Moj manzel skoro kazdy den chodi na pivo. Chapem, ze sa potrebuje odreagovat a byt v spolocnosti, s priatelmi. Som na materskej, takze nechodim s nim. Kazdy den vypije cca 3-4 piva, nerobi problemy, ale bojim sa co bude dalej. Ake mate skusenosti s Vasimi manzelmi?
Manzel alkoholik?
osamelá, buď pripravená na to, že ak je závislý, tak jednoducho nebude schopný tieto pravidlá dodržať... to bude už jasný signál, že je nevyhnutná liečba...
zelam ti vela uspechu a NEVZDAVAJ SA!!!!
odkedy je na svete dieta, chodi ten moj len cez vikendy - vynimocne na koncert alebo tak. dokym nebola na svete mala, chodila som s nim, takze to povazujem za ok. a niekedy dame malu na prazdniny k starkym a idem s nim. pitie alkoholu (primerane mnozstvo, nie do nemoty) raz za tyzden nepovazujem za problem. pokial funguje na druhy den tak, ako ma, neohrozuje zenu ani deti, nie je nasilny, proste ide na 3 pivka a ked sa vrati, pekne si lahne do postele a v nedelu vstane a pomaha mi v domacnosti, to je v poriadku. podla mna.
potesila si ma :)
bud tvrda,drzim palce
no, aby ste vedeli, tak ste mi trosku pomohli sa nakopnut, takze sme sa s manzelom dohodli, ze na pivko sa pojde len cez vikendy, inac budeme spolu, co na to poviete? Neskusam to prvykrat, ale teraz som pevne rozhodnuta si presadit svoje. Aby som nevyzerala ako nejaky usmokleny slaboch. Dakujem vsetkym za podporu aj za kritiku. A dam vam vediet, ako sa nam dari :)
Osamela, nemôžeš ísť k tvojim rodičom?Iba sa trápiš,a mám dojem,že sa to nezmení v tvoj prospech nikdy.Prepáč,hovorí sa že:,,kto nezažije,nepochopí,,Iba si nepokaz život!
Osamela ked citam tvoje odpovede,mam pocit,ze ty sa bojis!!!Bojis sa vsetkeho okolo seba:manzela,jeho super kamosov,svokry...Si dospela tak sa i chovaj!!!Chod si pevne za svojim cielom,pretoze tvojmu muzovi toto vyhovuje.Mamicka siho zastane,zienka sa postara o dieta a co jemu chudacikovi zostava nastarosti????KAMARATI A ALKOHOL!!!!Ver mas doma alkoholika ako vysiteho!Nevidi rodinu,ale iba chlast a znova chlast!!!!OSAMELA spamätaj sa!!!!!
Osamelá tvoj chlap je závislý a jeho okruh záujmu sa zúžil iba na to, čos jeho závislosťou súvisí. Ako vieš, koľko vypije? To ti niekto hlási? Vedľa mňa sedí môj muž, dva roky abstinuje od alkoholu, niečo o tejto téme vieme... tvoj chlap je alkoholik a ty sama s tým neporiešiš nič... bude to len horšie. Povedz mu, že ti to vadí a nech to začne riešiť. Ak nezačne, začala by som riešiť ja - odchodom. A to čo si napísala Mijkovi, bolo fest trápne. Nechceš sa súkromne baviť s alkoholikom? A čo teda chceš?
asi tak nejak = mas pravdu, keby sme byvali sami, tak by som sa s nim riadne pohadala, ale byvame so svokrou, tak sa ani hadat nemozeme. A hadat sa nemozeme ani pred malym. Este aj s tou starostlivostou o maleho, kedze byvame so svokrou, kedykolvek po nom nieco chcem, aby mi pomohol, ma tendenciu to hodit na svoju mamu. Vyhyba sa, vyhovára sa, hlada moznosti ako nie...A to vo vsetkom, musim s nim diskutovat hodinu, ked chcem raz za mesiac aby vyhodil smeti, hrozne ma to unavuje, radsej vsetko urobim sama a dobre ako niekoho stale prosit, maleho neprebaloval, nekrmil, neobliekal, nekupal, maximalne sa s nim hra, este aj ked je doma a chcem aby ho chvilu postrazil tak je to akoze robi nieco velke pre mna, lebo JE TO MOJA ROBOTA. On si to nedovoli povedat, ale ako reaguje, tak to dava najavo. Uz sa to trosku zlepsilo, vie ho aj obliect, aj ked to natahuje, aby nemusel a urobila som to ja. Pokrok...Nemozem sa s nim hadat, lebo svokra hned vybehne a zacne nadavat.