Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
no ja som skúšala aj čokoládu, dokonca ju jedávam dosť často, ale nemám pocit že by mi pomáhala.. ale to môže byť u každého inak, možno že niekomu čokoláda pomôže, oplatí sa to skúsiť. a keď už nič iné, tak je aspoň chutná..
to nie je zly napad s tou cokoladou, hlavne ked je malo sladka a nie mliecna.Najlepsie su tie, kde su kakaove boby len jemne prazene(svetlejsie druhy, tie su menej horke a bohatsie na polyfenoly. Tie su vysoke na antioxidanty, obsahuju teobromin(kontrola vahy) a stimuluju vylucovanie endorfinov na pocit spokojnosti.
jezis vidis..ze ma to nenapadlo skor..na depresiu cokoladu si skusala ?
Podvyziva na urcite latky neznamena, ze clovek vyzera chudy...
Znamena, ze nieco nefunguje normalne tak, ako by malo.Ja ta nenutim jest maso. Staci ked pijes mlieko(pokial ho tolerujes) a jes vajcia.
Ale ked chces zdroj rastlinneho polotovaru na serotonin, je jeden velmi dobry, griffonia simplicifolia, z ktorej sa vytazuje 5-HTP. 50 mg 5-HTP zobraneho vecer vyriesi mnohe problemy okolo depresie a nedostatku serotoninu.
Ja rozhodne nemam podvyzivu meriam 161cm a vazim 49kg..takze..a pijem teple mlieko aj normalne jem..teda vsetko skoro okrem MASA-som vegetarianka uz cca.1 rok a nikto ma nedonuti jest maso lebo je to proti mojmu presvedceniu a hnusi sa mi..mozno to tak je s jedlom ale obavam sa ze u mna to bude hlbsi problem ako jedlo :(
Laila, depresie su casto vysledkom podvyzivy, ked nejes jedla obsahujuce potrebne latky na vyrobu serotoninu, alebo mas zle travenie.
Skus vypit vecer pohar tepleho mlieka pred spankom alebo jest castejsie maso z morky.
no tak ja sa o to pokusim..sice este neviem ako ale mozno keby som si seba viac vazila tak by mi to pomohlo..mozno staci len zdvihnut sebavedomie..neviem ale v kazdom pripade chcem to aspon skusit u psychologicky ta asi najlepsie vie co so mnou.
ked chces tak chod za lekarom, ale lieky ti podla mna nepomozu. ty musis chciet a nehovormi, ze to nejde..ty si samu seba nevazis. a to je velka chyba, ty musis byt ta najdolezitejsia v tvojom zivote! tak niekde zacni!
bojim sa ze ked budem mat psika tak tu depresiu prenesiem aj nanho..lebo zviera vyciti ked je clovek smutny a ja nechcem aby trpel kvoli mne :(((dnes mam uplne hrozny den,aj vy mate niekedy taky pocit ked idete po meste alebo po ulici ze sa vsetci na vas pozeraju a prepadne vas taka panika,chceli by ste strasne niekam ujst,schovat sa ale nemozete...mne sa to casto stava,hlavne ked idem sama a velmi znervozniem potom..
cat-ja ta neposudzujem ale skor ty mna!Aj ked si prezila tazke zivotne situacie dokazala si sa z toho dostat tak ti uprimne zavidim...dala by som vsetko na s¨vete preto aby som bola normalna,aby som sa nebala ludi,aby som mala nejaky zmysel v zivote,aby som nerozmyslala o samovrazde..aa kolkokrat som si povedala ze so sebou nieco spravim..ze zmenim svoj zivot..ale proste top NEJDE!a nemam nikoho kto by mi chcel pomoct,lebo nikto ma nepozna a nechape!Tak co mam robit?mam ist ku psychiatrovi po lieky?a zaberu vobec?budem to stale ja?