Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

pre ženy, kt. vysadili hak...

ifka

pod jazyk sa dava nitroglyc. pri pichavej bolesti srdca,concor sa dava ako prva pomoc pri tachykardii a fibrilacii,a cmula sa preto,aby bol ucinok cim rychlejsi...pri velmi vysikom tlaku sa dava tensiomin a tiez sa cmula pre lepsi a rychlejsi efekt...concor nieje potrebne brat v tak mladom veku pravidelne,lebo pri dlhodobom uzivani sa vyskytuje psoriaza...:-))..

jaja

no dosť, píšem dp a hlavu mám úplne mimo, a len by som spala,to nie je ok... preto tu riešim, či pravidelne alebo nepravidelne concor...

katty081

ok jaja, sprav ako to bude tebe najlepsie vyhovovať. A môžem sa spytať či ťa veľmi obmedzuje tá únava? napr. v práci...

jaja

aj mne sa to zdá vela, ale aj tak beriem len pol ráno - aj z toho som unavená (tak preto uvažujem, že to budem brať tak ako mi tu radila ifka)... a ten xanax viem, že je silný, to si dám, len max pol denne tiež, ked som nervozna, ale nerada by som pri tom ostala, kôli tomu že je návykový... a tiež sa do toho nevyznám, tak si dám poradiť.

katty081

jaja, to co som napisala mam od toho cloveka. Pokial viem mas 25 rokov(si to tu niekde napisala) a to je malo na to aby si brala 2 tbl. concoru denne. Concor beru hlavne ludia v strednom veku a vyssie na zníženie krvného tlaku. Ja sa tomu rozumiem ovela menej aj ked mam vystudovanu biologiu a niektore veci ohladom liekov dokažem pochopiť, ale stretla som sa niekolkokrat s tym, ze viaceri lekari napisali pre ten isty problem rozne davkovanie toho isteho lieku.

jaja

teraz som v rozpakoch - či ten concor treba pravidelne, či nie... ifka mi písala, že sa radila s lekárkou- aj s tým cmúlaním pod jazykom... ako je to možné, že každý vraví niečo iné o tom istom lieku???

jaja

katy- mne lekár povedal že concor 2x denne 1 tbl. ale lekárnička mi odporučila 1 denne (ale vraj by mi stačila aj pol)... neviem ale som unavená z toho strašne...

katty081

ahojte, Jaja pýtala som sa ohľadom toho Xanaxu a Concoru u človeka, ktorý robí vo farmácií a ten mi povedal, že xanax je návykový a ak ho berieš na ukludnenie tak je možno lepšie nejaké ľahké antidepresívum na báze citalopramu. V prípade concoru ten vraj treba brať pravidelne ale stačí ti ak ho berieš v polovičnom množstve ako ti predpísal lekár. Je iba na tebe ako to budeš brať ale koľko ľudí toľko chutí, každý ti povie nejak inak. A concor sa nemá cmúlať pod jazykom, lebo to nie je nitroglycerín (ten sa má dať pod jazyk).