Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

andulka

Ahojte, chcela som sa vás spýtať, či mal niekto z vás Lupus vyvolaný liekmi, aké boli pri tom príznaky /teplota, kĺby a podobne/, a či sa to dá zistiť z krvi, prípadne či po vysadení určitých liekov sa Lupus vytratil. Pekne ďakujem a prajem pekný deň. Andulka

costa

Ahoj Lesanka, dakujem Ti za vsetky informacie ohladom vysetrenia v Piestanoch. Uz pred siedmou som tam bola, odobrali mi krv a poslali na vysetrenie k Mudr. Romanovi Stancikovi. Zobral ma na vysetrenie asi az o 10.30, napriek tomu, ze som bola druha v poradi, asi mal nieco dolezite....ale bola som trochu sklamana z pristupu, lekar sa mi zdal odmerany a k tehotenstvu sa vobec nevyjadroval, takze s babatkom stale radsej cakame. Mozno nemal svoj den, ale to sa stava. Hlavne je, ze sa veci pohli dopredu :)) Verim, ze Ti vysledky dopadnu dobre, drzim palce :)) Prajem krasny den.

monika ba

Ahojte, dnes som si kúpila knižku AUTOIMUNITA-Vnitřní nepřítel (autori: Shoenfeld, Fučíková, Bartúňková), vydavateľstvo Grada, sú tam popísané všetky autoimúnne ochorenia, ale najviac sa venujú lupusu, pre nováčikov by to mohlo byť zaujímavé.

lesanka

Huci,
nie je to to isté - ja mám napr. subakútny kožný lupus, (ale nezabudnú pripísať s pravdepodobným prechodom so SLE:-()
Systémový je taký, kde už je postihnutie vnútorných orgánov.

huci

Moja MANŽELKA MÁ ANTIFOSFOLIPIDOVÝ SYNDRÓM. Až do dnešného dňa som ani netušil, že je to forma LUPUSU. Do dnes som o lupuse nevedel nič. MÁME TROJROČNÚ DCÉRKU (na tretí pokus) a manželke som celé tehotenstvo pichal do brucha FRAXIPARIN. Velmi nám pomohol Primár, pán doktor Bielik na gynekológii v Roosveltovej nemocnici v BB. Toto bola informácia pre tých, čo by chceli bábo. Ja teraz idem zistiť, čo nás čaká. Dnes jej totiž manželke reumatológii zistili, že má lupus. Je nejaký rozdiel medzi obyčajným lupusom a Systémovým lupusom erythematosus ? Alebo nič také ako obyčajný lupus neexistuje a ked sa hovorí o lupuse, tak je to vždy Systémový lupus erythematosus ???

lesanka

Ja som bola v piatok, správu mi pošlú tak do 2 týždňov. Keď som tam bola prvý krát, nejaké hodnoty si vytelefonoval lekár hneď, ale niektoré vyšetrenia sú časovo náročnejšie.
Myslím, že budeš mať oveľa spokojnejšie tehotenstvo, keď budeš vedieť, že si v remisii, že máš ustálené výsledky, vysadia Ti lieky čo budú môcť.
Dr. Máliš je veľmi milý, nemaj z ničoho strach, dôveruj mu. Budem na Teba myslieť. Dobre to dopadne, neboj sa.

costa

Lesanka dakujem Ti :)) No my sme sa o babatko snazili asi 8 mesiacov, ale to uz sa lupus pomaly plizil, takze je mozne, ze prave kvoli nemu som otehotniet nemohla. Som zvedava, co povedia v Piestanoch. Lesanka, prosim vysledky z krvnych testov budu v ten den ?
Vdaka.

lesanka

Costa,
viem, čo to je, tá neistota. Verím, že keď tak veľmi túžiš po bábätku, že sa Ti to celkom určite podarí. Veľmi Ti držím palce.

costa

Monika ba, velka vdaka za kontakt, ako vidim, tak pani doktorka ma skusenosti aj s tehotenstvami. Zajtra idem do Piestan (moje prve vysetrenie) a velmi sa bojim, ako to dopadne, ale to je asi normalne. Teploty uz mam asi 8 mesiacov a kym prisli na to, ze mam asi lupus, tak to trvalo, konecne sa veci pohnu a ja zistim na com som. Tiez mam strach, ze budem mat antifosfolipidovy syndrom :(( a ze nebudem moct mat babatko :(( Viem, ze aj pri tomto syndrome to ide, ale urcite su to nervy a stresy :(( A hlavne ja uz lekarom po tych 8 mesiacoch "starostlivosti a ochoty" neverim. Nemam dvoveru ani v jedneho lekara, u ktoreho som bola, no verim, ze nadabim uz na nejakeho, ktoremu budem moct doverovat. Tak Vam vsetkym prajem krasny zvysok leta a Monika este raz vdaka.