Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
DENY...ty si este stale nebola u toho psychologa??? :) fakt za nim zajdi. lieky (a ty ich beries fakt kopu) dokazu vytiahnut cloveka z najvacsej bryndy, ale dolezite je uvedomenie, ze nie su vsemocne. niekto sa dokaze sam namotivovat a urobit si vlastny "plan" myslenia, ktory mu pomaha, niekto nie.vtedy je cas na psychologa.tvrdis, ze ides na pn...tak uz sa nevyhovaraj, casu na jeho navstevu budes mat dost :)
a to cvicenie by som nevzdaval...ucinky sa mozu dostavit po dlhsom case, dolezite je vydrzat.
co je v tvojom pripade pozitivne je fakt, ze mas pravdepodobne exogennu depresiu a ta je prave terapiou lepsie liecitelna ako endogenna...takze fakt to uz neodkladaj...
sony, odkaz je dolu aj na tejto stranke:D
mne zacala depresia uz od 3.rocnika aj zo skoly aj zo stresov teraz mam 14 a berem fevarin no doteraz som toho brala uz vselico mozneho
A este som sa chcel spýtať, že kde môžem zohnať doplnky 5-HTP a St. Jon's Wort. RNG ich vraj ponúka, ale ja neviem kde
Ahojte. Máte nioekto skúsenosť s depresiou vyvolanou prudkými zmenami počasia? Keď je pekne tak som celkom v pohode, ale ak má nastať zmena počasia a je jedno či v zime alebo v lete, tak ma pohltí depresia a úzkosť, akoby mi čosi zvieralo v hrdle.
vbola som v povazskej bystrici. a to ze som zmierena urcite niesom ,som citlivy typ cloveka.a jasne ze by som potrebovala niekoho kto mi moze aspon trochu poradit.preto sem pisem a dakujem za rady.tej terapie sa aj obavam,ked neviem co ma caka ale zrejme sa toho nesmiem obavat.asi pojdem zase na pn.aby som sa dala do kopy.lieky mam tiez a nezaberaju.uz sa to vlecie somnou 2 roky.a je to horsie aa horsie.inak vam dakujem.ste tu super ludkovia.
ak sa smiem spýtať, tak v ktorej nemocnici si bola? Ale jeden svetly bod tu je. Vies, ako to zacalo. Mas sa o co opriet. Mozes s tym nieco spravit. Mozno aj lieky by ti mohli na nejaky cas pomoct. Zlepsit a ustalit naladu. A popri tom nejaka ta terapia, lebo by si sa zrejme mala porozpravat o svojich problemoch. Nie si taky typ, ze sa nechces s nikym o svojich problemoch rozpavat? Ze vsetko chces zvladnut sama? Potrebujes sa zmierit s tym, co sa stalo. Mozno mi povies, ze si s tym zmierena, ale asi to tak nebude, ked mas take stavy.
depresia je choroba. Nie je to obyčajný smutok, ktorý je prirodzený. Je to tak. Aj sa mam depresiu , neodkladajte liečbu
ni byvala som vesela kopa.depresia mi vypukla po rozchode s priatelom,otcovou smrtou a v praci to je niekedy o nervy.musim zajst k psychologovi inak asi nieco vyvediem.nechcela by som to utrapila by nsom celu rodinu este viac.ani hospitalizacia mi moc nezabrala.no takze to uz pomaly zacinam vzdavat.
urcite by ti ten psycholog pomohol. Teda, ak ti sadne, ale v takomto stave by si sa mohla chytit kazdej slamky. Ked uz doma nemas oporu, tak ju treba hladat inde. Bola si smutne dieta? Alebo depresia prisla len teraz? Mas nejaky dovod alebo prisla len tak?