Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

lencok1

psyciater je dobry, ale bohuzial nepochopil ze budem mat depresiu kym sa mi niektore problemy nevyriesia...ona tvrdi opak, ze musim uzivat lieky, aby som mala nato lespi pohlad...ale ja ho neveim mat aj tak, tak na mne experimenotovala, vysadzala a nasadzala nove lieky a podobne...ja jednoduho viem, ze problemy treba rieist a nie ich oddalovat...a ja som pripad na dlho:)

mirka283

layla no vidíš niekedy vedia potešiť aj také maličkosti. mňa zase dnes potešilo že som pozerala snooker (pochybujem že niekto tu pozná ten šport, ale nevadí) a hral tam hráč čo sa mi páči a vyhral, a teraz je v semifinále takže zajtra ho uvidím znova :-)
a včera mi kamoška poslala takú peknú smsku, strašne ma to potešilo lebo ona na mňa inokedy stále kašle a ani si na mňa nespomenie.
myslím že to šťastie je práve v maličkostich, a netreba hľadať veľké šťastie ale tešiť sa z tých maličkostí..
tak držím palce nech prežiješ nejako ten víkend. ja sa teraz na víkend teším lebo budem pozerať snooker a tam bude hrať ten môj fešák.

lencok1

ZIVOT JE BOJ, posledny rok a pol nezijem, ale zivorim, som absolutne depresivn, ani lieky nezaberaju, a nezaberaju preto lebo sa nereisi primarny problem ktory ma trapi, kazdy hovori lieky pomozu, ale to co ma trapi akoby nikto nepocuval

diana

Panebože ľudkovia to sme toľkí s tou hnusnou zničujúcou depresiou,mňa tiež zožiera a mám pocit,že už veky,hoci to nie je dlho,ale mne sa to tak zdá,už si pripadám ako pokusný králik,psychiater na mne vyskúšal už všetky lieky,žiadny účinok,iba oblbnutá, a aký je najúčinnejší liek na ubolenú dušu?,buhužiaľ to žiadny lekár nevie predpísať - je to šťastný,vyrovnaný život plný lásky a taký život má málokto,nedokážeme to ovplyvniť,aspoň ja nie:o(((

layla

hehe aj ja som mala pokarhanie za neskore prichody ale to preto ze mi stale meska autobus :/aa inak tento vikend som asi zase cely domaa takze sa snazim nato psychicky pripravit hoci mi to velmi nejde :( ale ani sa mi velmi nece ist von ked je taka zimaa...a dnes mi zdvihli naladu take prkotinky ze mi spoluziacky pochvalili vlasy{bola som u kadernicky a teraz su ake uzasne rovne a hladke} a spoluziak povedal ze som caja-a nevravel to zo srandy :D jaaaj ja si to o sebe nemyslim ale newem kusa mi to zdvihlo naladu a ked som prisla zo skoly tak som si super pospala no tak som taka kludnejsia celkom..inak u mna to stale tak je ze su fakt strasne dni kedy len revem a potom pridu take lepsie no lenze depka sa vzdy vrati :(a vikendy su desne lebo mam vela casu a nudim sa a potom stale rozmyslam len o zivote a tak :(

mirka283

ja tiež nedokážem nikomu povedať o mojich pocitoch, veľakrát som rozmýšľala nad tým že pôjdem ku psychológovi, ale stále som tam ešte nebola, a ani si nemyslím že sa k tomu niekedy odhodlám. Ja proste cudziemu človeku nedokážem rozprávať o veciach čo ma trápia, najmä ak viem že to nemôže pochopiť (viem že je psychológ tak sa v tom vyzná, ale aj tak nemôže nikdy vedieť ako sa cítim)
Ja sa tiež nemám s kým prejsť, moje kamošky nie len že nechodia von cez týždeň, ony nechodia von nikdy (teda aspoň so mnou nie..) naposledy som s nimi bola vonku možno pred polrokom.. Ja sa sama tiež nedokážem len tak prechádzať, ale kedysi som to robila tak že som do školy chodievala pešo (asi 30 min.) veľmi mi to pomáhalo, popritom som počúvala hudbu z mp3 prehrávača, naozaj mi to vedelo urobiť dobrú náladu. Ale teraz už pešo nechodím.. skoro stále máme nulté hodiny takže ledva stihnem autobus (a niekedy ho ani nestihnem.. veď som aj dostala pokarhanie za neskoré príchody..) takže nemôžem chodiť pešo.. Takže teraz už nemám nič také čo by ma potešilo.. Ale ja sa nevzdám, budem niečo hľadať také čo by ma bavilo a urobilo dobrú náladu. Nikdy sa netreba vzdať, takže sa nevzdajme a porazme tú depresiu, nech odíde navždy.

[zruseny12]

layla,skus brat B-KOMPLEX,TO NIE JE CHEMIA...JA NEMAM DEPRESIE,ALE CLOVEKA TO VELMI POSILNI A UPOKOJI...A JE AJ B-KOMPLEX-FORTE TO JE SILNEJSI...

layla

mirka a mati:no mne to zatial celkom pomaha-poriadne sa vyplacem az ma zacne boliet hlava a tak sa unavim z toho placu ze zaspim a ked sa zobudim je to trochu lepsie..a neviem niekedy mam rano take uplne vyplakane oci ale dokazem to zamaskovat make-upom a ja som skusala proste sportovat doma na rotopede..heh...ale nejak mi to nepomahalo odohnat depku..vlastne som mala este vacsiu z toho ze som taky slaboch a vydrzim len hodinu na nom..a vonku by som velmi rada chodila,na prechadzky lenze problem je ze-nemam s kym..kamosky byvaju daleko a ony cez tyzden ani nechodia vonku no a vlastne ani nemame co robit von :( takze som skoro cele dni sama doma a najhorsie je to poobede ked pridem zo skoly a vecer:(mozno keby sme chodili na terapie tak psycholog by nas chapal a vedel poradit ale to je take..cudziemu cloveku vraviet o mojich pocitoch ked ich nedokazem povedat ani vlastnej matke..