Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

tucibomba

ešte otázočka: ked pisete vahu, tak plati ta, ked sa odvažite počas dna, alebo hned rano po zobudeni?
lebo to je dost rozdiel... rata sa vaha nalačno, však?

macik78

ahoj Veronka no ja mam dnes tiez pocit ako by som zjedla jedlo aj s chladnickou hrozne ma boli brucho a mas pravdu najlepsie zabera stare zname NEZER no sak ale kto to ma vydrzat ked mas napecenu plnu sapjzu asi to zatrhnem :-)) papa drte sa cez velku noc bude to kritickeeee

veronika

ahoj macik, poradim ti : NEZER!..ine sa totiz neda, ide cisto len o pevnu volu. ja som vcera moc zhresila..nenormalnu chut som dostala na tresku, a zjedla som jej dost...az mi slzy vyhrkli, ked osm si precitala az potom dnes rano, ze som zjedla skoro 1300kJ..to je tolko, co som vypotila v posilke...no des....dnes budem na seba prisna...drzte s aholky

macik78

ahoj kocky no tak vidim ze kazdy chudne :-) NO mne pri tom velkonocnom peceni len tak behali ruky po plnkach a ochutnavla som vsetko co som videla a teraz mam velke vycitky radsej som sa ani nevazila lebo sa bojim...Ale mam pocit ze som sa velmi rozjedla hmmm neviem co s tym..poradite?

i need help

no ja sa fakt snazim.. ale fakt.. som odhodlana s tym skoncit !! ja neviem co robim zle.. snazim sa jest pomaly,ranajky vzdy mavam rano o siestej,to nikdy nevynecham,potom desiata-vzdy nejake ovocie a potom obed v skole,ale tam vacsinou davaju bravcove maso co ja nejem takze jem len polievku a prilohu ... a ked pridem domov o pol stvrtej alebo piatej tak sa uz bojim jest ... neviem.. co robim zle ? aj behat som zacala len teraz to pocasie mi dajak nepraje ! v lete to bude lepsie a vtedy uz bude aj kopa zeleniny co milujem,hlavne paradajky ... ale ja uz s tym prejedanin fakt chcem prestat ! aj ked to nerobim casto ale aj tak ! nemozem riesit svoje problemy jedlom vsak ? je to blbost.. lebo tym sa nic nezmeni .. len sa budem citit este horsie .. ale uz som si velakrat povedala ze dost.. bojim sa ze to nezvladnem zas :(( a oplati sa mi chodit behat ? pomaha to ? :))

veronika

pre i need help: no moja, ja to poznam velmi dobre, tie nahle pocity obrovskeho hladu...co myslis, ako sa prisla z mojich 47kg na 64??...ja som si povedala dost,...urobim nieoc pre seba a hotovo< uz skoro dva tyzdne chodim kazdy den behat na beziaci pas, rifle mi uz zacali padat, a verte mi, snazim sa jest vzdy male porcie a hlavne len zdrave veci, co najviac zeleniny a ovocia, ked mam chut an sladke, jedavam len jogurty dva activiu nejaku ovocnu a do toho si nasypem obycajne detske piskoty....maso nejedavam skoro vobec..a ak hej, tak kuarcie,, ale len malo...do dlane akurat...takze drzim ti palce, prekonaj samu seba a uvidis, ze to pojde, nazaciatok to vzdy chce len velmi velmi silnu volu.....a ked sa rozbehnes, pojde to kazdym dnom lahsie...uz ani nemavam tie vlcie hlady..:)

hellohello

holky, velmi vam drzim palceky :) ja chcem tiez zacat so zdravou zivotospravou a cvicenim. chodim na strednu takze obed do seba v skole len nahadzem. aj tak je to max. len nejaky ten jeden chlebik. mam 168/54, nezda sa mi to vela, ale chcem posilnit svoje teliicko:) najviac na zadocku, stehnach a brusku :) baby, radite beziaci pas alebo stepper je lepsi? rozhodujem sa pre kupu niecoho a neviem co je lepsie:P

tinusska - ako cvicis a ako casto? za kolko sa ti pas upravil o 10 cm? :)

drzim vam palce babenky, musime si navzajom dodavat odvahu :)

i need help

prosim vas pomozte mi ! uz cim dalej tym castejsie sa prejedavam ... uz pravidelne aspon raz do tyzdna urcite ! aj dnes.. od rana vsetko v pohode a ked som prisla zo skoly tak asi hodinu som sa prejedla vsetkeho co som nasla-dzus,jogurty,jablka,keksy,pecivo atd. co mam robit ? inac sa snazim jest zdravo,uz som sa totalne zamilovala do ovsenych vlociek a cierneho peciva :)) ani vyprazane jedla nejem a take ... ale to prejedanie ked na mna pride taak ... jooj ... teraz mam vycitky svedomia ! uz aj bezat som zacala chodit a teraz to tak pokazim !! ale to vzdy vecer na mna pride ... mozno preto lebo vynechavam veceru lebo nikdy neviem co si mam dat a radsej nic nejem ... alebo aj ked mam stres alebo nervy tak to riesim jedlom... kopou jedla !!!!! :((( aj teraz mam totalne nafuknute brucho jak balon ! jooj .. hamba ...