Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

zuzanely

Poliewoocka, ďakujem ti za tvoje slová... Verím že ma to posunie ďalej. Budem sa snažiť, tak veľmi ako sa len dá. MHD nepoužívam, bývam síce v činžiaku ale na prízemí. ale apsoň ku starej mame chodím na šieste poschodie pešo, venujem sa koňom, pracujem s nimi a jazdím a tak aj tam mám pohyb. Rada chodím pešo :) na prechádzky so psom... Budem sa snažiť a ešte raz ďakujem, potrebovala som nakopnúť :-*

poliewoocka

Ahoj zuzanely:)
V prvom rade musis chciet sama zmenit seba a svoj zivot(samozrejme aj zdravie).
Potom nech nastanu zmeny,ktore ta privedu k vytuzenemu cielu-peknej postave,skvelemu pocitu,zdraviu a radosti z pohybu a zo zivota samotneho.
Musis si upravit jedalnicek-vela som popisala,ked som zakladala tuto temu.Ide o to,abysi nedrzala nejaku hladovku,ale postupne si navyknut na system stravovania,ktory ti vydrzi dlhodobo.Najprv "oklam" telo tym,ze mnozstvo potravy nechas,ale zamnic kvalitu.Pocas a aj pred jedlom pi vela nesladenej cistej vody,aby si si zaplnila zaludok.Jedz celozrnne pecivo,hnedu ryzu a cukor alebo med,vela ovocia a hlavne zeleniny,chude maso-ryby a biele,rastlinne tuky,obmedz monosacharidy v sladkostiach.Davky si rozdel na mensie casti a jedz castejsie,nikdy sa neponahlaj a nedojedaj,ked si uz syta.Neskor sa ti zacne zaludok normalizovat,zmensovat na povodnu velkost(ludia s "jedacim" problemom maju zaludok roztiahnuty,co ich nuti k vacsiemu jedeniu).Nebudes potrebovat tolko jedla k nasyteniu.Energia v tvojej strave by sa mala rovnat vydavanej energii.Obcas si dopraj aj maskrtu,lebo dlhodoba absencia by ta doviedla k zachvatu-potom by padla za obet cela skrinka s dobrotami.Este raz zdoraznim-VELA PIT!To je zaklad.A co pohyb?Na zaciatok,aby telo nezazilo sok,zacni s drobnostami.Zrychli chodzu,nepouzivaj mhd alebo auto na vzdialenosti,ktore by si utiahla aj peso.Ak byvas v cinzaku,nepouzivaj vytah.Neskor sa venuj takym cvikom,ktore ti zdravotny stav povoluje.Ci uz to bude beh,pilates,joga,spinning...je len na tebe.Ale-Toto s mierou.Popri zmene si telo pocas sprchovania masiruj masaznou kefou,aby pokozka ostala pruzna.Ak mas sedave zamestnanie,pouzi fitloptu.Pri vsetkych cinnostiach zrychli tempo,neopustaj sa.Kludne si aj zatancuj na oblubenu hudbu...
Verim,ze TY to dokazes.Si silna osobnost!Drzim ti palce:)

zuzanely

Ahojte baby, ženy, ... :)Konečne som sa dostala na net... Je to strašné, ale už neviem ako ďalej, stále si čítam vaše rady a dúfam, že mi to pomôže.. vážim 108 kg a je to strašné :o( pomôžte....

poliewoocka

Mila alma,
asi si si zmylila temu.Tu nejde o to,aby si silou mocou pohla rucku na vahe smerom dolava...
Ide tu o to,aby sme sa naucili zdravo zit,upravit si stravovacie navyky,citit sa fit,vyzerat fit,byt zdravi.Tabletky?Zas nejaky humus,co "akoze" zabera?Zaplavit si organizmus a pecen nejakou chemiou?A co o par rokov?Za tie peniaze mozes ist x krat do fitka,nakupit si kopu zdraveho jedla...Ved staci tolko malo..a postupom casu sa to odzrkadli na kvalite nasho zivota:)

veronika

ja osobne som proti uzivaniu akychkolvek blbosti, oblbovakov na chudnutie, su to len a len kecy, vsak firmy musia z nieco zit, tak preco nevymysliet akoze " chudnuci napoj alebo tabletky!....total hovadiny.,...neschudnes, pokial sama neobmedzis stravu a nebudes sa prezierat a jest kaloricke bomby...dnes som skoro zas odpadla som si kupila kofilu, strasne dlho som nejedla sladkosti a som si precitala ze ak ju zjem, ma 35g, tak zjem 800KJ..kokso, sak ja v posilke vypotom tak 1700 za den...tak ked za den som zvykla zjest xveci kalorickych ako kofila..sa nedivim..ze som tak pribrala.....

alma

Každý tu hľadá niečo,aby mu to pomohlo schudnúť ale nie na krátko.Neviem či ste už počuli,že v Českej firme majú produkty,s ktorými sa dá docieliť dobrá váha.Čítala som články od spokojných zákazníčok.Kúpila si to aj priateľka,ale ešte len nedávno,takže nedá sa posúdiť efekt.Skúste sa pozrieť na stránku Sunkins

poliewoocka

Nika dakujem,napisala si to za mna:)Ako sa ti dari?
A luckasmutna,jest kazde 3 hodiny sa mysli tak,ze jedlo,ktore by si normalne zjedla za den si rozdel na mensie porcie a zob po urcitych casovych intervaloch.Samozrejme,ziadne rozky,ale vyvazenu stravu bohatu na vlakninu,zivocisne tuky nahrad rastlinnymi(olivovy a tekvicovy olej),biele za cierne a celozrnne pecivo,rafinovanu sacharozu za hnedy cukor a med,bielu za hnedu ryzu,sladene vody za mineralky a ciste vody...je toho mnnoho.A co sa tyka cvicenia,samozrejme,hned od zaciatku sa neda rychlo nabrat kondicka:)Ja som zacinala behavat po 10 min a za tristvrte roka som sa "vymakala" na 30 min behu...neboj sa,treba len zacat,toto nik za teba neurobi.Ale vysledok stoji za to:)

veronika

mila luckasmutna€:
ty si si vobec necitala ten dlhokansky prispevok od zakladatelky tejto temy?? sa ti potom nedivim...a ked si raz leniva, nikto za teba iny neschudne..takze nebud leniva, a chod cvicit..a ked nevies, co by si mala jest, tak si precitaj prispevok...btw, nemusis jest kazde tri hodiny, staci len obmedzit prisun stravy a jest len zdrave jedla, ziadne biele rozky..ked uz tak, tak celozrnne a nie so salamou a inymi dobrotami, ale chudou sunkou, max dvoma platkami a k tomu zeleninu...
zvysne si laskavo precitaj sama tu hore...v prvom prispevku.drz sa!

luckasmutna

Ahojte.Som asi zvlastba ale velmi chcem schudnut 15kg a chcem menej jest ale cim som tucnejsia tym mam veciu chut na jedlo.myslim to tak ze ked vidim ze mam velke brucho tak miesto toho aby som menej jedla a zdravsie tak si dam hranolky,pizzu,biele pecivo.A neviem sa donutit cvicit.kamoska ma vola na spinning a ja sa bojim ze nevydrzim slapat 40-50min.Poradte mi,uz placem,naozaj som zufala.kazdy hovori ze jest sa ma kazde 3 hodiny,no fajn ale nikto nepovie ze co kazde 3hod ako, co a kedy.Kazdy si moze pomysliet nieco ine,ako napr:kazde 3 hodky si dam rožok.Chcem byt chuda koli sebe.Placem,som zufala,radsej by som umrela.Nerobim si srandu.Ked mi nic nevychadza tak nech mi vyjde aspon to ze schudnem.Pomozte mi prosiiiiiiim!!!!Mam 20r.&meriam 164cm a vazim 70kg.Mam aj hrozne siroke boky.A co sa tyka behania tiez malo vydrzim.Neviem co stym.je to pravda ze ked clovek zacne behat,vydrzi tak 5-10min a ked beha kazdy den tak vladze stale viac a viac???