Každý den prinesie niečo nové a nie vždy sú to iba príjemné zážitky. Niekedy padne dobre trocha sa vyventilovať. Pomáha to prežiť. Ak máš pocit, že sa chceš zdôveriť s niečím, čo sa ti dnes prihodilo, alebo sa len tak vyžalovať, urob to. Určite sa ti uľaví.
Ahojte, zdoverte sa, alebo sa len tak vyzalujte
mam dohodnute stretnutie s jednym financnym poradcom, tak som zvedava, mozno mi povie to co ty a odhovori ma, alebo mi to schvali. Uvidime...v kazdom pripade to dedicstvo by bolo najlepsim riesenim:-)) A kam zmizli vsetci???
prosim ta, ked neveris mne, porad sa s nejakym spolahlivym bankarom. neurob hlupost, lebo budes banovat.
pochybujem o tom, ze nehnutelnosti pojdu dole. sledujem ich cca tri roky. Na zaciatku by som kupila 1izb byt v Hc za 500000, a teraz chcu zanho o 75percent viac. Tak neverim tomu, ze investovat do nehnutelnosti nieje dobry napad, a euro to nezmeni.
Aj ked stale snivam o tom, ze po nejakom pribuznom z tretieho kolena zdedim dom v Blave:-))))a budem bez starosti
tak mila krisha, teraz ti nieco poviem: never tomu, ze nehnutelnosti v blave budu aj nadalej stupat. naopak, po tom co nastupi euro zacnu klesat. inak to ani nie je mozne, lebo sme momentalne najdrahsie mesto v strednej europe, co je neprirodzene. vsetky realitky a banky vedia, ze teraz treba z ludi stahovat kozu a nahovarat ich na hypoteky a kupy, predaje atd. lebo o kratku dobu bude po tomto vynosnom obchode. ak teraz kupis byt s tym, ze ho vezmes na hypoteku, budes si o dva-tri roky buchat hlavu o mur.
neviem kolko mas rokov zanzi, ale pises velmi rozumne. No v tejto dobe mlady clovek nema na vyber, ked si nechce ist zarobit von, musi zobrat hypoteku. Ja napr tiez nad tym uvazujem. Kupila by som byt, ktory by som prenajimala, tym platila hypoteku a prestahovala sa k nasim, kde by som platila menej nez za najom tu v blave. Nehnutelnosti su stale vynosne a ceny stale stupaju, takze by som ho v buducnosti predala alebo sa tam nastahovala
mariaa, kam zase ides? ved si sa tu ani neohriala. dr.jajboli bude smutna.
no ja sa z vami zase lucim zo vsetkymi- pa
urcite zalezi aj od profesie a chapem, ze dnes nie je lahky zivot, ale myslim si, ze ked chlap nie je lenivy a chce, aby jeho rodina bola spokojna, tak si najde pracu a ked treba aj dve-tri, len aby zarobil dost pre vsetkych. vsetci moji kamosi si zobrali hypoteky a teraz trnu, ci to budu moct cele tie roky splacat. ja by som radsej isiel na nejaky rok do zahranicia a postaral sa o byt, ale vziat si na krky dlhy, to je strasna volovina. co keby sa mi nieco stalo a moja rodina by ostala bez prostriedkov v nevyplatenom byte? raz som uz bol v anglicku rok a pol roka v usa, mame tam rodinu. nevidim problem v tom, aby som najskor vyriesil ekonomicku situaciu. a uplne idealne je ked sa na taky rok vydaju za hranice obaja partneri a zarobia si peniaze. ak chcu, tak sa vratia, ak nie, ostanu vonku. ako im to lepsie vyhovuje. zem je dost velka pre vsetkych. ale jasne, ze by som radsej ostal doma. len nikdy nevies, co sa ti pritrafi.
mam kamosku, kt je s malym doma, caka druhe, muz chodi na nakupy, jej da 500sk na mesiac, tak odvtedy co sa vydala som na nej nevidela ziadnu novu vec. Tym som myslela, ze nechcem byt od muza zavisla.
aj ked je dnes v mode, ze muz zostava na mat.dovolenke, ja si myslim, ze mu nemoze dat to, co zena/matka. Ja by som chcela byt urcite s drobcami doma a muz nech sa stara o financie. No mozno budeme v takej situacii, ze budem musiet ist skor do prace, prave kvoli peniazkom. Napr. v poslednom vztahu som ja zarabala ovela viac ako partner.