Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

agatulen

Ahojte, chtěla bych všechny pozdravit a zapojit se do diskuse o ostropestřci.
Me se nejvíc osvedcilo to semínko pomlít a jedenkrát denne si vzit do pusy lzicku toho prášku,proslinit a polknout.Je to pry nejlíp stravitelá forma a uciná.
více na :
www.lupusinky.estranky.cz
Zdraví agata a www.lupusinky.estranky.cz

rudolf

Ahojte priatelia!!! Tk "moncika" sama vidíš , a je to odkaz pre všetkých , že žiaľ bez liekov (chemikálií) sa pri tejto chorobe nedá fungovať a aj napriek vedľajším a nežiadúcim účinkom napr. Prednison a imunosupresíva sa v liečbe nedá úspešne pokračovať a častokrát zachránia život pacienta. Nie som proti alternatívnej liečbe a tá má len pomáhať pri tak závažných ochoreniach ako sú autoimunitné ochorenia t.j. aj pri LUPUSE. Nám to trvalo 3 mesiace kým vôbec lekári na 100% diagnostikovali , že KAMILKA má LUPUS ( aj keď žiaden!!!! lekár ani len náznakom nemieril na to , že to môže byť LUPUS!!!) a ďlší polrok kým sme sa za pomoci lekárov a liekov stabilizovali a ani teraz nemôžeme poľaviť v liečbe a povedať si ,že sme O.K. Ale samozrejme je to už lepšie ako pred rokom a aj toto fórum mi dáva nádej, že KAMILKA može zo svojím domácim zvieratkom LUPUSOM fungovať "v pohode" a plnohodnotne celý život. Takže pekný deň želajú Rudo a KAMILKA :-)))

moncika

inak co ho hned postavilo na nohy, lebo doteraz nevladal chodit tak to boli infuzie solumedrone-steroidy. uz po prvej mu bolo o 50percent lepsie

moncika

ahojte, tak priatel konecne dostal liecbu ktora mu celkom zabera,chvalabohu. berie 10mg prednisol, plaguenil, raz do tyzdna methotrexat. viem ze plaguenil tu beriete viaceri ale mate niekto skusenost s methotrexatom a prednisolom? je ten prednisol podobny ako prednison?inak tento tyzden sa chystame domov na slovensko na 2 tyzdne tak dufame ze nam to vyjde.majte sa

melinda

Ahojte!Som po kontrole, výsledky mám nezmenené(3 hemangomy- nezväčšené, obličky v norme).Všetko je po starom, choroba je v klude....už aj to ma teší , keď nič sa nedeje.
Lesanka, díky za radu!Ten pestrec poznám, len s tým bio olejom som sa ešte nestretla.Dá sa niekde kúpiť?
Krásny deň!

lesanka

Melinda,
myslím, že Ty máš oveľa viac skúseností s liečbou, ako napríklad ja.
Uvedomujem si, že Prednison nie sú zrovna lentilky. Netrúfam si užívať hocičo, ale bylinkám verím. Okrem žihľavy používam aj pestrec mariánsky www.putnici.sk Okrem odvaru mám od kamaráta bio olej z tejto bylinky a užívam každý deň 1lyžičku. Je to kúra na 1 mesiac.
A ak nejem denne živý jogurt alebo acidko, dám si aspoň laktobacily v tobolke.
Dr. Máliš nemal nič proti týmto doplnkom a bylinám.

Držím palce!

melinda

Ahojte Lu-PUSINKY!Zajtra idem na ultrazvuk, mám hemangiómy na pečeni a tie mi sledujú(asi bude to z toho Prednisonu)Poradte mi , ako chrániť naše vnútorné orgány.Liečím sa 11-tý rok , a začínam mať problémy s trávením (vred, candidóza hrubého čreva).Majte sa krásne!

matka

Ahojte, hľadala som niečo o SLE a naďabila som na túto stránku. Našla som tu veľa informácií.Zatiaľ SLE nemám diagnostikovaný , ale v krvi určité výsledky smerujú k nemu ( pozitívna dsDNA, ANA ). Mám ísť na vyšetrenie do Piešťan,tak uvidím , čo bude.Pozdravujem všetkých , ktorí s touto chorobou bojujú a držím palce.

moncika

nahodou neviete co znamena CIK 50j-norma do 40j, mame to v lekarskej sprave z reumatologie.na nete som nic nenasla.dakujem

costa

Lesanka, dakujem Ti velmi pekne za cenne informacie. Cakala som, ze to tam funguje inak, takze taketo informacie sa mi hodia :). Verim, ze coskoro dostanem pozvanku, pretoze by som fakt rada vedela na com som.