Moj manzel skoro kazdy den chodi na pivo. Chapem, ze sa potrebuje odreagovat a byt v spolocnosti, s priatelmi. Som na materskej, takze nechodim s nim. Kazdy den vypije cca 3-4 piva, nerobi problemy, ale bojim sa co bude dalej. Ake mate skusenosti s Vasimi manzelmi?
Manzel alkoholik?
alkoholik nedokáže prestať piť kvôli žene alebo deťom - to som chcela povedať. Dokáže prestať iba kvôli sebe, iba ak on sám bude chcieť, žiadny iný dôvod nefunguje. A ešte je dobré si pamätať, že alkoholici sú najlepší klamári a manipulátori na svete...
osamela,skoda,ze to nevyslo!
Ak manzel vydrzi 3 mesiace bez piva a veskereho alkoholu,az potom mu uver!!
Inak ani minutu nepochybuj o jeho zavislosti!!
wia mas pravdu alkoholizmus je choroba na cely zivot! No nesuhlasim,ze on to nedokaze,nema vôlu!!Pevnu vôlu ma uz prepitu,ale vzdy tam zostava trocha vôle preseba,ktora sa dostavi ked uz je najhorsie!Ked je na uplnom dne a nevie co zo sebou!!!!Pomoc najde jedine v lieceni,vtedy to dokaze,ale iba ak on bude CHCIET!!!!!
no, akurát tu vedľa mňa sedia dvaja abstinujúci alkoholici a čítame si to.. takže znovu opakujem - ALKOHOLIZMUS JE CHOROBA. Neznamená to, že ten človek je zlý, aj keď sa správa ako kretén. Je ovládaný alkoholom, má zatemnený mozog. A neprestane piť ani kvôli žene ani kvôli dieťaťu, lebo akokoľvek by chcel, tak on to nedokáže proste. Nie je to závislé od jeho vôle.
fifi, tvoj problem nie je banalny, ak si nestastna, mal by to tvoj manzel vediet, ma ta rad, urcite sa nejako dohodnete, aby ste boli obaja spokojni.
osamela vystihla si pointu v niku.Mam po 50 tke bola som zbabela a cely doterajsi zivot osamela,hlavne ked boli deti male.Manzel alkoholik,presne tak zacinal ako Tvoj.On mal flasu,ja samotu.Nepripusti to.
osamelá,obdivujem ta kde berieš tolko energie,ja som žial už tiež par krat chcela ukončit vztah,ale v porovnaní s tvojím prípadom my moj problém pripadá banálny.nedokážem si predstavi nič silnejšie čo by mohlo muža pritiahnút k rodine ako je rodina sama čiže žena a dieta.ked to nespraví z vlastnej vole pre vás(vsak ste jeho všetko)tak už asi pre nič.ja som tiež z takej rodiny-alkohol-krik-dokola.mama si tiež vyčítala že ublížila hlavne detom.no otec sa zmenil,síce my so sestrou sme už boli dospele ale aj tak som rada koli mame.osamela musíš byt sebavedomá a pevne trvat na svojom,mysli na seba a dieta,čo je pre vás to najlepšie,čo vy chcete a potrebujete.mysli na budúcnost,pojdeš do práce,bude ti robit taketo výpady cez týžden,nebudes spat,budes sa trápit, o malého starat do roboty chodit vyčerpaná.skús prehodnotít jeho + stránky.ochota pomáhat-v domácnosti, starostlivost o dieta.komunikácia,vzájomne pochopenie,povzbudenie.dovera..ty toho fakt znesieš a chudatko malý štuplík toho mi je najviac lúto,prajem ti aby to dopadlo čo najlepšie a hlavne aby na to prišiel tvoj manžel sám aké poklady má a nech sa o ne stará čo najlepšie.
presne tak, dala som mu ultimatum, porozpravali sme sa o tom, suhlasil, snazi sa. Prave o tom hovorim, riesim to kym je cas.
Ak si myslis ze ma sancu,tak si aspon urci nejake casove obdobie, povedzme 1 rok odkedy sa o jeho probleme porozpravate a slubi ti,ze prestane..A po tom roku si to zhodnot nakolko sa zmenil a ci ti uz neprekaza ten stav. Rok je dlhe obdobie a uvidis nakolko to manzel mysli vazne.
To,ze je otec tvojho dietata by ta nemalo ovplyvnovat pri tvojom rozhodovani...ak nebudes stastna vo vasom vztahu kvoli jeho pitiu, tak ver,ze rovnako tvoje dieta bude kvoli tomu smutne a nestastne. Bude trpiet ked sa budete kvoli tomu hadat, ked otec nebude on javit zaujem.
Vies, aj moj otec je fajn inteligentny chlapik ked je triezvy, aj moja mama radikalne neriesila celu vec rozvodom kvoli detom, kvoli prijemnym spomienkam na minulost ked este nebyval v liehu tak casto...a pritom som si v detstve casto priala, aby sa rozisli a nemusela som pocuvat tie vecne hadky a vidiet ho v tom stave.
Mama mi tiez minuly rok povedala, ze jeho alkoholizmus mala riesit hned v zaciatkoch ultimatom..teraz uz nic nezmoze.
nasi su tiez rozvedeni, otec nebol alkoholik, ale zakomplexovany psychopat, nicil nam zivot, prave preto ja si ten moj nicit nemienim, ani malemu. Myslim, ze moj manzel este ma sancu to zvladnut, ak s tym bude bojovat, a nebude to lahke, menit zvyky, zlozvyky a navyky, nemozem ho len tak odpisat, je to otec mojho dietata a nie je zly. Zly je alkohol a ten musime znicit. Mozno som skutocne zaslepena laskou. Ale nie som niekto, kto sa vykasle na kamosa v problemoch. Kym to bude ochotny riesit, budem s nim.