Danuš, ja som čítala, že Lupus môže zasiahnuť aj CNS - epileptické záchvaty. Ja som začala mávať najskôr slabé záchvaty počas 2. tehotenstva, neskôr sa stupnovali. Už skoro 3 roky beriem lieky. Asi to bol dôsledok hormonálnej zmeny, čiže ďalší dôvod na Lupus. Okrem toho sa mi počas obidvoch tehotenstiev robili obrovské vyrážky, ktoré svŕbeli a hnisali. Dodnes mám jazvy. Aj teraz sa mi trochu robia hlavne na chrbáte a vzadu na krku. Ostávajú mi obrovské jazvy, pretože vyrážky sú hlboko. Neviem sa toho zbaviť. Už som skúšala všetko možné aj nemožné. V júli som sa chcela trochu opáliť na záhradke a na druhý deň som mala vysypaný hrudník svŕbivými malými vyrážkami.
Vieš čítala som stránku "lupusinky", ktorú si mi odporučila. Akosi sa všetko zhoduje - záchvaty, kĺby, vyrážky, ANA pozit.
Napadlo ma, či to nie je z liekov, ktoré užívam na epilepsiu - Trileptal. Kedysi som sa pýtala doktora, či takéto bolesti kĺbov bývajú z týchto liekov, ale povedal, že nie. Okrem toho som hrozne unavená a štve ma aj tá teplota - dnes 37,4, dokonca niekedy vidím akosi zahmlene.
Niektorí ľudia v mojej blízkosti hovoria, že sa moc sledujem. Ale kto sa nesleduje, keď má problémy....? Pozdravujem Marry1. Andula