ahojte no o poškodeni vajičok neinformovali lekari ani mna... mam 31 a tiez ziadne babo, momentalne ani nemenstruujem asi tri mesiace - ako začal lupusino zas vyčínat. vrati sa mi dufam menstruacia... hm? prave lezim uz treti tyzden v NURCH... lupusino mi odpalil oblicky ale uz sa z toho zbieram, telo velmi zabojovalo, oblicky mam velmi statocne a huzevnate. akurat som dostala velmi vysoku davku prednisonu, a to mi spôsobuje problem s travenim... nemate nejaku dobru radu ako si ochranit žaludok a čreva ktora lupusom napadnute nemam? bola by to škoda zničiť... inak som Mirka ktora sem pred asi dvoma rokmi prispievala a odmietla liecbu prednisonom a lekarmi... vlastne som neodmietla liecbu a lekarov, ale diagnozu.... psychicky som to nezvladla a v tom case nebol nikto v okoli kto by ma trochu "prebudil" ... tak som zila normalny zivot bez liekov takmer dva roky, sem tam nejaka homeopatia, ale to iba obcas. fajciarka (dnes uz nie), ziadny denny rezim, stres, praca. takto telo vydrzalo takmer dva roky, a to dokonca bez akejkolvek chripky a tak, obcas som mavala nejake tie lupus priznaky, ale neriešila som ich. vzdy po nejakom case zmizli same. ja viem, maly hazarder... ale cas sa vratit neda, ja sama dnes nechapem niektore postoje, ale rozumiem plnej zodpovednosti...konečne... a teda, bojujem a velmi :))... i ked nie som fanusikom prednizonu a verim, ze sa ho s lekarmi raz zbavime... Vasa Mirka.