Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

marry1

pre danuš:
ďakujem za vštky lupusinky, za krásne želanie, gratulujeme ti... tešíme sa s tebou,prajem ti len samé krásne chvíle,pohodu a okolo seba príjemných ľudí,aby to vydržalo :))
Všetkým lupusínkám a &: príjemný víkend, aby sa nám vyhýbali všetky
choroby a aby sme k sebe priťahovali len úsmev a dobrú náladu ;)

danuš

ahoj, dlho som sa neozvala, všetkých veľmi pozdravujem a prajem len to najlepšie do zimných dní! Ja sa mám teraz dobre, akurát dnes som bola na kontrole - a výsledky som mala véééľmi dobré :-))- v mojej správe od lekára je potešujúca veta: "toho času remisia", tak sa neskutočne teším. Aj liekov už môžem hltať menej.. a kebyže nie je zima a riziko chrípok a iných ochorení možnože ešte menej, ale až tak riskovať zatiaľ nechcú. No i tak som veľmi rada a som nadmieru spokojná. Pekné a ešte krajšie dni, veľa síl, objatí a úsmevov.

evkad

Ďakujem za radu. Dnes sme s manžolom telefonovali do nurchu. Doktorka, u ktorej sme boli nám povedala, že výsledky budú na budúci týždeň, pretože ona ešte len teraz dostávala výsledky, ktoré musí zhodnotiť. Čo ma prekvapilo, že si ma pamätala. Prajem pekné dni

marry1

pre Rudka a Kamilku: o očkovaní sme sa rozprávali na stretku, ani Maťke, ani mne lekári očkovanie neodporučili.
Takže ešte raz všetkým prajem príjemný zvyšok víkendu ;))

marry1

pre evkud: súhlasím s moncikou,
+421 33 7723586
+421 33 7723632
+421 33 7723748 a priamo si pýtaj lekára u ktorého si bola a dohodni sa s ním
pre lupusinky:s Jajou a Maťkou máme pre vás takýto návrh: urobili by sme register lupusiniek(podobný ako má Agátka na svojej stránke), len s tým, že by ste to poslali na moju alebo Jankinu emailovú adresu.
Keď by sme to skompletizovali, na váš email by ste dostali adresár lupusiniek. Predstavovali sme si to asi takto:meno, email, aký lupus máte, vaše návrhy
Je to dobrovoľné, skúste nad tým pouvažovať a budem rada, keď vyjadríte svoje názory.
Prajem Vám dobrú noc a krásny zvyšok víkendu :))

moncika

ahojte vsetci. blizia sa vianoce tak vam chcem vsetkym zo srdiecka zapriat krasne sviatky plne zdravia a stastia.
evkad na tvojom mieste by som do nurchu hned zavolala o tie vysledky lebo cakas podla nejako dlho, tvoje zdravie je na prvom mieste tak tam volaj.

evkad

Pozdravujem všetkých v tomto fóre. Celé som si ho prečítala. Ja zatiaľ neviem, či mám lupus. Čakám na výsledky z Piešťan, kde to majú potvrdiť. Už je tomu mesiac, čo som tam bola a výsledky nikde. Nevie nikto, vždy to tak trvá? Bola som tam prvykrát. Inak som na tom zle, postupne tuhnem, už sa pohybujem iba na vozíku. Trvá to už druhý rok a všetky vyšetrenia, na ktorých som bola sú v poriadku. Naposledy mi zistili zvýšené protilátky proti histonu a DNA a preto usúdili, že mám asi lupus, hoci kĺby ma nebolia, iba občas málinko. Mám 37 rokov. Chcem sa spýtať niekoho na tomto fóre, či tiež bol taký slabý, že nevládal chodiť a či sa mu to nejak zlepšilo aspoň trošku.

agatulen

ockovani najdete na:

www.lupusinky.estranky.cz

je tam i moznost poradit se o konkretnim problemu na urcitych doporucenych strankach ve spec. poradne.

Obecne se da rict,ze musi byt REMISE onemocneni a ze pokud je bakterie ve vakcině aspon trochu ziva (rika se tomu ZIVA VAKCINA),tak se ockovani nedoporucuje,leda by to vas imunolog anebo jiny os.lekar primo dovolil a risknul!

rudolf

Ahojte. Chcem sa Vás všetkých opýtať ako je to u vás s očkovaním proti TBC a všeobecne s očkovaním?. Rudo a KAmilka :-)

agatulen

Ahoj lupusinky Slovenky!!
Mate se?..uz dlouho jsme si nejak nepsaly..pridala jsem na lupusinkach nejake nove stranky a hlavne pro marry!!!
...jsou tam NOVE citaty...diky za ty tvoje!!
pa
Agatulen :o)))