Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

peto28

ja som zacal pred casom zase uzivat AD zhorsil sa mi stav a zase to na mna prislo momentalne uzivam ixel a mirzaten...s toho ixelu sa mi zacali roboit strasne vyrazky hnisave po celom krku je mozne nieako zmiernit vedlajsie ucinky?nie som si uplne isty ci mi tie lieky robia viac dobre alebo zle..mam pocit akoby mi to uberalo mojej osobnosti a divam sa na svet akoby cez sklo...

RNG

Ber vecer 2 tabletky dobrej mineralovej zmesi, najlepsie kompletnej zmesy na kosti, nie len jednotlive mineraly. A ber ich s dvoma tabletami spiruliny na lepsiu absorbciu.
A kup si v Bille sol-zmes NaCl, Kcl a jodu a tu pouzivaj na solenie a do varenia.Totiz, mame privela NaCl, a primalo Kcl v potrave(privela sodika, primalo draslika) a to je pricina mnohych problemov, od krcov, tetanie, vysokeho tlaku az po slabost, nizku imunitu a regeneraciu.
Myslim, ze mas zle travenie,(alebo zlu stravu?)
Nezabudaj, ze po urcitom veku sa zhorsuje travenie a z toho maju ludia plno problemov, lebo nedostanu z jedla niektore latky, vcitane mineralov.
Ak mavas palu alebo plyny v zaludku, je na case, aby si si doplnil zaludocne stavy(Betain HCl) a vyhybal sa co najviac mlieku a mliecnym vyrobkom(nemusis uplne ale snaz sa) a jedol co najviac zeleniny miesto ostatneho. Ta je vyborny zdroj mineralov a surova aj zdroj enzymov na travenie.
Inac ta caka osteoporoza, rychle starnutie, rozne vyrastky a o tetanii uz vies....

sony

Ahoj RNG. Tak som teda surfoval celú noc, a mal si zrejme pravdu s tou tetániou. Mával som tiež také problémy, že mi stŕpla ľavá ruka, krk a tvár a bolo mi naodpadnutie, myslel som, že mám infarkt,a že som bol viackrát v nemocnici a robili mi všeliaké vyšetrenia, aj CT a že som úplne zdravý. Ja som to pripisoval psychike, (aj keď to so psychikou súvisí) a mávam aj kŕče a hlavne mávam kŕče v hrdle, mám pocity dusenia a to hlavne vtedy, keď má prísť zmena počasia, alebo pri stresoch. Aj teraz keď boli cez víkend tie víchrice, to už od piatku somnou hádzalo. A že to býva v lete lepšie-to platí aj u mňa. Takmer všetko čo som sa dočítal o tetánii na mňa platí. Preto mi asi nič určené na depresie nepomáhalo (aj keď sú vraj príznaky skoro rovnaké ako pri depresii). Už roky bojujem proti psychike a zbytočne. Musím začať inú liečbu. RNG poraď ako. Či mám brať omega-3 a vápnik+horčík a či to vôbec pomáha.

xxxxx

ahojte.aj mne je momentálne velmi zle,ale poteším vás aspom nachvílľku sa mi ulavilo keď som na to nemyslela a čítala vás.ďakujem všetkým,ktorí písali ,že sa ich stav zlepšil dáva mi to nádej...

RNG

Sony, podla mojich informacii 5-HTP by mal prechadzat cez krvnu barieru do mozgu bez problemov. A podla mojej zeny prirodny SSRI, st Johns Wort jej ucinkuje za hodinu-dve, preto ho nebere pravidelne, len vtedy, ked ma tlaky a citi, ze by jej pomohol proti panike alebo depresii.
MOzno u teba to nie je problem so serotoninom, ale inym neurotransmiterom alebo napr hormonom dopalaminom.
Alebo nedostatkom mineralov, ktory sa tiez prejavuje dost podobne, pozri na temy tetania a hyperventilacna tetania, kde sa pouzivali vitaminy B, mineraly a casto antidepresiva.
Sony, neber viac, nez 2x100 mg 5-HTP v ziadnom pripade. Prebytok serotoninu tiez vytvara neuroporuchy, podobne podla popisu ako depresne.

layla

Takzee ja som isty cas brala deprim ale nijako mi to nepomohlo..a neviem ja stale ked idem medzi ludi tak uz po chvili sa citim strasne unavena,ide mi prasknut hlava,bit srdce..neviem ci to je priznak depresie alebo socialnej fobie alebo coho..aj dnes som bola v meste od 10 do 16 a ked som prisla domov som bola uplne mrtva,len som spala,vzala tabletu ale aj tak ma este stale boli hlava...a stale sa citim taka unavena,prepada ma beznadej,vobec neviem v sebe najst ziadnu energiu,neto este chut do zivota,pijem aj kavu ale stale som taka otapena,len stale spim alebo lezim,neviem sa prinutit na cvicenie..:(((mne je uz vazne zlee a neviem si pomoooct

sony

Vaše príspevky sú veľmi motivujúce. Ja beriem všeličo možné, čo je bez predpisu a hlavne omega-3 - maxepa a výsledok môže byť dlhotrvajúci možno aj rok. Ale beriem tiež 5-htp 50mx 2xdenne a zatiaľ sa na mojej nálade nič pozitívne neudialo. Neviem či je to spôsobené horšou absorbciou v trávení alebo zhoršeným prestupom z krvi do mozgu. Alebo sa účinok má dostaviť po dlhšej dobe? Viem že SSRI účinkujú po 4-6 týždňoch, ale premena 5-HTP na 5-HT by mala, aspoň čo som sa dočítal, prebehnúť do 1 hodiny a efekt by mal trvať niekoľko hodín po požití. RGN, neviem či mám čakať nejakú dobu na účinok, alebo zväčšiť dávky.
Elessar, ja cvičím už 6 týždňov poctivo a pravidelne, ale zatiaľ moja depresia neustupuje. Ale ja tomu chcem veriť a cvičím ďalej. Za akú dobu si pocítil ty účinok cvičenia?

RNG

Tryptophan je latka, z ktorej si telo vytvara serotonin. O inej latke neviem na vytvaranie serotoninu zatial. A serotonin sa nachadza v roznych jedlach, prirodzene. Len pri trsaviacich poruchach alebo zlych dietach sa tryptophan z jedla neabsorbuje v dostatocnych mnozstvach a dochadza k znizeniyu hlkadiny serotoninu a tym k roznym nervovym porucham.
Tryptophan neodporucaju kombinovat s antidepresivami nie pre to ze tryptophan skodi, ale synteticke antidepresiva skodia.
Naviac, kebu ludia pouzivali na odstranenie problemov v tele prirodzene prostriedky, farmacia by stratila stovky miliard prijmov, tiez lekari a poistovne, takze neocakavaj od nich, aby povedali nieco pozitivne na potravinove doplnky. Topia ich, kde sa len da.
Ale logisky uvazuj, telo nie je zariadene na to aby pracovalo s neprirodzenymi chemickymi prostriedkami. Je zariadene a usposobene miliony rokov vyvoja na pracu s prirodnymi prostriedkami.
Panicka porucha a depresia nie je z nedostatku skodlivych syntetickych chemikalii..
Takze si v prvom rade musime doplnit prirodzene latky a az po tom uvazovat o novych umelych a nie naopak.