze je zufaly,chcel ist aj na operaciu ale je riskantna tak mu ju nedoporucuju,ale ja verim ze nejake riesenie musi existovat ved je rok 2011!