Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

marry1

Milá Dominika :)
Všetko najlepšie k Tvojim dnešným narodeninám, veľa zdravia, šťastia, splnených želaní, aby si bola stále také usmiate slniečko a k tomu veľa, veľa zdravia :)

RNG

Imunosupresiva potlacaju imunitu, takze dovolia patogenom pracovat na tele.Pri nedostatku prirodzenej obrany a regeneracie to vedie az k odumieraniu tkaniva=nekroza.
Snad vysoke davky vitaminu C ,E a niektorych aminokyselin(arginin, ornitin, cystein,carnosin, NAC) plus odmorenie tela enzymami by to zastavilo...

beata

jaja!
Kožnú formu lupusu mám 31 rokov. Začalo to pomaly, takže lieky som stále nebrala,iba v lete,keď sa prejavili kožné prejavy. /iba na tvári/ Po vydaji som sama vynechala lieky, lebo som chcela dieťatko. Dočkala som sa pekného zdravého chlapčeka. Po pôrode sa mi to zhoršilo. Takže od roku 1986 beriem lieky/Plaqenil/bez prestávky. V roku 2005 mi prestal zaberať, takže mi nasadili Prednizon a imunosupresíva. Mala som kľud ,tešila som sa, ale teraz, začiatkom októbra som ráno vstala celá vysypaná.Nevedia prečo, ani ja.Možno v prvých rokoch sa dajú lieky vynechať,ale teraz už mi zistili nekrózu tkaniva, tak sa to asi už nedá.
Veľmi je mi ľúto toho stretnutia, ale ta recidíva mi to prekazila.Všetkých srdečne pozdravujem a prajem pekné dni!

jaja

Chcem sa opýtať pri kožnej forme lupusu - ma niekto skúsenosti s "remisiou"? Znižovanie dávok liekov alebo dočasne vysadené lieky. Viem, že je to možné len pri tomto druhu lupusu.
Všetkým prjem krásne jesenné dni, veľa pohody a žiadne depresie.

mucha

I ked je jesen a hovori sa ,že prichadzaju depresie prajem všetkym lupusinkam aby sa im vyhybali a mysleli pozitivne

RNG

Cvicenie je nevyhnutne pre regeneraciu. Co sa necvici a nepouziva, telo odbura.
Ale na regeneraciu su potrebne aj materialy, zeny vy najlepsie viete, ze polotovary pomahaju.
Tak je to aj u klbovych a slachovych problemov.Nech su sposobene cimkolvek, na regeneraciu potrebujes spravne materialy, najlepsie polotovary.
Spominal som v predoslych temach:
Zivocisna zelatina, hydrolyzovane(do makka uvarene) gliky a kolagen, glukosamin, chondroitin, na dopravu a zdroj siry MSM, protizapalove enzymi(bromelain, serrapeptaza), hyaluronicka kyselina a ine.
Na klbovy maz je dobre jest 2 avokada tyzdenne, CMO(cerasomal 9 cis cetyl miristoleat a ine cetylovane mastne kyseliny) je prilis drahe.

monikah

ahojte, lupus mám skoro 11 rokov, tiež mám problém s chrbticou (predposledná drieková), minulý rok som skoro pol roka nevedela chodiť, tiež mi hrozili operáciou, ale našla som si dobrú rehabilitačnú a hlavne mi 3x v priebehu pol roka do platničky pichali ozón, takže teraz som už 9 mesiacov OK. Vraj to súvisí aj s tým, že po kortikoidoch rýchlejšie atrofujú svaly, takže chrbticu nemá čo držať, ak sa necvičí, takže dievčatá hlavne CVIČIŤ. Teraz chodím 3x týždenne do posilky a cvičím doma pilates.

agatulen

Ahoj, ja mam problemy s krcní páteří,mám velmi sníženou poslední ploténku.
často mě velmi brní ruce a v noci mám bolesti v zádech nad lopatkou.Vždy si vezmu ibuprofen,napustím termofor teplou vodu a spím vsedě.Páteři se odlehčí a je klid.
Cvičím!!!-protože cvičení zpěvnuje okolní svaly, chodím i na taichi cvičení a občas i na nějakou masáž.Ted se chystám na Dornovu masáž, prý umí pomoct ploténkám od jejich přetížení.
Tak ahoj,přeji hezký den a noc bez bolestí a jaké máte zkušenosti s páteří VY?
Agata

maťka

...pekný deň všetkým... baby, strašne Vám ďakujem,že ste si na mna spomenuli...dikec za stretko...myslím,že toho optimizmu nezaškodí všetkým, lepšie sa tak zvládajú starosti aj radosti...majte sa pekne...pozdravujem ...maťa