Moj manzel skoro kazdy den chodi na pivo. Chapem, ze sa potrebuje odreagovat a byt v spolocnosti, s priatelmi. Som na materskej, takze nechodim s nim. Kazdy den vypije cca 3-4 piva, nerobi problemy, ale bojim sa co bude dalej. Ake mate skusenosti s Vasimi manzelmi?
Manzel alkoholik?
Martaa akoby si poznala moj pribeh.Tiez sa hnevam na mamu,ze sa nerozviedla,lebo cely zivot trpi cela rodina.Teraz to uz viem,ze alkoholika nezmenis.Chvilu je pokorny a urobi to znova.A v 50 tke sa uz ani nesnazi byt pokorny.
ak nechces zit cely zivot v strese po boku opilca, tak ti radim aby si urobila rozhodnutie cim skor...
viem o com hovorim, moj otec ma cez 50 rokov a je alkoholik, vysedava privelmi casto v krcme s pochybnymi kamaratmi, pije aj doma...
Neznasam ho za to, a hnevam sa aj na mamu ze nedokazala pred 15 rokmi ked s tym zacal urobit razne rozhodnutie a rozviest sa. Teraz je uz neskoro to riesit a kvoli jej nerozhodnosti doteraz trpi aj ona, aj my deti. Znasame jeho pitie aj caste hadky kvoli alkoholu.
ahojte, az teraz som sa dostala k pc, ano, strasne sa opil, celu noc pil so sestrou az do rana, na druhy den sme mali velku rodinnu oslavu, vsetko nachystane popili, celu noc sme kvoli nim nespali. Nemohli sme ich dostat do postele, a este sme museli chystat oslavu. Je pravda, ze inokedy by som to mozno az tak tragicky nebrala, ale uz mam toho pitia plne zuby. Oni sa potom pekne vyspinkali a my sme to tu museli vsetko nevyspate,so svokrou, vybavovat. Jemu to je luto, potom uz nepil, chova sa slusne....ale s tym rozvodom som to v tej chvili uz fakt myslela vazne, ak sa neposnazi, kaslem na to, aj ked si to neviem reálne predstavit, ako to bude. Dakujem vam, ze na mna myslite... a este bude aj velkonocny pondelok...:(
Hula on možno skutočne nie je alkoholik, do závislosti sa treba preprecovať. V tom je to ale oveľa lepšie, ešte sa dá veľa vecí robiť. Hlavne hovoriť o tom, hovoriť o tom, hovoriť o tom. Narovinu, v kľude, bez kriku, bez svokry.
ahoj osamela, mozno sa zasmejes co ti ja chcem radit, nemam manzela, no chapem tvoju otazku.Myslim ze sa zatial nemusis obavat, ale ak sa smiem spytat ako dlho manzel takto denne pije?meni sa jeho spravanie? davas mu najavo ze ti to vadi? To by som sa ta musela spytat na viac veci aby som zistila ci je tam nejaka pricina alebo je to len manzelov zvyk a nic viac, ak by si mala zaujem , pomozem ti, ale potrebujem sa ta potom spytat viac veci, nechcem ti len z brucha povedat , rozumies vsak,?
Ano,Wia máš úplnu pravdu.Ale,napíš osamelej ako sa začal liečiť tvoj partner?uvedomil si to sam?Sam s tym chcel niečo robiť?Pretože osamelej muž si myslí,že nie je alkoholik,a ešte o tom presvedčil aj ju.
vždy sú aj iné cesty ako tie definitívne... vždy sú aj iné riešenia ako tie konečné... a každý príbeh je len jeden. závislý človek je chorý človek - iste, niekto to neustojí a ostáva len rozvod, ale ešte je tu aj liečba, resocializácia, možnosť zmeny... a nech mi nikto nehovorí, že neviem o čom hovorím...
Osamela,prepáč,že sa do toho stále pletiem.Ale je to preto,že tvoj príbeh mi veľmi pripomína príbeh mojej kamarátky.Máš to ťažké,aj to bývanie,jeho rodina.Len sa nedaj zabetónovať druhým dieťaťom.Ja sa ťa nechcem dotknúť.
wia,nehnevaj sa na bibiii.Ona to myslela dobre.Osamela je mlada holka,velmi zamilovaná,a zubami-nechtami sa snaží udržať rodinu.Ale chlapec,je zrejme ešte tiež mladý,nevybúrený a hlavne nezodpovedný.Čo jej poradiť?týždeň to chlapec vydrží,potom sa to zase opakuje,a stale dookola.Je to začarovaný kruh.Aj podľa mňa to nemá zmysel,a najlepšie bude sa rozviesť,kým je mladá a život má pred sebou.
no bibiii to si úžasne poradila, akoby to bolo také ľahké...akoby vymeniť manžela bola najsamozrejmejšia vec na svete. Osamelá napíš ako to pokračuje cez sviatky - to je vždy krízové obdobie pre alkoholikov a to viem, čo hovorím - s jedným žijem. Teda on je už dva roky abstinujúci a dnes dokonca prestal fajčiť - chodí na terapie, tak uvidííííme :)