Ano, bola som prvý krát u Dr. Staškovej. Neviem, či je taká dobrá, lebo keď som jej povedala, čo ma trápi,dívala sa na mňa, ako by som spadla z Marsu. Problémy s kĺbami mám už tri roky, dva mesiace zvýšenú kolísavú teplotu, a ona povedala, že si to mám stále sledovať a na odbery mám prísť o tri mesiace /o dlhé tri mesiace/. Neviem teda, čo som robila tie tri roky, ale rozhodne sa necítim byť zdravá.
Naozaj so si myslela, že mi zoberie aspoň krv, aby mala nejaké svoje výsledky. Urobila som ten slinný test, našťastie je negatívny. Ale musím povedať, že po tej žuvačke som slintala ako boxer.
Krv mi ale brali v Martine u MUDr. Somoru v auguste. Vyšli mi pozitívne histony, takže si všetci myslíme, že pozitívne ANA - histony mám z liekov , pretože užívam Trileptal na ěpilepsiu. Síce idem 23.10. na neugológiu, s tým, že si dám vymeniť lieky, ale mám strach, že začnem záchvatovať. Trileptal má síce vedľajšie účinky ako pri lupuse, ale ja vôbec nemám kožný prejav tak ako sa tam píše. Vlastne všetky antiepileptíká majú len vedľajšie účinky - kožné prejavy ako pri lupuse. Bojím sa, že si dám zmeniť lieky zbytočne.
Ďalšie odbery mi robili u nás v P.B. na reumatológii, asi v máji, a až Dr. Stašková si všimla, že v Piešťanoch mi vôbec nevyšetrili ANA protilátky, vlastne tie dôležité.
Ale v stredu 10.10. idem zase na odbery do P.B., takže dúfam, že už so mnou niečo urobia.
Maťka, nevieš, či sa dá poliekový lupus zistiť z odberov?
Pozdravujem Marry, Danuš, a ostatných.
Jaja, ako si dopadla na tej kontrole? Ku ktorej doktorke v P.B. chodíš?
Andula