Mam 21 rokov, mam jeden problem a to stravenim mavam stale hnacky, taha sa to uz dost dlhu dobu bola som na roznych vysetrniach, brala som aj rozne tablety, doktori mi nevedia povedat preco mavam stale tie hnacky dufam ze mi s tym nejako pomozete vopred vam dakujem...
Každodenné hnačky a nafúknuté brucho!
Lejn, neviem, koľko máš rokov, ale kolonoskopia ani nie je taká vec, ktorá sa nedá vydržať. Je to len blbé, lebo ležíš na boku s vytrčeným zadkom, ale to nebolí. A keď to robí žena, tak je to OK. Žlčník súvisí s konzumáciou potravín. PAprika, kapusta, uhorka a bože chráň mak! Bolí to až do chrbta, vyráža dych. A vtedy aj preháňa jedna radosť.Ja mávam hnačky aj keď mám nejaké bolesti chrbtice. Trpím tým veľmi. Ale najviac tie hnačky spôsobuje aj stres, nekľud a tak. Z krvi ani veľmi nezistia všetko. Trebárs aj ten žlčník, treba RTG alebo sono a keď máš piesok, tak to ani neukáže RTG. Mohla by si sa pýtať na CT, tam všetko vidia. Ja ti držím palce.
RNG mozno ti vyznie blbo ale aka je pravdepodobnost ze mi toto pomoze? brala som rozne talety a aj probiotika a nic...
klara kolonoskopiu som odmietla lebo mam taky pocit ze mi tym nezistia lebo som bola uz na dost vysetreniach a nic. a co ma spolocne zlcnik s travenim raz ked mi brali krv tak som ho mala zvyseni... moze to nieco suvisiet?
mariia
prosim ta, daj link na stranku kde sa robi ta kvapka krvi,
PROSIIIM !!!
vkaka moc
Kedze moja prva rada bola uz pochovana prilis hlboko, davam ju znova sem:
Nafuknute brucho znamena nespravne travenie. Hnacky znamenaju, ze sa telo snazi nieco vyhodit, co ho drazdi.
Odporucam pomoct telu, zobrat lyzicu psylia s poharom vody po hodine 2 kapsule probiotika, o sest hodin to zopakovat
Pridavam pre tazsie pripady aj lyzicku collostra spolu so psyliom.
A co sa tyka nafukovania v zaludku-Betain HCl
Co sa tyka nafukovania v crevach: multienzymovu zmes s kazdym jedlom(podla moznosti silnu).
Lejn, ja neviem, ale ja si myslím, že to môže byť aj z nervozity. Neprežívaš nejaké stresy, alebo skúšky, alebo nemáš náhodou novú známosť? Ja keď mám takéto udalosti, stále ma preháňa. Ešte aj keď dostaneme návštevu, alebo je ticho v priestore, kde sa nachádzam, keď sa niekam chystám, alebo tak.Podľa mňa, za to nič nedáš, keď sa poradíš aj so psychológom. Nemysli na zlé veci. Skús sa aj nejako rozptýliť, urob si nejakú radosť, kúp si nejakú maličkosť, alebo čítaj peknú knihu, proste, aby si prišla na iné myšlienky. Vieš, všetko ide cez žalúdok. Ja nie som lekár,to ja len podľa seba. A na kolonoskopii si bola? Žlčník a trávenie máš v poriadku? Držím palce.
ludia fakt pomozte uz vazne neviem co mam robit poradte mi.... neviem sa zbavit hnaciek a trva to uz dlhe mesiace a lekari mi nic nenasli ....
Ak sa rozhodnete pre prírodne enzýmy tak vedlajšie učinky sa určite nedostavia.Navikove niesu a bohužial žijeme v takej dobe dekontaminovanej vyživy, že už pomali všetci ludia ich budú mat nedostatočne a budu ich musiet do organizmu vnasat vo forme tabletke.
Enzýmy sú biokatalyzátory, ktoré urýchľujú chemické reakcie, pričom samé sa nemenia. Žiaľ, sú veľmi citlivé a už pri 47 stupňov Celzia sa ľahko denaturujú . Z toho dôvodu pasterizované, ožarované, konzervované, mrazené, dusené či v mikrovlnnej rúre tepelne upravované jedlá majú veľký nedostatok prirodzených enzýmov. Pri konzumovaní takejto stravy je pre trávenie potrebná bezchybne fungujúca tráviaca sústava a veľa tráviacich štiav s bohatým obsahom enzýmov, aby sa umožnilo jej štiepenie na základné zužitkovateľné zložky. Tým však dnes disponuje už iba málo ľudí, vrátane mladých. S pribúdajúcim vekom sa potom stále častejšie objavujú pocity nekomfortnosti najmä v oblasti podbrušia – plynatosť, hnačky alebo naopak zápcha, prípadne nepríjemne zapáchajúca stolica so zvyškami nespracovanej potravy.
Pre ľudí s takýmito problémami, ako aj pre tých, ktorí sa nesprávne stravujú, je nevyhnutná enzýmová terapia . Tá je veľmi dôležitá aj pre nositeľov krvnej skupiny A, u ktorých krvnou skupinou vyskytuje spravidla znížený obsah tráviacich štiav.
Ak sa o stravovanie vedome staráme, výberom vhodného prípravku s obsahom enzýmov výrazne podporujeme aj tráviace funkcie zdravého organizmu.
&anett a tie enzýmy ke&´d budem bra&´t neustále s potravou, nestane sa to že telo bude od nich potom závislé a keď ich vysadím bude to ešte horšie ako predtým. Dlhoročné užívanie nebude mať po čase vedľ.učinky?