Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
pre sleen-mas pravdu neviem sa vobec odputat od svojej ex:a co je na tom zvlastne ze ja ju v podstate ani uz nelubim a napriek tomu ju nosim stale v hlave a prepadaju ma na nu stale take neprijemne vtierave myslienky ktore mi uz riadne komplikuju zivot,a cim viac clovek potrebuje milu osobu tak ju ako naschval nevie najst..
pre layla:Za nase nalady a smutky mozu aj nasi predkovia,resp.iste dedicne geny,ktore nas ovplyvnuju,a my si to ani neuvedomujeme.Aj vcera v televizii hlasili,ze americki vedci zistili,ze nase stastne pocity ovplyvnuje vo velkej miere gen stastia,zvysok su okolnosti a ludia v nasom okoli.Ak sa nechces trapit dalsie roky a tak si ubijat svoj zivot,mala by si zacat nieco brat na zlepsenie nalady a vyrovnanie psychiky.Nemusia to byt hned antidepresiva,su aj ine prostriedky na bylinnom zaklade,ktore su aj dostupne v lekarni,napr.Deprim.Alebo sa porad na fore s RNG,on ti iste odporuci 5-HTP alebo vytazok z lubovnika bodkovaneho.Aspon to skus,a uvidis,ci sa to trochu zlepsi alebo nie.Najhorsie,co mozes urobit,je zavriet sa do izby a uzatvarat sa do svojho sveta smutku a beznadeje.
pre peto28:To,co prezivas,ja s mensimi prestavkami,ked sa mi podari nacas zabudnut,prezivam uz asi 5 rokov.Ak mas niekoho naozaj rad,je tazke nanho zabudnut a ako si uz spominal,na nestastnu lasku sa tazko hlada liek.Aj ked na druhej strane si myslim,ze je lepsie v takychto pripadoch,ked clovek pada ku dnu,radsej zajst za odbornikom a zacat uzivat antidepresiva,lebo sklamenie v laske,nestastna laska je jednym z najväcsich spustacov depresie.Najlepsim liekom je urcite najst si inu spriaznenu dusu,ale to nie je az take lahke,ako sa to navonok zda.Ked sa clovek nevie uplne odputat od svojej minulosti,tazko moze zacat budovat nieco nove.
vies. layla, nemozes sediet doma a cakat ze ta tam niekto najde. Vsetci ludia su na tom podobne, kazdy rad spoznava novych ludi, tak naber odvahu a prihovor sa ludom, usmej sa trosku. Nemysli si, ja viem ako sa citis, ale NESMIES sediet sama doma, to nikam nevedie. Nemusi to byt prave clovek, ktory splni vsetky tvoje predstavy o blizkej dusi, nebud prieberciva, lebo ostanes sama. Kazdy ma svoje chyby, hladaj v ludoch to dobre. A neber zivot prilis vazne.
na mna sa uz kazdy vykaslal...ale o to nejde...
layla..musis sa vschopit..ked si nepomozes sama tak sa na teba kazdy vykasle..hlavu hore...drz sa
Ach ja uz neviem co mam robit..stale len sedim doma a nic nerobim len cumim do blba..uz aj rodicia si to vsimli a pytaju sa ma ze preco nejdem niekam von..ale ja nemam s kym,nemam nikoho..ziadnych priatelov..nikoho nezaujimam..nechcem ist von medzi ludi a najradsej som sama doma..:(viem ze toto nie je zivot a nemozem sa stale skryvat doma ale ked ja nemam sil bojovat..nemam preco zit a ani pre koho..
ja si toto vsetko uvedomujem a snazim sa ist dalej svojim zivotom.pravda je ze momentalne mi chyba asi najviac spriaznena dusa s ktorou by som bol stastny..momentalne nic nesilim a tesim sa na jar ako zacnem znova sportovat a tesit sa so zivota...
AMELIA...v pohode. samozrejme ze neposielam cloveka hned na bike, zalezi od jeho stavu. ty si vsak pisala, ze ti nezaberaju AD. mne rovnako nezaberali, ale z nejakych poslednych sil som sa tomu vzoprel, spomenul som si aky som byval kedysi a co mi pomahalo (okrem ineho aj pohyb). snazim sa preto iba odovzdat vlastnu skusenost a snad niekomu pomoct. niekde si pisala, ze neveris, ze som len tak zrazu zacal mysliet pozitovne a vsetko bolo zrazu krasne...tak to ani nebolo, najprv som musel sameho seba presvedcit, ze existuje riesenie a to spociva v pozitivnom pristupe. netvrdim ani, ze som 100% vylieceny, ale viem, ako velmi mi to pomohlo. to je vsak na dlhu diskusiu, mna len zarazilo, ze sa vazne a uprimne snazim niekomu pomoct, nakolko ja som s tym dlho bojoval asm a viem co to je, a niekto mi potom napise, ze netusim o com je depresia. ale je to o.k., niekto potrebuje iny pristup, to respektujem.
...no a napokon chcem povedat len jedno moje poznanie...AD dokazu cloveka vytiahnut z toho najhorsieho, ale nie su vsemocne, ich ucinok musi byt doplneny aj aktivnym proliecebnym pristupom zo strany cloveka
hoj, mas aj Ty depku? beries lieky? brala si? ci?