Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

elesar, EPA a hlavne DHA su potrebne na budovanie nervov a mozgovej hmoty. Ci to ma nakoniec vplyv aj na neurotransmitery je velmi mozne, tie vzajomne vplyvy roznych procesov v tele su prilis komplexne ale je to zrejme vplyv dlhodobeho brania a vyvoja mozgu, nie rychly ako spominane doplnky.
Nakoniec moj nazor je, ze vlastne vsetky problemy v tele su dosledok nespravnej stravy alebo zleho vstrebavania sa do znacnej miery. A omega 3 oleje v nasej modernej strave su velmi slabo zastupene. Slachtenim a monokulturami sme zdroje omega 3 kyselin velmi obmedzili. Napr volne pasuci sa dobytok na Novom Zeelande ma obsah omega 3 a najma CLA az 28 krat taky v mase a masle, ako stajnene Europske a Americke kravy, krmene zmeskami. A to plati aj na hydinu a vajcia, , vsetky obilne vyrobky ba dnes aj na faremne pestovane ryby.

elessar

RNG...neviem, ci si cital tu knizku, o ktorej som pisal nizsie...v nej je pisane, ze existuju studie (a autor - psychiater uvadza aj priklady zo svojej klinickej praxe) o antidepresivnom efekte omega 3, konkretne sa jedna o kyselinu eikozapentaovu (EPA), ktora ma sposobovat tento AD efekt. je neviem, ale ked sa jemu podarilo niekoho tym vyliecit, tak som to skusal aj ja...nepochodil som :))) ale zo zaciatku sa mji zdalo, ze to fakt pomaha...co moze byt ale placebo efekt.
...tryptofan je v poho, ale zasa sa nesnie kombinovat s niektorymi (ak nie dokonca so vsetkymi antidepresivami)...a udajne moze sposobit alergiu na svetlo (svetloplachost), takze radsej neuzivam. ale tiez som pocul o pripadoch, kedy odstranil depky...mozno to boli slabsie depresie...
EMMA...to akoze ked pocitujes uzkost, tak si das xanax a ked si v pohode, tak neuzivas nic??? so vsetkych stran pocuvam, ze uzivanie AD je dlhodoba ba celozivotna zalezitost, takze ma to prekvapuje...

emma30

ja mám úzkosť už 2.5 roka,a mám pocit že už mi nebude lepšie,občas si dám xanax,vtedy mi je fajn,ale nehcem to riešiť liekmi,niekedy mám strach že už lepšie nebude..som stále nervózna na svoju rodinu,aj frajera som kvôli tomu nechala bo mi všetko vadilo,potom som stretla jeho a ten ma nechal kvôli depke,a stále ho mám v hlave,aj keD už ani nevie že existujem.a aj tak vždy stretnem niekoho kto o mňa nestojí a to mojim stavom nepomáha,nieekdy je najlepšie byť sama a netrápiť sa.

RNG

Omega 3 nie je antidepresivum. Pomaha hojit poskodene nervy, podiela sa roznych procesch v tele, riedi krv atd, ale nie je antidepresivum.
Antidepresiva su vitaminy B, mineraly(kalcium, magneziun) a materialy na vyrobu neurotransmiterov ako L-triptophan alebo lepsia forma, 5-HTP. Na zvysenie hladiny serotoninu (SSRI mechanizmus) je aj St Johns Wort(lubovnik), s ucinnou latkou Hypericinom.
Pre ludi s nedostatocnymi hladinami dopalaminu(tiez depresie ale hlavne Parkinsonova choroba) pouzitie L-DOPY(vytazok z Mucuny pruriens) znacne pomaha.
Synteticka forma, levodopa, sa na to bezne predpisuje.
Ja osobne uprednostnujem prirodne potravinove doplnky, nie chemicke vyrobky.

elessar

SONY...vyskusal som ich niekolko. najviac ale pomohla fyzicka aktivita, tiez koherencia srdcoveho rytmu a v pociatkoch sa mi zdalo, ze aj omega 3. ale vtedy som bral lieky, takze tazko povedat, ci omega 3 su tym spravnym antidepresivom.
ked som po 2 rokoch vysadil lieky, doslo k relapsu, depresia sa mi vratila a ja som sa vratil k tej knihe...fyzicka aktivita aj koherencia pomahali, ale depresiu neodstranili, vplyv omega 3 popri tych dvoch tazko pozorovat.
dnes beriem opat lieky, ale kazdemu odporucam minimalne fyzicku aktivitu a tiez nejaku formu meditacie (moze a nemusi zo byt prave koherencia)
...inac je ta knizka fajn a myslim, ze rady v nej obsiahnute mozu pomoct najma ludom so slabsimi formami depresie.
NAVI...ja beriem ixel (predtym stimuloton a serlift, skusenost mam aj s citalopramom), ale moj nazor je taky, ze lieky ti pomozu, ale dalej je to uz na tebe. ak sa budes spoliehat iba na ne, mozu prestat ucinkovat, ak k tomu vsak pridas aj meditaciu, pozitivne myslenie atd. (a tiez fyzicku aktivitu v podobe aerobneho sportu) tak s nimi mozes vydrzat dlho bez toho, ze by sa ti depresia vratila.

twiggy

môže sa pri panickej poruche brať hormonálna antikoncepcia??....ja ju beriem a keď ju mám vysadenú v týždni menštruácie je mi nahjhoršie...nemôže aj HAK toto nejak ovplyvňovať??

kvetka k

Varovanie!!!
Chcem upozorniť predovšetkým ženy na človeka, ktorý sa predstavuje pod menom „doktor Branko“. Je z Bratislavy a oslovuje ženy vo vlaku, na ulici a v nákupných centrách s úmyslom pomôcť im. Pozor! Je to nebezpečný človek, manipuluje s ľuďmi a sexuálne zneužíva svoje „pacientky“!!!

sony

elessar. chcem sa ta spýtyť, ktoré rady z knihy AKO SA ZBAVIŤ STRESU A DEPRESIE BEZ LIEKOV ti najviac pomohli a zdajú sa ti najúčinnejšie. Ja tú knihu mám a niektoré rady sa mi zdajú byť nerealizovateľné, pomohlo ti užívanie omega 3? dik

navi

Nechce sa mi čítať toľko príspevkov, preto sa vás spýtam, čo vám na depresiu pomáha. Mne pomáha citalec. Beriem ho už vyše dva roky. Minulý rok som mal niečo ako jarnú únavu asi tri mesiace. Proste som nevládal. Teraz to prišlo zase, tak som si zvýšil dávku citalecu a pomohlo to. Máte niekto derealizáciu?

elessar

LAYLA...si prilis mlada, aby si sa nechala iba unasat smutkom a depresiou...ved mas cely zivot pred sebou. je to tazke, ale da sa zacat skusat...ak nechces brat antidepresiva, vyskusaj veci, ktore inym pomohli, mozno pomozu aj tebe. nebudem sa tu rozpisovat o vsetkom, ale mne napr. depresiu zmiernili rady uvedene v knihe AKO SA ZBAVIT STRESU A DEPRESIE BEZ LIEKOV. a hoci je beriem AD, verim, ze mnohym tie rady mozu pomoct (ved aj mne pomohli, ale celkom neodstranili).