Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

RNG

Prednison a metylprednison=Medrol, oboje znizuju odolnost tela=imunitu, maju medzi bocnymi ucinkami okrem ineho aj slabost svalov a puchnutie zo zadrziavanej vody.
Takze tu je hned dovod na bakterialne infekcie, teda aj tie, ktore jej nicia krvne zlozenie.
GSE je efektivny aj na streptococcus viridiens aj na moraxely a ine, takze by som doporucoval brat okrem ineho pre istotu aj "horkac"(30 kvapiek GSE do 1/2 litra vody).

andula

Dobrý večer, práve som prišla od mojej bývalej spolužiačky. Tamarka mala pozitívne výsledky z výterov na viridujúci streptococcus beta hemolytios, moraxella catarhalis. Uzavreli to na dg. akútna idiopatická trombocytopénia. Užíva Prednison, Medrol a veľa iných liekov. Ale čo ma znepokojuje, nedostupuje na päty. Všimla som si, že chodí len po špičkách. Sťažuje sa, že ju bolí lýtko. Nemá to z tých liekov? Andula

maťka

...pekný večer, veru tak rýchlo žijeme,že nemám čas sa tu ani zastaviť... som rada,že ste reletívne ok...ja sa mám fajn, ako vždy na bežný život ok... tak sa majte pekne a veľa optimizmu prajem...dobrú nocku...

RNG

Lieky nas stitnu zlazu velmi nepravdepodobne, ale zmeny v kostrej dreni a traveni roznymi patogenmi(bakterie, plesne, kvasne kultury dokonca aj virusy) su mozne.
Radiacne poskodenie je ale mozne aj z radiojodu, lebo ten niekedy lekari pouzivaju na "liecenie" hyperthyroidizmu, tj zniceniu casti stitnej zlazy.....

andula

Ja len viem, že užíva nejaké lieky na štítnu žľazu a že mala zvýšené pečeňové testy. Musím povedať, že Tamarka je od narodenia veľmi drobná a vôbec nevyzerala nikdy zdravo. Ale keď ležali v nemocnici, lebo nepriberala, tak primár nechápal, koľko sa do nej zmestí jedla a kde to vlastne dáva. V Martine jej brali aj vzorku z kostnej drene, lebo mali podozrenie na leukémiu, ale tú na 90% vylúčili. Myslíš, že aj lieky, ktoré užíva na štítnu žľazu, jej mohli spôsobiť takýto problém? Zistili jej aj nejakého bacila /neviem akého/ a vraj ten jej to mohol spustiť. Andula

RNG

Standardny pristup lekarov by bol predpisat liek Neumega.
Moj osobny nazor je ale, ze je to dosledok znicenej funkcie kostnej drene rozlicnymi liekmi, alebo absurdna podvyziva pri nespravnej diete kombinovanej s nedostatocnymi zaludocnymi kyselinami a crevnymi enzymami.Alebo kombinacia vsetkych troch + vnutorneho krvacania.
Jedna sa hlavne o proteolyticke enzymy(proteaza) a zaludocne kyseliny, lebo bez nich sa nevedia bielkoviny poriadne stravovat a bez bielkovin sa nemozu tvorit krvne platnicky.

andula

Ahojte lupusinky,

dnes som stretla jednu známu pani. Je to svokra mojej spolužiačky zo strednej školy - Lenky. Povedala, že Lenkina dcéra Tamarka má zdravotné problémy. Asi pred mesiacom ju musela odviesť záchranka až do Martina, lebo skoro vnútorne vykrvácala. Dnes som jej písala SMS-ku. Dg. akútna imúnna trombocytopénia. Načítali jej iba jeden trombocyt /norma vraj 130/. Nasadili jej Prednisom a iné lieky. Mohli by ste pre ňu poradiť nejaké Vaše rady? Ďakujem. Andula

RNG

andulka, pozri si temu autoimunne choroby a najdes tam aj chlamidie aj virus Epstein Barr, ktory sposobuje mononukleozu.
Obe su zname "tvrdohlave a dobre sa skryvajuce v tele" casto tak dobre, ze ich lekari ani nevedia diagnozovat, preto tvrdia, ze su akesi "autoimunne choroby" bez bakterialnej a viralnej priciny....

andula

Ahojte lupusinky,

tiež som sa dlho neozvala. Pozdravujem aj Danuš, Mary, Janku a ostatné lupusinky. Minulý štvrtok som bola konečne u kožného primára /na podnet Janky, ktorá mi vlastne dala chrobáka do hlavy/. Mám síce 30 rokov, ale stále sa mi robia akési čudné vyrážky. Vlastne som tam išla s tým, že ich mám z liekov na epilepsiu. Pred mesiacom som síce lieky zmenila, ale koža sa mi nelepší. Primár mi ale povedal, že to nemám z liekov, že som ich zmenila zbytočne. Dal mi telefónne číslo priamo na seba, s tým, že keď sa vyhádžem, chce, aby som dobehla do 24 hodín a zoberie vzorku z kože a pošle do BA. Ešte sa mi vrátila aj teplota, tak sa ten kolotoč zase vracia. Na infekčnom zistili, že som prekonala v detstve infekčnú mononukleózu a protilátky mám aj na pľúcne chlamýdie. Takže mi robia v tele šarapatu aj tieto potvorky. No, len aby nebolo horšie... Ale aj tak mám obavu, lebo ten primár sa tváril akosi moc vážne. Ale Janka ma potešila, že taký vážny bol aj pri nej. Nabudúce, keď tam pôjdem, sa asi nadýcham hélia z balónu, aby bola nejaká sranda. Takže teraz idem k telke čakať kedy sa vyhádžem, aby sa rýchlo zistilo z histológie, čo mi vlastne je. Len dúfam, že to nebude ten bulózny pemfigus, lebo to mám problém aj napísať. Dobrú noc a sladké sníčky. Vaša verná čitateľka Andula